גב וסוגרים

mor_levinhar

New member
גב וסוגרים

האם יש ומה בדיוק הקשר בין בעיות גב (דיסק) ומערכת השתן/סוגרים? תודה רבה, מור.

מור היקרה ...

היי מכל תחום חוליות בגב יוצאות שלוחות של עצבים אל האיברים הרלוונטים . חוליות הגב התחתון מ- L1-S1 משפיעות על הגפיים התחתונות כאשר שלפוחית השתן ואברי הרביה גם מושפעים מכל לחץ עצבי הנובע מהתחום הנ"ל . כאשר דיסק נפרץ בדרגה בה הוא מוחק את השומן המצפה את העצב ולוחץ על שורש העצב עלולה להיות השפעה על שליטה בסוגרים ולשאלתך.. הפרעה במתן שתן כתוצאה מפגיעת חוט שדרה היא קטליזטור למצב אקוטי הדורש התערבות כירורגית . ידידך הפצוע ... "טיל"

mor_levinhar

New member
תודה ידידי

"פצוע" אבל עם המון ידע. מידידתך הפצועה אך אופטימית.

dana12341

New member
גב וסוגרים

היי מור, יש לי את אותה בעיה, בשל הבעיה שלי, יש חוסר שליטה חלקי במצבים מסוימים, קושי להתאפק במתן שתן, ולא פעם דליפות לא רצוניות, אז אולי כן יש קשר

mor_levinhar

New member
הי דנה

הי, קצת מוזר לי לשתף במשהו כה אינטימי אבל שמחה מאד שיש לי את הפריבילגיה... יש לי בדיוק את מה שכתבת ועד שהגעתי לפורום ממש לא ידעתי שיש קשר בין הדברים (זה גם התחיל לי בשנה האחרונה ועיקר הסבל שלי הוא מהשנה האחרונה אז זה מסתדר לי). באסה....לא? טוב, נו, מתרגלים...

rafagav

New member
לכי מהר לטיפול רפואי כי...

זה מצב, שעלול להידרדר ולהיות כרוני וחסר סיכוי לריפוי!! ממש לא נעים, להסתובב כל החיים עם קטטר המחובר למקום מוצא השתן... פעילות נוספת, שיכולה לסייע, היא שיפור היציבה. כך יפחת הלחץ על הדיסקים. זה נגרם בד"כ בגלל כיפוף ועיוות עמוד השדרה.. ראי שלל עצות בקישור למטה, בפרק: "דרכים להקטנת העומס"... * את מוזמנת אפילו להתעלם לחלוטין מהפרטים על בעל אותו אתר ולהתייחס אך ורק לעצותיו!!

למעלה