"גבר הולך לאיבוד".

yosef 30

New member
"גבר הולך לאיבוד".

השבוע נפגשתי עם מישהו לדייט. נראה בחור נחמד לאללה. הגיע אליי הביתה ישבנו דיברנו היה אחלה (הסכמתי להיפגש בבית היה לי הרפס אז לא חששתי "לזרום" מהר מדי ). מדברים ומדברים ופתאום מגיע רגע בו אני שואל מתי ספקת לעשות את כל זה? ואז הוא אומר: "לא אמרתי לך אבל אני בן 40". באותו רגע הרגשתי אכזבה גדולה ממנו, הרגשתי מרומה, אני לא אוהב שמשקרים ובטח ובטח לא בגיל. מדוע לא אומרים את הגיל כבר מההתחלה? וזה מה ששאלתי. ולהלן ההסבר: "ברגע שאני רושם את גילי האמיתי אני יורד באופן אוטומטי מחתך חיפוש גדול מאוד, לכן כשאני רושם 35 אני עדיין נמצא אצל אלו המחפשים עד גיל 35. חוץ מזה אני הנה אומר אני לא משקר, עד לפגישה מותר לי לומר הכל". באמת
כשהוא דיבר שמעתי יותר עצב בדבריו מאשר עוד סתם סיבה כזו או אחרת. האם זה העתיד המצפה לנו לבוא? האם בחברה ההומוסקסואלית מנידים את האדם המבוגר
כבר אין לו מקום בחברה
אני יודע שלא לכולם, אבל זו לא הפעם הראשונה שאני שומע את החשש הזה או החוויה הזו. ולכן מוצאים עצמם אנשים משקרים. הייתי רוצה להרחיב קצת בנושא הזה של הגיל- בתקופות מעבר לגיל ה-40. בסרט עטור הפרסים "אמריקן ביוטי", מגלם השחקן קווין ספייסי דמות של אב העומד בראש משפחה בורגנית טיפוסית. לכאורה, הכל בסדר. אבל תנועתה של המצלמה, העוקבת אחר ההתרחשויות סביב שולחן ארוחת הערב, חושפת גבר אבוד, באמצע החיים, שחי בנתק רגשי מאשתו ובתו. מרוקן מתחושת סיפוק וערך עצמי, הוא מתאהב נואשות בחברתה היפהפיה של בתו. הוא חולם עליה, מפנטז ביום ובלילה, ואחרי שהוא איתה יוזם קשר מתפתח בין השניים רומן. שיכור מאהבה, שטוף בתשוקה מחודשת, הוא מנסה למרוד במוסכמות החברה, ממש כמו מתבגר: הוא מתפטר ברעש מעבודתו השנואה, קונה מכונית ספורט אדומה ומבריקה, משנה את סגנון הלבוש, עושה ספורט, מרים משקולות, ואפילו מתמסטל עם הבן של השכן, כשאשתו לא רואה. בקיצור: מנסה נואשות לשחזר את נעוריו האבודים, וממחיש באופן הצבעוני ביותר, שגם גברים מגיעים למה שמכונה "גיל המעבר", וגם הם עוברים משבר עמוק, לא פחות מנשים. אלא שבניגוד לנשים, "גבר לא ידבר על כך. גבר לא יגלה", כדברי נתן זך ב"שיר מאוחר מדי". הקושי במעברים האלו הוא לא פשוט. הפסיכולוג דניאל לווינסון אומר " כל תקופת מעבר מובילה לסיום מסגרת חיים קודמת, וכל סיום הוא סוף, תהליך של התנתקות או אובדן". האם החשש מלאבד את נעורינו, מוביל אותנו לכעוס על העולם ועל עצמנו. האם אנו נמצא את עצמנו או חלק מוצאים את עצמם, במין מרדף אחרי הנעורים הולכים ונעלמים. האם עלינו להכין את עצמנו לאותם מעברים בחיים
האם יש דרך להתכונן אליהם
יום אחד גם אנחנו נשקר
הייתי רוצה להאמין שלא, הייתי רוצה לדעת שאני אקבל את המעבר הזה בשמחה גדולה ואהיה מסופק מעצמי ומהמקום בו אני נמצא. אך כמו שאמרו חכימנו " ימים יגידו". באהבה גדולה ואושר לכולם. יוסף.

בופיק

New member
מקווה שלא ....

