אני אספר לך מהגדנ"ע שלי
1. תלוי מאוד בצוות שלך ובמפקד. אם יראו שיש שילוב טוב מבחינת שני הצדדים, ילכו עם זה קדימה כי המטרה לדמות טירונות (זו המטרה של הגדנ"ע, כדי להפחית אח"כ את הלם הבקו"ם). אצלנו, הייתי בצוות של מורעלים, וכל הזמן עשינו את הדברים בצורה חלקה, צעקנו את ההקשבים על ימין ושמאל, לא עשינו שכונה. המפקדים ראו את זה, והלכו עם זה הלאה. בצוותים אחריםה ייתה שכונה אז לא היה סדר יום שוחק כמו אצלנו... עכשיו ספציפית לגבי כושר גופני- ממש אבל ממש אל תדאג! ריצות בין ח' ל- ח' אבל זה כלום, קצת ריצות נטו קצרות (בשיעורי ספורט עושים יותר), מסע של 3 ק"מ (נדמה לי) שבכלל לא קשה. אני אספר לך על עצמי- בכלל לא ידעתי שיוצאים למסע, פשוט כמה פעמים יצאנו מהבסיס לשמורה מסביב, ותמיד הלכנו עד שעצרנו ושמה בזבזנו את הזמן על כלום, אז כשיצאנו למסע הקשה כביכול, בכלל חשבתי שזאת עוד גיחה מטומטמת לשמורה וכל הזמן ציפיתי שנעצור לבזבז זמן על ח' אבל פשוט המשכנו ללכת וחזרנו לבסיס וזה לא היה קשה. קצב של הליכה בקצב. חוץ מזה יש קטע של שמיכה + בטן, ובקלות מזייפים... וגם לא נותנים עונשים של "עכשיו רד ל- 60" ואם נותנים אז זה משהו עלוב, ששוב קל לזייף. 2. אצלנו לא היה אבל! תאמין או לא, איזה רבע בכלל לא התקלחו כל השבוע ולא היה כלום... מקלחות נראו ככה: 5 בערך תאים, מסודרים בשורה צמודה לקיר עם הפרדה בין תא לתא אבל בלי דלת קדמית (יעני בלי וילון). סיפור מצחיק בקשר לריצות- בתחילת היום הראשון היה איזה כינוס באולם, ואחד לידי צחק או משהו, קיצר המפקד קלט אותו, קרא לו עליו, הם יצאו, כעבור דקה ההוא חוזר למקומו שנמצא לידי, כולו מזיע ומתנשף... איך שכולנו מסביב התפקענו... שברנו את כל הצלעות... עד עכשיו כשאני נזכר בזה אני צוחק! הלוואי שהייתי יכול לצאת לעוד גדנ"ע! יומיים ראשונים סיוט, ואח"כ כיף חיים שלא רוצים שייגמר! כבר מצפים לגיוס!