גדנ"ע

1motty

New member
גדנ"ע

אני אמור לצאת בסוף אוקטובר לגדנ"ע.... הצבא יאפשר לי? מישהו פעם היה בגדנ"ע? איך מסתדרים עם הנושא של הצליאק שם? או בטירונות כי אולי זה דומה?

המלצה

נסה לדבר לפני זה עם מישהו שם ולבדוק מה יהיו האפשרויות שלך. מטבח צבאי זה דבר מאוד מאוד בעייתי, מהנסיון שלי האפשרויות הכי פרקטיות הן או לחיות על אוכל מהבית או במקרה שיהיה עם מי לדבר, יש מצב שיוכלו לדאוג לך לאוכל שיבושל בנפרד (בעיקר חביתות וירקות ודברים שמגיעים בקופסה סגורה). אני ממליצה בכל מקרה להביא הרבה אוכל מהבית.

ליאורט1

New member
לא הייתי נוגע באוכל צבאי

בטח לא כזה שמבושל בבסיסים שהם יותר בשטח, בצבא זה האוכל הכי סינטטי שיש, יש שם אבקות חביתה, נקניקיות, קציצות, שניצלי מרפק ושאר זוועות ובכלל, כל דבר מטגנים ומתבלים יותר מדי, לא הייתי בסיטואציה דומה אבל נראה לי שאין לך ברירה חוץ מלהביא מהבית או לאכול ירקות ואוכל מקופסאות שימורים(תדאג לדבר על זה מראש עם מי שצריך כי לא תמיד הטבח ירצה להתאמץ בשבילך ולא כדאי לסמוך עליהם).

אבקת חביתה?

היו תקופות שניסו נוזל ביצים מקופסה אבל רוב הזמן (ככל הידוע לי, לפחות בתקופתי) לא השתמשו בו. אני זוכרת מתורנויות המטבח שלי ביצים אמיתיות וכשהכינו לי חביתות במיוחד הן היו מביצים רגילות. אבל כאמור אני מסכימה איתך לגבי להביא אוכל מהבית, אין יותר מדי ברירות.

נועית7

New member
רוצה להבין משהו

היית בצבא? הזלזול באוכל צבאי הוא בגלל הגלוטן? כי אם כן אז בסדר, באמת קשה לדעת במה יש ובמה אין גלוטן. אבל אם לא- נכון אוכל צבאי הוא לא מדהים בכלל (ברוב המקרים), אבל בהתחשב בכך שכל כך הרבה חיילים שומרים עלינו ואוכלים את האוכל הזה, לא צריך להפגין כזו סלידה. אם היית חייל רגיל גם היית מביא אוכל מהבית? וחוץ מזה- כשאני הייתי בצבא לעתים היה אוכל לא רע בכלל.

הוא היה בצבא

וגם אני ואני מאוד מסכימה איתו. הוא לא אמר שהאוכל רע אלא שהוא רע בשבילנו וזה נכון וזה לא אומר שום דבר על הצבא עצמו כי צה"ל לא אמור לדאוג לאוכל נ"ג בחדר האוכל. אני די בטוחה שאם הוא היה חייל רגיל הוא היה מדבר אחרת.

ליאורט1

New member
האוכל כן רע... ../images/Emo13.gif

בדר"כ, אם לא מבחינת טעם אז מבחינת הערך התזונתי שלו. אני אגיב לשתיכן, א. כן הייתי בצבא וכן הייתי חייל רגיל, לא היה לי צליאק באותה התקופה(היה ולא ידעתי ליתר דיוק) ב. זה שאני מעביר ביקורת על המטבח הצבאי לא הופך אותי לרשע מרושע או ללא ציוני, בסך הכל אני מעביר ביקורת על המטבח הצבאי, האוכל שם, ברוב המקרים, פשוט לא בריא ולפעמים גם לא טעים. ג. אם הייתי חייל עכשיו בבסיסים פתוחים כמו שהייתי אז, אז כן, הייתי מביא אוכל מהבית גם אם לא היה לי בכלל צליאק, היום, שאני בוגר שתי מחלות שקשורות בתזונה ואני מודע לכל הזבל שיש במטבח הצבאי אז גם למי שלא חולה לא כדאי לאכול שם. הייתי בכמה בסיסים וברובם התפריט כלל הרבה יותר מדי לחם/פיתות(בקריה יש חדר אוכל שלם שמבוסס על פיתות), הרבה יותר מדי טיגון ושמן, הרבה אוכל סינטטי מעובד ושאר צרות, אין מה לעשות יש מגבלות שמבשלים לאלפי חיילים. כמובן שיש סייגים, יש בסיסים שהאוכל בהם יחסית ממש טוב וטעים, אבל ברוב הבסיסים שהייתי זה ממש לא ככה.

