גב

Ari Dan

New member
גב

בן 30, משקל תקין, בריא, יושב מול מחשב במהלך רוב שעות היום, לא מתאמן במכון כושר, לא עושה ספורט באופן מסודר (בצעירותי התאמנתי בחדר כושן) מאז ומתמיד היו לי כאבי גב מידי פעם, לא משהו שמפיל אותי לקרשים, אבל כואב ומציק. הכאב הוא בעיקר בגב התחתון כאשר אני עומד במקום זמן רב (ואז כאשר מתחיל ללכת, הכאב מתפוגג) וכאשר אני מסתובב עם התינוקת על הידים, הכאבים עובדים להיות יותר בחלק האמצעי של הגב. לפני כשנה בוצע צילום רנטגן לגב, שבו רואים את עמוד השידרה מאמצע הגב ועד הסוף, אין עקמת, אין בלט, אין פריצת דיסק, מרווחים תקינים בין החוליות, הרופא אמר שהכל נראה תקין. אך למרות זאת, עדיין כואב כאשר אני עומד במקום למשך למעלה ממספר דקות, וכאשר אני מסתובב עם התינוקת (5 ק"ג) על הידיים. אשמח לדעת מה ניתן לעשות, הן מבחינה רפואית (בדיקות כלשהן), והן מבחינה אישית (תרגילים לחיזוק שרירי הגב ? פילאטיס ? ספורט ?), וגם לקבל טיפים כאלה ואחרים שעשויים לסייע. תודה !

ינוקא1

New member
דיקור וטווינא.

ראה קישור. מנסיוני התוצאות נפלאות בכאבי גב , לפעמים תוך זמן קצר. מה שחשוב מבחינתי זה למצוא מטפל טוב שמסוגל להרגיש את הנקודות בהן ראוי לדקור ולא מטפלים שדוקרים לפי נוסחאות קבועות. חוץ מזה , כאשר אתה הולך יש הקלה - מה שאומר בפשטות שאתה צריך לבצע הליכה . . . ולתת תנועה לאיזור. הסינים אומרים כי "במקום שיש זרימה אין כאב , ובמקום שיש כאב אין זרימה".

יש זרימה אין כאב

שלום ארי אני מצטרף להמלצות של קודמי, ומוסיף המלצה על שחייה,מתוך הערכה שהכאב נובע מזרימת דם לקויה ויש להמריצה,והכרה שהשחייה עושה זאת מצויין. בהצלחה! ערן

hal767

New member
מצבך טוב

לא התגלו נזקים, וזה מצויין. אינני יכול לייעץ במדוייק בלי להכיר מקרוב, אך נראה שיש צורך בחיזוק שרירי הגב, בהרגעת האיזור ובשיפור בגמישות. מיגוון שיטות יסייעו לך לפתור את הבעיה, פיזיותרפיה, עיסוי רפואי למשל, יעילים מאד בנושאים אלה, אך לא פחות חשובה ההפעלה הגופנית האקטיבית, כמו התעמלות מתאימה. וזאת העבודה היום יומית שלך שתפתור שורשית את הבעיה.

ממליץ לבדוק את הכיסא שאתה יושב עליו ו

את ההתאמה שלו אליך. כמו כן לבדוק יציבה. יש מדרסים מיוחדים המאפשרים איזון היציבה.הם מותאמים באופן ממוחשב לכל אדם על פי חלוקת העומס על הרגליים והגב. עם זאת, הליכה של 45 דקות או שחיה 3 פעמים בשבוע, תחזיר את הגמישות לחיים שלך. בהצלחה

כמו קודמיי אני ממליצה על

תנועה באופן קבוע, ומגע. יוגה, מנסיוני העשיר, מסייעת רבות לכאבים לאורך עמוד השדרה, ובמיוחד בגב התחתון והצוואר, שם מתרכזים עומסים. אתה גם יושב שעות מול מחשב, וגם מחזיק תינוקת, שתהיה בריאה וגם אתה, אתה צריך גב חזק. היוגה, או כל סוג של פעילות גופנית מובנית, תעזור לך לבנות את השרירים המייצבים: שרירי זוקפי הגב ושרירי רצפת האגן. עיסוי באופן קבוע יכול לשחרר אותך מהכאבים ובשילוב תנועה אתה עלול לא לסבול מכך יותר....

הייתי בודק גם את שיטת פלדנקרייז

בנוסף לכל מה שכתבו (ויפה) קודמי בפוסט, הייתי מנסה את שיטת פלדנקרייז. ללמוד להביא תשומת לב לגב, ללמוד תרגילים שיכולים לעזור לכאב ולשפר גמישות וכו'. תמיד טוב ללמוד כלים ולא רק לתרגל... בהצלחה ותרגיש טוב! ניר.

למעלה