גג צמוד לפנטהואז

גג צמוד לפנטהואז

קניתי דירת פנטהוז בבנין בן 7 שנים. גם בנסח הטאבו וגם בתקנון רשום כי הגג שמעל הדירה בגודל 130 מ"ר צמוד אליה. אין מעבר לגג מתוך הדירה. הגג הוא גג שטוח, מזופת ומוקף במעקה ביטון בגובה מטר וחצי. יש עליוקולטי שמש מרכזיים של הבניןוחדר מעלית ויציאה לגג מחדר המדרגות והוא נראה ככל גג עליון רגיל בבית מודרני שבדרך כלל הוא רכוש משותף של כל הדיירים. 1.אני מניח שההצמדה אומרת כי האחריות לזיפות וסיוד הגג היא עלי, האם בעצם הצבת קולטי השמש על הגג יש אחריות כלשהי על כלל הדיירים? 2. האם אני רשאי לאכסן דברים על הגג? שמעתי שמחסן שאינו מעוגן לגג אינו נחשב כתוספת בניה, יש מקום למחסן כזה כך שאינו נראה מבחוץ ואינו פוגע בחזות הבנין ובקולטי השמש. האם אני רשאי לשים כזה מחסן ללא אשור הדיירים האחרים (אם נניח בצד את חוקיות העניין מבחינת העירייה)? מה לגבי שמירת חפצים על הגג שלא במחסן?

הצמדת גג ...

1) נראה לי מוזר שהתקינו קולטים על הגג הצמוד לדירתך בבנין חדש בן 7 שנים. תוציא מהטאבו תשריט בית משותף ותבדוק איזה חלק מהגג צמוד לדירתך (יתכן שזה חלק אחר מהגג). 2) הטיפול בהצמדה הוא באחריותך. לדעתי (האישית) אתה יכול לדרוש מהדיירים להשתתף בתמורה לכך שאתה מאפשר להם שימוש בהצמדה שלך לטובת הצבת הקולטים (או לדרוש מהם להסיר את הקולטים במידה ולא יסכימו להשתתף באחזקה). 3) לאחסן מותר, אבל למחסן נדרש היתר בניה. ושוב אני מדגיש שלא נראה לי סביר שהקבלן התקין מערכות משותפות על חלק הגג הצמוד לדירה - בדוק את תשריט הבית המשותף.

בנוגע למחסן

קודם כל תודה על ההתיחסות ואכן אבדוק את התסריט. לגבי מחסן, הטענה ששמעתי היא שמחסןפלסטיק קטן (למשל 1.8 על 2.4 בגובה 1.8 וכולל קרקעית) שאינו מעוגן לבנין אינו נחשב לבניה שכן הוא ניתן להזזה. איפה בעצם הגבול בינו לבין ארון? אני מניח שארון מותר לי להציב, ואולי יש הבדל בהתיחסות בין גג למרפסת?

החוק אינו מגדיר גבולות ...

הכל שאלה של סבירות ופרשנות, בהתאם למידות המחסן ובעיקר לגובה שלו. אני משער שמחסן במידות 0.8 על 2.4 בגובה של 1.7 ומטה דומה יותר לארון ואילו מחסן במידות 1.9 על 2.4 בגובה של 1.8 ומעלה דומה יותר למבנה. הגובה הינו הפרמטר העיקרי וחשוב שיהיה פחות מ-1.80 מ'. ... ואם "הארון" אינו מעוגן לבניין כדאי שתשמור שהוא לא יעוף

למעלה