גדילה

BKFiR88

New member
גדילה

שלום דוקטור אני בן 17 + אני ממש לא מפותח יחסית לגילי, מי שלא מכיר אותי חושב שאני בן 14-15 אני לא חושב שסיימתי את ההתפתחות שלי, בגיל 12 עשו לי צילום שורש כף היד ואמרו לי שהגיל עצמות מתאים לגיל 9 וחצי ההורים שלי נמוכים ואני מוכן לעשות הכל כדי לגדול קצת יותר ממה שאני אמור לגדול לפי הגנטיקה. רציתי לשאול אם זה אפשרי לקבל טיפול בהורמון גדילה?

לא, אבל

אתה לא יכול להשיג גדילה מעבר לפוטנציאל הגנטי שלך, הכוונה בצורה בריאה. אתה לא צריך טיפול בהורמון גדילה. לעומת זאת, יכולים לעשות לך היום צילום כף יד ולעשות תחזית של הגובה הסופי שלך. אולי תקבל הפתעה נעימה.

BKFiR88

New member
גם לסניטמטר אחד אני לא אתנגד

למה הורמון גדילה לא יעזור לי? אם אי אפשר להשיג גדילה מעבר לפוטנציאל הגנטי אז למה נותנים לילדים נמוכים הורמון גדילה?

הם לרוב לא נומוכים בגלל פוטנציאל

גנטי נמוך. לרוב נותנים הורמון גדילה רק למי שחסר לו בפועל. יש ילדים שלכאורה לא חסר להם הורמון גדילה, אבל הם מאד מאד נמוכים, ובפרוש לא עומדים קרוב לפוטנציאל הגנטי שלהם. אצלם, אם מתחילים את הטיפול בגיל צעיר מאד, טיפול בהורמון גדילה כנראה משפר את הקומה הסופית. לא מדובר בילדים עם גובה נורמלי נמוך, ובוודאי שלא נמדובר בילדים שנמוכים כי הם מתפתחים מאוחר.

BKFiR88

New member
אהה :(

החיים קשים... טוב תודה רבה לך דוקטור קרן תורגמן ועוד שאלה קטנה: לילד עם גיל עצמות נמוך יש סיכוי להיות יותר גבוה מילד עם גיל עצמות גבוה לגילו?

למעלה