גגן חאפר

roni54345

New member
גגן חאפר

דוד שלי לקח קבלן גגות שיבצע לו עבודה ( 300 מ"ר גג רעפים ).
היום הלכתי לראות את העבודה וזה נראה מפחיד ( כנראה מדובר בקבלן טנדר חאפר ללא ניירות בכלל ).
לטעמי הגג לא בטיחותי בכלל ובוצע ברמה חובבנית תוך חיסכון רב בעץ .
השאלה - מה אפשר לעשות ?
האם יש קונסטרוקטורים שמתעסקים בתיכנון גגות רעפים ויכולים לתת חוו"ד דעת אם הגג תקין ובמידה ולא - יתנו הנחיות מה צריך לעשות ?
כמה תעלה חוות דעת כזאת ?
האם הוא יכול לחייב את הקבלן להביא אישור מקונסטרוקטור כזה ( למרות שזה לא הותנה בחוזה ) ?
תודה רבה

רגע, בניתם גג בלי מהנדס ובלי היתר?

אז למה אתם מלינים על הפועל (גגן) שביצע את זה?!
מילא היתר, אבל בלי מהנדס?! לא שמעתם על אסונות שקרו?!

לו הייתם בונים גג בהיתר, הייתם נדרשים לתכנון הנדסי ולחתימת מהנדס.
לו הייתם אחראיים, לא הייתם מצפים מפועל שיתכנן קונסטרוקציה לגג, אלא פונים למהנדס/הנדסאי בנין, ומבקשים מהפועל לבנות לפי התוכניות של המהנדס.

כל מהנדס קונסטרוקציה אמור לדעת לתכנן גגות.
פנו לאחד כזה.

roni54345

New member
ראשית

הייתי מציע לך להתרגש פחות ולשים דגש יתר על הבנת הנקרא - אם היית עושה זאת , היית שמה לב שלא אני הזמנתי את הגגן עבורי אלא דוד שלי הזמין עבורו והוא פנה אליי ב" חוכמתו" רק לאחר מעשה, על מנת שאחווה את דעתי כדי הוא יוכל לשחרר לו את יתרת הכסף .
הלכתי ונחרדתי .זה הכל .
כך שהטפות המוסר אינן במקומן .
עכשיו צריך לראות איך פותרים את הבעיה עם מינימום נזקים ובמינימום פגיעה ויפה שעה אחת קודם .

מה זה בכלל משנה מי זה?

החלף את המילה "אתם" במילה "דוד שלך".
נעשה פה משהו שרצוי מאד שלא יחזור, לכן, הרבה יותר ממה שכתבתי עבורך, כתבתי עבור מי שקורא את זה כאן בפורום, כדי שלא יחזור על הטעות של הדוד שלך.
אצלכם זה כבר לבכות על חלב שנשפך, ומה שניתן ללמוד מזה יכול למנוע מאחרים לשפוך חלב אחר.

השורה התחתונה: לא מתקינים גג בלי תוכניות של מהנדס מוסמך.
לא מתקינים גג חדש בלי היתר בניה.

עכשיו, עזוב הכל, הזמן מהנדס, ויפה שעה אחת קודם.
בהצלחה

מאגר

New member
הזמן קונסטרוקטור במידי

עלותו של קונסטרוקטור יכולה להיות בין 1500 ל2500 ₪ שיתן חוות דעת וכמו כן מה לתקן יכול להיות שבשביל תכנון גג הוא ייקח עוד כסף כרגע זה הדבר היחידי שאפשר לעשות ולא לשלם לחאפר הזה בנתיים אגורה אחת שחוקה

ShiranAv1988

New member
יש לי רעיון בשבילך

מה ניש רוני? יש לי רעיון בשבילך איך לארגן ת'תהליך הזה בצורה יחסית מהירה, יעילה וזולה...דבר איתי בפרטי אם אתה רוצה סיוע..

כל טוב!

למעלה