גברים

גברים

איך עובד המוח הגברי?

ועוד כמה שאלות-אני מבינה שמצד אחד צריך במערכת יחסים לשמור על עניין ככה שהוא לא ישתעמם ואת לא תהפכי למובנת מאליה, מצד שני אם עושים להם הרבה סרטים וסצנות זה גם מפחיד אותם והם בורחים. אז מה המינון הנכון? בכלל איך הייתם מציעים להתנהג כדי לשמור אותו מעוניין לאורך זמן?

ואני לא מבינה למה אומרים שגברים הם רציונליים תמיד, או שלא צריך לחפש בדבריהם משמעויות נסתרות חבויות כמו אצל נשים. זה אומר שגברים לא משקרים? הם כן משקרים. זה אומר שהם לא פאסיב-אגרסיביים? חלק מהם לגמרי פאסיב-אגרסיביים. ידיד אמר לי שגברים הם פשוטים ושכל עוד יש אוכל, סקס ושעשוע הם נשארים באותו המקום, אני לא חושבת שזה נכון.

עוד שאלה-אומרים תמיד תהיי קשה להשגה, או תשחקי קשה להשגה. אבל אני לא יודעת לשחק. אם אני באמת "קשה להשגה" זה כי אני פשוט לא מעוניינת. אם אני לא קשה להשגה זה כי אני מעוניינת. אני חושבת שזה מאוד לא פמיניסטי המשחקים האלה. זה פרדוקסלי שהדרך היחידה שאני יכולה לגרום לגבר לרדוף אחריי היא בזה שאני לא רוצה אותו. כי אם אני ארצה אותו אני אפעל ואז בגלל שאני יוזמת הוא לא ירצה. מישהו הבין פה משהו בכלל?

נשים

איך עובד המוח הנשי?

תשובה: אין לדעת. ראש של כל גבר, או אישה, עובד אחרת.

אני לא חושבת עופרה

אם כל אחד עובד אחרת לגמרי אז מה הטעם במחקרים?

יש הבדלים בין גברים ונשים, לא יודעת אם מולדים או לא אבל יש. יש שם איזו חוקיות בדרך החשיבה הגברית שלא הבנתי אבל אני חייבת לפענח אותה.

ובכן

כבר בספר משלי נכתב: "שלושה המה נפלאו ממני, וארבעה לא ידעתים: דרך נשר בשמים, דרך אוניה בלב ים, דרך נחש עלי צור, ודרך גבר בעלמה"

אם תגלי את החוקיות, תגלי גם לנו?

יעניין אותך לקרוא את הספר

"גברים ממאדים ונשים מנגה". קראתי פעם ואהבתי את הרעיונות. מנחה טוב אבל לא תנ"ך.
ב, גבר שצריך רק אוכל סקס ושעשוע? סטריאוטיפ.
ג, מטאפורה נחמדה למערכות יחסים זוגיות ואיך לא להרוס בדביקות יתר או ריחוק יתר: דמייני סבון במקלחת, את צריכה להחזיק אותו מספיק עדין שלא יחמוק ויחליק מהיד, אבל מספיק חזק שלא יפול ממנה.
מטאפורה טובה וסומכת עליך שתדעי איך ליישם אותה בפועל.

תגובה לנסחפת

ראשית, אהבתי את הדיון הלילי הנשי

ולענייננו. אנו חיים בחברה פטריארכלית, שנשלטת על ידי גברים באופן טוטאלי, מיום הלידה ועד יום המוות. כך שאם את אוחזת בתפיסות מסוימות על הבדלים מגדריים, רבים הסיכויים שספגת את דעותייך מאותו עולם מושגים זכרי.

דיכוי הנשים כיום מתבטא בדיכוי החופש שלהן, המיניות שלהן, וכיוצא בזה. מדובר בתפיסות חברתיות שהושרשו ונטמעו בחברה באופן כזה שהן נראות כמעט טבעיות וברורות מאליהן, עד כדי כך שנשים וגברים אינם מערערים עליהן. ישנה השפעה של המצב בבית על המצב החברתי, ומכאן מקור אי השוויון בזירה הציבורית (שוק התעסוקה וכדומה). המיינסטרים (mainstream) בעולמנו הוא מיילסטרים (malestream) של היררכיה גברית אגרסיבית.

צאי וחישבי: מדוע שבכלל תתחבטי בשאלה האמנם גברים רציונליים ונשים רגשניות? האינטרס של מיהו לייצר עולם המחלק כך את המינים? הרי שזהו הבל כלל לחשוב כך, בייחוד עבור אשה.

מתי פני הדברים ישתנו? כשתבוטל בבוא היום הדיכוטומיה והבינאריות בין המגדרים ותעודד לגיטימציה של יצירת ספקטרום מגדרי רחב, בו אין רק שני מגדרים, והמגדרים עצמם אינם בהכרח משויכים למין מסוים. עד אז, במקום לשאול ״איך הייתם מציעים להתנהג כדי לשמור אותו מעוניין לאורך זמן?״, מוטב לשאול ״מתחת לכל שכבות ההשפעה הגברית עלי, מי אני באמת?״. כשתדעי לענות על שאלה זו, יהיה קשה מאד שלא להימשך אליך - גברים ונשים כאחד.

תשמע

אני באמת לא יודעת להגיד אם הכוווול תוצאה של חיברות. אני לא חושבת שההבדלים הם בעיקר מגדריים, כי רואים שגם אצל בעלי חיים יש הבדלים התנהגותיים ופיזיולוגיים. אני מאמינה שיש הבדלים בין גברים לנשים, אבל זה נכון שלבוא ולהגיד זה טוב יותר וזה טוב פחות זה כבר חלוקה שלא בהכרח קיימת בטבע.

נשים יותר אינטואיטיביות, אסוציאטיביות, רגשיות, מוכוונות מערכות יחסים. זה לא אומר שזה נחות מגברים. אבל אני בכלל חושבת שהבעיה היא בכך שכבר אין חלוקת תפקידים ברורה בין המינים. נכון שחלוקת התפקידים של פעם קיבעה נשים במטבח ועם הילדים. אבל לפחות הכל היה מובן. היום יש הרבה בלבול אנשים לא יודעים איך הם צריכים להתנהג.

למעלה