1motty

New member
תודה....

כשאני אחזור לבית ספר אמורות להתחיל ההרצאות על הגדנ"ע.... וגם מהחיילים שיהיו אחריאם עליו או אחראים על הנושא בכלל אני אשאל את השאלות לפני שאני אגיע לגדנ"ע עצמה...

ליאורט1

New member
עוד משהו

אני יכול להעיד על עצמי שכשהייתי בתיכון הייתי בטוח שהצבא זה הגוף הכי מסודר והכי מתקדם בעולם, בלי להיכנס לענייני מלחמות זה ממש לא ככה. מי שיבוא להרצות לכם זה קרוב לוודאי איזה חייל/ת נחמדים מאוד שלא קובעים שום דבר בפועל ולא תמיד יש להם את היכולת או הרצון להשפיע על מי שכן קובע, אל תפתור את העניין בכך שתשאל אותם ותסתפק בתשובתם, סיכוי טוב שיענו לך ב"יהיה בסדר", "אל תדאג", "נפתור את זה שם" ועוד כל מיני קשקושים כאלה, אתה צריך לקבל אישור ממישהו שבאמת מחליט שם בבסיס הזה, תתייעץ איתם לגבי מיהו אותו האדם(אולי מפקד הבסיס או הסגן). זאת דעתי בכל אופן.

אמנם זה ממש לא ככה

ואפילו לא קרוב, אבל היות שמתעסקים עם בני אדם יש מצבים שיכולים להפתיע. כשהייתי בקורס סידרו לי על היום הראשון פגישה עם רס"ר המטבח שישב איתי ורשם מה אני יכולה לאכול, וכל ארוחה היה מישהו שדאג (גם אם הוא לא היה, הוא ידע את העובדים שלו שיש את החיילת שצריך לדאוג לה) שאני אקבל דברים מיוחדים שלא בתפריט. כשסיימתי את הקורס כתבתי מכתב למפקד הבסיס. דודה שלי שהיא אשת קבע הייתה די בשוק...

ליאורט1

New member
זה בדיוק מה שהתכוונתי

שלא יסגור את הסיפור בזה שהוא ידבר עם החייל/ת שיבואו להרצות להם אלה ידבר עם בעלי תפקידים בפועל, אני לא אומר שהם אנשים רעים פשוט חייל הוא חייל ואתה יכול להגיד לו והוא יגיד "בטח בטח" בלי כוונה לעשות עם זה שום דבר או שהוא יגיד "בטח בטח" ופשוט ישכח. ויכול להיות שהוא פשוט יספר למי שצריך והכל יהיה טוב, הוא לא יכול לסמוך על זה.

גם אני יוצאת לגדנע

בתחילת נובמבר. לא רציתי לחשוב על זה עד עכשיו, אבל איך אפשר לספק לעצמך אוכל ל5 ימים?! ברצינות, אני לא מתכוונת לחיות 5 ימים על תירס מקופסאות...

ליאורט1

New member
זאת בעיה

קודם כל יש דברים שאת כן יכולה לאכול, גבינות, מעדני חלב, טונה, סלטים ודברים כאלה. אח"כ צריך לבדוק מה הם יכולים לספק לך, בשביל זה הייתי מנסה לדבר עם איזה בעל תפקיד בבסיס, לא לדרוש אלה לבקש יפה אם אפשר נניח לקבל פחית שימורים בכל ארוחה או סתם תפו"א בתנור בלי שום תבלינים ולא מטוגן, משהו בסגנון הזה, הוא יודע מה הוא מקבל ומה הוא יכול לתת(לא לשכוח לעשות פרצוף עצוב ולבקש יפה ובנימוס, מה לעשות מדובר בטוב ליבם של אנשים ולא על המערכת כמערכת). ולהביא סטוק של לחם/לחמניות/פריכיות מה שאת אוהבת.

