גדילת השלד ...

JerseyGirl

New member
אימון ישפיע על

מידת דחיסות העצם, כלומר ישפיע על הנטיה שלה בעתיד להשבר או לא. משקל מקסימלי של סך העצמות בגוף, כפי שכבר ציון בעבר הוא כשלושה עד שלושה וחצי ק"ג מידת דחיסות העצם אולם, משפיעה על יציבות השלב ומכאן על יציבות השרירים

operationss

New member
גדילת השלד ...

רציתי לדעת עד איזה גיל השלד גדל? אני בן 20 וגבוה (1.85) ובעל עצמות קטנות למדי - גם העצמות של האצבעות וגם של הזרועות (האמות) דקות מאד. אני שואל כי לפי מה שאני רואה כל האנשים שמגיעים להשגים מרשימים במכון הם בעלי עצמות גדולות (הכי קל לראות את זה בכפות הידיים הענקיות).

אלי ו.

New member
זה משתנה מאדם לאדם, אפשר לבדוק

אצל אנדוקרינולוג ע"י צילום שורש כף היד ובדיקה עם העצמות "נסגרו" לגדילה

operationss

New member
מה דעתך לגבי הקשר ?

אני מתכוון לקשר שבין אנשים מנופחים למדי לגבי גדול העצמות ? יכול להיות שאותם גנים ששולטים על מבנה השלד שולטים על הפוטנציאל הגנטי לפיתוח גוף ?

גדילה והתפתחות

כמה נתונים מענינים בנושא: 1. עד סוף הבגרות (18-20) אנו גדלים בעיקר בעצמות הארוכות שהתרומה לגובה היא בעיקר בעצמות הרגלים כך שבסוף הגדילה היחס של הרגלים לגוף הוא בערך 50%. 2. הצמיחה ברגלים נעצרת בסוף ההתבגרות ואח"כ ישנה אפשרות לגדילה מעט נוספת ע"י הארכת חוליות עמוד השדרה (עוד 3-2 ס"מ) עד גיל 25, מגיל 25 עד גיל 55 הגובה נשמר ואח"כ מתחילה ירידה עקב שחיקת סחוסים ובריחת מינראלים. .3 בהתחלה העצמות הם סחוסיות וגמישות ובמהלך הזמן העצם נהפכת גרמית כאשר הצמיחה של העצם נעשית מהקצוות, מלוחיות האפיפיזה. 4. קיימים 2 פרצי גדילה בילדות המוקדמת ובגיל ההתבגרות, ילד נולד באורך ממוצע של 50 ס"מ כאשר בשנה הראשונה הילד מוסיף לאורכו 50% אח"כ עם השנים קצב הגדילה יורד (עד גיל הבגרות), הילד מכפיל את אורכו בגיל 3, גיל 10-3 נקרא גיל הגדילה הליניארי שבו קצב הגדילה קבוע (6 ס"מ בשנה, 2 ק"ג בשנה). 5. בגיל ההתבגרות (בנים-18-12, בנות-16-11) מתחילה הפריצה השניה כאשר אצל בנות זה מתחיל מוקדם יותר (סדר גודל של שנה שנתיים), תקופת ההתבגרות קצרה יותר (בערך בחצי שנה עד שנה), קצב הצמיחה בתקופת ההתבגרות נמוך יותר אצל הבנות וכן שיא הצמיחה הוא 7 ס"מ בשנה ואילו לבנים 10 ס"מ בשנה (ולכן בממוצע בנות נמוכות יותר מבנים). 6. גוף האדם מגיע לשיא צפיפות העצם בין גיל 20-30. 7. חוק גידול העצם - העצם גדלה בהתאם לעומס שמופעל עליה בתנאי שהעומס אינו מתמיד והעומס הוא בגבולות פזיולוגיות.

Nut420

New member
גדילת עצמות

עם העצם גדלה בהתאם לעומס שמופעל עליה, אז אימון משקולות בעצם מגביר את הגדילה ולא עוצר אותה כמו שנהוג לחשוב, כן ?

נהוג לחשוב

כבר מזמן הבנו שהמיתוס לגבי אימון משקולות מפריע לגדילה הוא שטויות !

Nut420

New member
השאלה היא האם

אימון משקולות מעודד את גדילת העצמות ? וגם מאמן אחד אמר לי שבגיל ההתבגרות קשה לנפח שרירים כי העצמות גודלות ולכן השרירים לא יכולים להתרחב באופן משמעותי, זה נכון ?

I t a M a R 1 1

New member
פשששש איזה תגובה...

רואים שאתה מומחה כל הכבוד.. אז אתה אומר שבנים מתפתחים עד גיל 20? יפה.. אז יש לי שאלה אלייך אם אני בן 15 ואני 1.84 אתה חושב שאני אגבה עוד 6 ס"מ ככה?. ואני עוסק בכדורסל זה עוזר לגדילה?

למעלה