גדילת גורים

zooom360

New member
גדילת גורים../images/Emo107.gif

אני יודעת שזה לא מדע מדוייק במיוחד אצל גורים מעורבים. אבל האם יש תקופות שהגור גדל יותר מבתקופה אחרת? מתי הם גודלים הכי הרבה? ומתי הם מפסיקים לצמוח לגובה ומתחילים לקבל צורה של כלב בוגר. אני שואלת על כלבים שיהיו גדולים (בערך עד 30 קילו..) ושאלה שאני בטוחה שאין עליה תשובה מדוייקת.. אבל בכל זאת אני אנסה. בערך בערך בערך, האם גורה ששוקלת 14 קילו בגיל 4 וחצי חודשים תהיה גדולה (כמה גדולה כי גדולה היא בטח תהיה..)
רבה

שאלות קשות

כמו שהבנת לבד, לדברים האלה אין חוקים ברורים, אבל יש קוים כלליים. הצמיחה המהירה לגובה לרוב מתרחשת בגילאים 3-9 חודשים. זה מאד תלוי בגזע, גזעים קטנים יסיימו את הצמיחה אפילו ב 6 חודשים וגזעי ענק יכולים להמשיך עד מעבר לשנה, אבל זה הכיוון בגדול. אחרי שלב זה יש שלב של בניית מסת שרירים, וזה מה שכינית "צמיחה לרוחב". לזכרים סביב הבגרות המינית יש שלב נוסף של התרחבות וצבירת מסה. לגבי הערכת משקל - כל יריה יכולה לפגוע, אבל אני לא אוהב הימורים. זה משנה? אם כבר לנסות להאריך, אז צריך לראות את הכלבה ולקבל רושם של גזע וכמה היא גדולה כבר ביחס לגודל הצפוי שלה.

zooom360

New member
תודה רבה. אכן שאלה קשה ולא מדוייקת

אז יש לה עוד די הרבה לגדול אם הם מסיימים בערך בגיל 9 חודשים... תודה שניסית לענות בכל זאת. זה מידע מעניין ביותר.

למעלה