מית צאן

New member
אוכל במחנה

הבת שלי עוד לא יוצאת לגדנ"ע אבל היא יצאה שנה שעברה ויוצאת שוב השנה למחנה טניס באכסניה באילת, לשלושה ימים. מה שעשינו זה יצרנו איתם קשר והבאנו בצידנית ארוחות מוכנות וקפואות (שניצל, אורז) והם שמו את זה במקפיא וכל יום היא הוציאה ועד הארוחה זה הפשיר. הארוחות היו מוכנות בקופסאות כך שכל ארוחה בקופסא נפרדת והכל סגור כך שמצד אחד לא יגע בשום דבר ומצד שני לא יעשו לנו בעיות עם כשרות, (אפשר גם להביא כלים חד פעמיים ולא לאכול בחדר האוכל אם מקפידים שם על כשרות) היא לקחה גם לחמניות קפואות ולחמית והשנה בטח תקח גם פיתות. מחדר האוכל היא אכלה בבוקר מה שאפשר (גבינות, ירקות, ביצה קשה) ועשתה לעצמה כריכים לקחת למשך היום במגרש וכמובן לקחה חטיפים ופירות. אני לא יודעת אם יש עם מי לדבר בצבא אבל כדאי לנסות וגם לדעת שנוסעים עם צידנית מלאה ושם דואגים לאוכל כי לדעתי אסור לאכול אוכל מבושל שם.(גם מזכרונותי מאז שאני הייתי בצבא).

ליאורט1

New member
צריך לבדוק את זה טוב טוב

אני לא יודע איך זה בגדנ"ע אבל אם זה כמו בטירונות זה יכול להיות בעייתי, א. אם ישנים באוהלים אז יש בעיה להשאיר שם אוכל, בייחוד בשר גם בציידנית. ב. כשאוכלים יש לחץ של זמן, בדר"כ נותנים חצי שעה לאכול ובנוסף צריך להספיק עוד כמה דברים, ואין זמן להתעסק עם דברים לפני הארוחה, ככה שלא בטוח שיהיה לה זמן גם להפשיר/לחמם וגם לאכול כמו שצריך. מצד שני יכול להיות בשגדנ"ע הם לא עד כדי כך "קשוחים".

נועית7

New member
חוצפנית

לא התכוונת לספר לי?! וחוץ מזה מה ההבדל לבין המחנה קיץ? נראה לי שאפשר להסתדר, כמובן לא עם אוכל גורמה. שאמא תשלח איתך שניצלים. הא הא הא...

תרגעי זה עוד איזה חודש

נו כמו טיול שנתי=\ ובמחנה קיץ היו נשים נחמדות שבישלו והתחשבו.. אני בספק אם הטבחים בגדנ"ע יפגינו כזאת אכפתיות... חח כן שמענו על השניצלים האלה
שירקבו בתיק אולי

כחיילת..

כחיילת שעשתה קורס בצבא ובקרוב תעשה עוד אחד אני ממליצה לעשות את הדבר הבא- לא הייתי סומכת על ההפרדה ועל האוכל המיוחד שיכולים לספק לך. מה שכן אפשר כמו- גבינות, מעדנים.. לאכול לארוחת צהריים ואולי גם ערב (להחלטתך), מומלץ לתאם עם האחראים בבסיס שאתה זקוק למקרר ומיקרו (כיום יש את זה בכל בסיס). אתה מגיע ביום הראשון, פורק את האוכל ובכל ארוחה הולך ומחמם. נכון שיש לחץ של זמן, אבל אם דואגים לצאת בזמן אז מספיקים ואם לא אז מדברים עם המפקדים ואני בטוחה שהם יתחשבו.. בהצלחה

למעלה