גדוד אמירים

ofer16

New member
גדוד אמירים

מישהו יכול לספר לי על הגדוד הזה, חוץ מהעובדה שזה גדוד קשר? שבת שלום!

corrupt

New member
כן

זה... גדוד תקשוב

ofer16

New member
חחח

לא, זה גדוד קשר-אלקטרוניקה-מחשבים... למישהו יש עוד תשובות?

DNile

New member
זה גדוד תקשוב.

אין כזה דבר "קשר-אלקטרוניקה-מחשבים". במקום לבקש מידע, אולי תשאל שאלות.

ofer16

New member
אני יודע,

פשוט החבר תיקן אותי לשמו העדכני של החיל, אז החזרתי בשמו הקודם של חיל הקשר (שהיה חיל הקשר, האלקטרוניקה והמחשבים). הייתי רוצה לשמוע על אופי הפעילות, האם נחשב למקום טוב להגיע אליו, יציאות ואפשרויות קידום. על חלק מהדברים כבר ענו לי, אבל מידע נוסף בהחלט יעזור.

otk

New member
גדוד אמירים הוא גדוד הקשר הארצי.

שייך לחושן. מתוקף היותו גדוד קשר ארצי, חיילי הגדוד פרוסים בכל מיני חורים בארץ, משמע- טחינה לא נורמלית יחסית לג'ובניקים (סוגרים מלא פעמים 21/28), למרות שיש כאלה שנשארים רק בגדוד עצמו שממוקם בצריפין, משמע יציאות יומיות לרוב. מה הם עושים- מספקים שירותי קשר, על כל המשתמע מכך, ברמה הארצית. כלומר מסתפחים ליחידות מיוחדות על מנת לספק להם שירותי קשר אשר חיוניים לעבודתם. הרבה עבודה בשטח. תמצא שם הרבה אלחוטנים, טכנאים ושאר מקצועות בכיוון הזה. האוכלוסייה, ממה שיצא לי להכיר, לא משהו. החיילים שם שבוזים למדי. אם אתה יכול, נסה להגיע למקום טוב יותר.

fa1afel

New member
תעשה לעצמך טובה../images/Emo6.gif

אני בגדוד קשר ארצי. וסגרתי עכשיו 22 יום במוצב של גולני במובלעת בתוך לבנון. לא מרנין במיוחד בלשון המעטה. אל תגיע לשם כל עוד נפשך בך. עדיף כבר להיות לגמרי קרבי.

ofer16

New member
כן, אבל

אני רוצה לעשות דברים, לא להתחפשן כל היום בצריפין ולצאת יומיות. אם אפשר לעבוד עם יחידות מיוחדות, או באמת לעשות דברים, זה מה שאני רוצה. השאלה היא מה עשית ב22 יום האלה, אחרי שהקמת את העורקים והכל.

fa1afel

New member
וואלה תקשיב לי ../images/Emo6.gif

ואני יודע על מה אני מדבר, לך לקרבי או למודעין, אל תלך לקשר, זה שוחק ומעצבן. במקרה הזה הקמתי מערכת תוך יומיים, פירקתי מערכת תוך יומיים. תיחזקתי אותה בכל שאר הזמן (בית זונות). והייתי שותף לסדר יום של המוצב שם פחות או יותר (יותר פחות). במקרה שלי הקמנו מערכת פשוטה יחסית.. במקרים אחרים ההקמה יותר ארוכה וגם הפירוק יותר ארוך וגם התחזוק קצת יותר גוזל זמן. אבל בסה"כ זה הסדר יום ברוב המיקומים. יש גם יתרונות, אם אתה בן-אדם טכני ואתה אוהב את כל הקטע של להרכיב דברים ולהתמודד עם כל מיני אתגרים טכניים קטנים יכול להיות שתיהנה, השירות מגוון מאד החל מתרגילים רגילים לתרגילים סודיים, לפעילויות רגילות, הקפצות לחו"ל (נדיר וספק רק אם תשתתף בהן...) הקפיצות כוננות מיוחדת (כנ"ל). אתה תראה את דרום מרכז וצפון הארץ, תהיי בחורים הכי לא מסודרים בלי מים זורמים ובבסיסים הכי סבבה של ח"א. אבל בכל זאת אני לא ממליץ לך, כי ההתנהלות בגדוד היא חרה והטעם שיש לי בפה כל הזמן הוא חמוץ. אתה תצטרך להילחם על שלך יום ולילה ידפקו אותך בלי סוף והרבה פעמים, ואני מבטיח לך את זה - אתה תרגיש חרה. עדיף כבר להיות קרבי רגיל - אמנם יש סיכון יותר גבוה, אבל אני מאמין שזה שווה את.
דא"ג הפעילויות עם היחידות המיוחדות זה לא מה שאתה חושב, זה יותר שיתוף פעולה עם הטכנאים שלהם ובצורה היותר אפורה ופחות כיפית.

ofer16

New member
במקרה שלי

אין כבר אופציה של קרבי/מודיעין. הבחירה שלי היא בין שיבוצים שונים כמת"מניק. אם לא גדוד אמירים, איזה שיבוצים טובים יש למסיימי קורס מת"מ?

fa1afel

New member
אז אם ככה../images/Emo13.gif

תנסה למשוך לכיוון 383, שם יש קשת רחבה של תפקידים, כמו טכנאיי טלפון בקריה, קשר מוטס וטכנאיי מחשבים ברמות שונות, תנסה למשוך לכיוון של תפקידי קשר בחמ"ן כדוגמת ביח' 7022... יח' שאסור לפרט עליה כאן... אתה יכול להיות גם טכנאי חפשן באתרים נידחים ולעשות שבוע שבוע, או יציאה דומה לזה. לנוכח המקצוע שלך גדוד 376 זאת באמת לא כזאת אפשרות גרועה, אפילו אחת מהיותר טובות, אז אם לא ילך לך להגיע ל-383 או לחמ"ן אז זאת האפשרות הבאה בתור

ofer16

New member
תודה רבה...

עכשיו יש לי הרבה עבודה - לברר על היחידות האלה :p שבוע טוב

למעלה