אני מאוד מקווה שלא נגיע לידי שקר או שנצטרך לפחד להודות בגילינו מהפחד של איבוד הנעורים... היום בעידן הנוכחי עוסקים המון וכל הזמן באיך להיות יותר צעיר, איך להיראות יותר צעיר (ניתוחים וכו...) , לדעתי ההתעסקות הזאת היא קצת חסרת פרופורציות, בסופו של דבר כולנו מתבגרים, אבל השאלה איך אנחנו רואים את זה... עיניין של השקפה, אנשים שהאופי שלהם והחשיבה שלהם צעירה ונעורית כזאת נראים באמת גם חיצונית יותר צעירים.. *זאת דעתי* מצחיק שבגיליים צעירים אנחנו תמיד רוצים להיות יותר מבוגרים ובגיליים מבוגרים אנחנו שואפים להיות יותר צעירים.. למה אנחנו לא רוצים? למה תמיד מה שאנחנו עכשיו זה לא טוב? האמת אני דיי אמביוולנטית לגבי האם אנו צריכים להכין את עצמינו לכך.... לפני כמה זמן הייתי בטוחה שלכל דבר צריך לעשות הכנה, תיכנון הוא הצלחה.... זה היה המשפט שלי.... כי זה מכין את הקרקע להיות רכה ונעימה יותר ואתה לא בשוק, או יותר נכון מוכן להפתעות כאלה ואחרות, אבל לאור מה שאתה (יוסף) כתבת לי אז במכתב האחרון שאולי ההכנה לקראת המפגש עם כל החברים רק עשתה לי רע התחלתי לחשוב שאולי ההכנות האלה הן לא ממש טובות, אולי פשוט צריך לשחרר, לזרום ולראות מה קורה? תכלס בפועל זה קשה לי כי אני בן אדם מאוד מאורגן שתמיד מתכנן כל פיפס, כל תזוזה, הכל מאוד שקול, אבל הערה שלך העלתה בי המון מחשבות של שחרור והרפיה לתת לדברים לקרות..... כל סוף הוא אובדן של משהו אחד, אבל התחלה של הרבה דברים חדשים אחרים .... בהתחלה מאוד קשה לראות אותם, אבל בדיאבד וכשהזמן עובר וחולף לו רואים דברים אחרת ותמיד ניתן ללמוד מכך.... מאחלת לכולם יום טוב... שבוע נעים בופיק...

gevertov1

New member
זו שאלה של סיכויי הצלחה ולא שאלה של מוסריות

מה יעשה אדם שיודע מנסיונו שהוא מושך במראהו, אבל הוא כבר בגיל שנחשב , איך לומר... "בשל מידי" אדם שמושך דייט במראהו, אבל דוחה אותו עלי ידי שנת הלידה, אם הוא יכתוב במודעה את גילו האמיתי, הוא מחסל מראש אפשרויות לדייט. אכן - דילמה. אני לא מאמין שהשאלה כאן היא שאלה מוסרית, אלא שאלה של סכויי הצלחה.לדעתי הפשרה היא לשקר במודעה, ולהודות בשקר אחרי המפגש הראשון. ישנם אנשים רגישים לשקרים (גם לשקרים לבנים), והדייט עלול להתפוגג כתוצאה מההודאה. ישנם אנשים סלחנים יותר בנושא, והקשר יימשך. אני מעריך מאד את אתרי ההכרות (ראו קישור דוגמה) שבו הגיל לא מופיע במודעה, אלא רק תמונה ותאור מילולי. אם הם מוצאים בעיניך, מה משנה הגיל? ובנוגע לנושא הכללי יותר של הגיל המבוגר, אני מכיר עשרות הומואים מבוגרים, ואני לא רואה שהם מתאבדים בהמוניהם...להיפך - הם מרגישים משוחררים מהצורך להתרוצץ ולחפש בן זוג לרגע, לשעה, לחודש לשנה או לכל החיים. הם מרוצים ממה שיש להם. התחושה היא שהנה הגיע פרק חדש בחיים עם ייתרונותיו וחסרונותיו, בדיוק כמו כל פרק בחיים.

yosef 30

New member
אם כך אפשר לשקר בהרבה דברים

ורק לאחר המעשה, אפשר לומר טוב תשמע זה לא בדיוק כך. זה קצת פתח לפורענות בשוק החופשי הייתי אומר
. לומר ששיקר רק אחרי הדייט הראשון, אני לא הייתי ממשיך. אני לא אוהב שקרים לא כחולים ולא לבנים. אם אני מדבר עם מישהו בטלפון ואנחנו קובעים להיפגש וברור שזה אחרי שיחה טובה בטלפון אז יש לומר "תשמע, ראית איך אני נראה , יכולת להתרשם בטלפון אבל אני קצת יותר גדול,מתאים לך". אני חושב שאת זה הייתי מעריך יותר. אתה יודע מה הבעיה שאם אתה תגיד לי ששיקרת עליי גם באתר וגם בטלפון, אני עלול לקום באותו רגע ולהעיף אותך מהבית שלי, או לקום מבית הקפה ופשוט ללכת ולקרוא לך שקרן. אני חושב שזה יהיה מאוד לא נעים לחוות את זה מצידו האחר. למה לשים את עצמנו במקומות שהפגיעה עלולה להיות לא נעימה. ואכן -זו דילמה גדולה מאוד. אני נשארתי עם הבחור כי היה לי מאוד נעים איתו, אבל ....זה לא יכול להמשיך ולא רק בגלל הגיל אני במין דעה כזו שאני רוצה בחור בן גילי, מתוך ניסיון כזה או אחר ובכל זאת פתוח להפתעות. לגביי משבר גיל המעבר - לא צריך להתאבד נשמה, הכל טוב זה רק גיל
. ובכל זאת אנו רואים מה קורה מסביבנו אולי בקנדה זה אחרת לא יודע מה אתם אוכלים שם
. רוב ההודעות הם בסגנון "נראה צעיר לגילי, מתנהג כמו בן 28, שמור במצב מצויין" הפחד הזה להיות אתה וברור שזו המציאות שמכתיבה את הדברים. במציאות שגיל ארבעים נחשב לאיש זקן. וזה אכן משפיע על בני הארבעים ופוגע להם בבטחון. ומביא אותם לידי כך שישקרו ויירצו להיות כמו כולם. כמו סבתא שרוצה להיות ה"סבתא הצעירה" ליד ועם הנכדים שלה
.

dotandvir

New member
הסברת בעצמך למה הוא משקר

לצערי להומואים בארץ יש כמה שריטות די מאפיינות בתור קבוצה: 1. האהבה הבלתי נלאית שלהם לרזון 2. הסגידה לנעורים על שטחיות הרצונות האלו אין מה לדבר. כל מי שהיה באטרף אפילו 5 דקות מכיר את הכרטיסים של בני 27 שלא מוכנים להיפגש עם כאלו מעל גיל 24 (כי ככה מתאים להם) ואת בני ה-40 שמחפשים כוסון צעיר ובבקשה לא מעל גיל 30. לא חסרים גם חבר'ה שיפסלו כל מי שגילו עולה על גילם בשנה. במצב כזה לא פלא שבחור בן 40 שנראה טוב משקר לגבי גילו. לא נעים אבל לפעמים זו הדרך היחידה להכניס דלת ברגל. לטעמי, וזה כאמור טעמי בלבד, כל הבדל של פחות מ-10 שנים בין אנשים שכבר עברו משהו בחיים (דהיינו גילאי אמצע שנות ה-20 והלאה) הוא זניח. דותן

gevertov1

New member
שקרים לבנים ואחרים. ו..נעורים זה לא הכל

מסכים איתך דותן. משום מה על פני השטח כולם מדברים כאילו הם מעוניינים רק בצעירים. אבל אם ניכנסים לאתרים שקישרתי בהודעה הקודמת שלי כאן, רואים שקיים שוק שלם לאוהבי מבוגרים - אנשים צעירים או מבוגרים שמחפשי דווקא מבוגרים יותר, דמות אב, דמות מורה וכדומה. יוסף, אתה שולל את כל המושג של שקרים לבנים. הם כמו שמן לגלגלים חורקים במצב קשה. אני מבין שאתה לא אוהב שמשקרים לך. אבל האם אתה עצמך היית נמנע מלשקר בכווווווול מצב? לפעמים האנושיות (אם לא רק הנימוס) מחייבת לא לומר את האמת הצרופה.

yosef 30

New member
אני ממש לא שולל

אני מדבר על שקרים שאין להם מקום והם לא לבנים. אני מסכים מאוד עם מה שאיתי כתב. תן לי להחליט מה טוב לי ומה לא! אם אתה נפגש איתי ואני משקיע מזמני בלהכיר אותך, מן הראוי שתבוא אתה כמו שאתה בלי מסיכות ובלי שקרים. ראית שאני מוכן להמשיך להכיר אותך, דיברנו בטלפון קבענו פגישה. זה הזמן לומר תשמע יש משהו אחד שלא אמרתי. אבל לבוא אליי ורק אז לומר. זה ממש לא מוסיף לכבודו של אדם. תהיה הסיבה אשר תהיה, דווקא מאדם שבוגר בגילו ובנפשו אני מצפה לכנות גדולה יותר. במיוחד שיש כימיה. אולי האתר הזה שאתה הוספת שאין בו גיל מתאים לאנשים אחדים. אבל אני לא רוצה לצאת עם צעירים ממני ולא עם מבוגרים ממני בהרבה. כן חשוב לי הגיל מבחינתי יש לו משמעות. יוסף

yosef 30

New member
גבר טוב כלכך מהר אתה מסכים ../images/Emo3.gif

אני אוהב קצת פלפל חריף....

gevertov1

New member
נהייתי קנדי, מה לעשות ../images/Emo8.gif

בכל אופן, העמדות שלנו לא רחוקות כל כך. אתה אומר בטלפון אני אומר בפגישה הראשונה פנים אל פנים... מה כבר ההבדל... אני פולני, סוכר במקום פלפל חריף

אתה עושה הכללה לא מדויקת

להגיד שלהומואים בארץ יש אהבה בלתי נלאית לרזון - ומה לגבי בנות טיפש עשרה שמרעיבות את עצמן כדי להראות כמו רוני סופרסטאר ודומותיה? ונכון שיש כרטיסים של אנשים באטרף שכן מבקשים צעיר יותר או עד הגבלת גיל. זה לגיטימי לגמרי בעיני! זה מה בן אדם אוהב וזה מה שהוא מחפש! יש לי מכר למשל שלא יוצא עם אשכנזים, הוא אוהב אותם צעירים ממנו וממוצא מזרחי, למה? כי זה שמדליק אותו, אי אפשר להתווכח עם זה.

אוף כמה שאלות...איזה לחץ!

אני לא אוהב שמשקרים לי. נקודה. לא רוצה תמונות עם תאורה מחמיאה מלפני שנה, לא רוצה מילים שיתאימו לי לאוזן ולא רוצה שקרים לגבי הגיל. תן לי לבחור ולהחליט מה מתאים לי ומה לא, שונא שעושים את זה בשבילי. זוכר שפעם קבעתי עם בחור לדייט, בתמונות הוא נראה חמוד ומקסים (לא דוגמן) וגם בטלפון, וכשנפגשנו לא זיהיתי אותו. לא היה טיפת קשר בין התמונות לבין המציאות, שני אנשים שונים לחלוטין! אני זוכר שכל החצי השעה הראשונה שישבנו בבית קפה היה בי סוג של כעס. לא שהמציאות היתה גרועה, ממש לא, אבל עצם השקר, העיוות, עצם זה שנלקחה ממני הזכות להחליט עוררה בי כעס. כן אני חושב שבגיל מסוים חל מרדף לגבי הנעורים, וחבל. יש משהו מאוד יפה בלהתבגר בפרט אם עושים את זה נכון. פעם נורא פחדתי מגיל 30, נראה לי משהו נורא גדול ומאיים, אבל היום? שניה אני לא חוזר אחורה.

fresco1

New member
קוקו, נכון שהתגעגעת? :)

מה נשמע אנשים? שבת שלום... ואני אשמח להוסיף- גיל 35 של היום הוא מה שפעם היה גיל 25. ולא, זה לא משהו מקורי שלי. שמעתי מישהו שהחמיא לי באיזו הזדמנות ואני שמח לצטט בהקשר זה. בסופו של דבר, וזה בהחלט גם מהניסיון האישי שלי, מה שקובע הוא מה שאנחנו מרגישים בתוכו.
זה מוביל אותנו להרגיש טוב עם עצמנו ועם הסביבה. הרי בד"כ- כשבני אדם מרגישים טוב עם עצמם הם יותר ידידותיים גם לסביבה שלהם.
אני חושב שהגיל משנה ויש לו משמעות אבל זה לא אסון אם מישהו חושף את גילו האמיתי בזמן הפגישה הראשונה. זהו... המשך שבת נעימה, מי הולך לים?

פלפלון קטן שלי!!

מי התגעגע אליך מי?? האמת שרציתי נורא ים היום (ובכל זאת ביום חמישי כשאני אשב במחלקת הביזנס של אל על בדרך לניו יורק...אני צריך להראות שזוף וחינני) אבל אני הולך לחבר לארוחת צהרים, צריך להפגיש בינו לבין העכברושה שלי מאחר והוא הולך לשמור עליה שלושה שבועות עכשיו.

fresco1

New member
ביזנס לארה"ב? מישהו הסתדר כאן ממש טוב :)

תהנה, תהנה ושוב- תהנה! כמה שיותר

yosef 30

New member
קוקו../images/Emo35.gif פלפלון../images/Emo35.gif שקית הקאה יש למישהו../images/Emo35.gif

מוכר לך שקיות ההקאה איתיוש
יפה לך לנסוע שלשוה שבועות ואני עוד בניתי עליך שתתחזק את הפורום בזמן שאני יעשה מדיטציה. המממ..... טובבבב....איך אומרים. מבריזן תמיד מבריזן
. ואל תגיב
אור ואהבה ושלום עולמי יוסף.

fresco1

New member
לא יפה יוסי

זה ביני לבין איתי. ואני אומר... אם להקיא בטיסה- שזה יהיה רק בבינזנס
שיהיה שבוע טוב לכולנו, שרון

למעלה