גברים ונשים שונים זה מזו כרומוזומית

עוד אחת

New member
גברים ונשים שונים זה מזו כרומוזומית

לאישה יש בדנא שלה כרומוזומים שהם: 1, 1, 2, 2, 3, 3, 4, 4, 5, 5, 6, 6, 7, 7, 8, 8, 9, 9, 10, 10, 11, 11, 12, 12, 13, 13, 14, 14, 15, 15, 16, 16, 17, 17, 18, 18, 19, 19, 20, 20, 21, 21, 22, 22, X ,X. לגבר יש בדנא שלו כרומוזומים שהם: 1, 1, 2, 2, 3, 3, 4, 4, 5, 5, 6, 6, 7, 7, 8, 8, 9, 9, 10, 10, 11, 11, 12, 12, 13, 13, 14, 14, 15, 15, 16, 16, 17, 17, 18, 18, 19, 19, 20, 20, 21, 21, 22, 22, Y ,X. תראו מה גודל ההבדל בין גברים לנשים. רק בכרומוזום אחד מבין ארבעים ושישה! וכרומוזום Y הוא כרומוזום קטן שלא מכיל הרבה מידע. עכשיו תאמרו לי בבקשה מה הבסיס להבדלים המרובים בין גברים לנשים.

ציפי ג

New member
את יודעת מה ההבדל בין אדם עם

תסמונת דאון לאדם רגיל? כרומוזום אחד. ותראי את ההבדל. ובתסמונת הX השבור, רק אחת מרגלי הX קצת עקומה, והתוצאה רחוקה להיות קטנה. עם החזרה לביה"ס תוכלי מן הסתם להעמיק ולחקור את ההבדלים הביולוגים בין אנשים ונשים שונים ומשונים, ולהבין עד כמה הביולוגיה, יכולה להשפיע על האדם.

Boojie

New member
אפשר לשאול מה בדיוק היתה המשמעות

של הודעתך המלומדת? בשביל מה בדיוק היא באה ומה היא אומרת??? בין בני אדם לשימפנזים יש, על פי החישוב האחרון שקראתי, בין 98-99% דמיון גנטי. ו...? ואגב, כרומוזום Y מקודד שני דברים, אם מה שלמדתי בזמנו באוניברסיטה עדיין נכון: הפרשת טסטוסטרון, וסוג נדיר של תכונה גנטית שגורמת לצמיחה מרובה של שערות באזניים. זהו. וכמו שהגדרנו את זה בזמן לימודינו, "נקבה זה ברירת מחדל". למה? כי נקבה זה מה שייצא אם לא יהיה שום דבר שישנה את זה. ברגע שתהיה נוכחות טסטוסטרון ברחם, זה כבר ייצא זכר.

עופר ב.ה

New member
מזכיר לי משהו משעשע

לפני כשנה הייתי בהרצאה בנושא כלשהו בגנטיקה (נדמה לי אבחון משפטי), והמרצה אמרה "הרי ידוע שכולנו נולדים נקבות". אחרי זה היא הסבירה בערך את מה שאת הסברת, ובכל זאת, דרך הניסוח הישירה שעשעה
עופר

Boojie

New member
לא, לא נולדים. נהרים.

כשאנחנו נולדים ההבחנה בין זכר ונקבה כבר הושלמה. אבל עד שלב מסוים ברחם, לכולנו יש את אותה אנטומיה.

עופר ב.ה

New member
אני יודע שלא נולדתי ממין נקבה ../images/Emo13.gif

לכן המשפט של המרצה שעשע אותנו.

ציפי ג

New member
זה סותר באופן כלשהו

את התאוריה שיש תאי זרע זכריים ותאי זרע נקביים. עד כמה שאני הבנתי, תא הזרע הוא שקובע את מין העובר. אלא מה? איך קובע גוף האשה איזה זרע יפרה את האשה? דרך הכימיה - סביבה חומצית, מול סביבה בסיסית ועוד כהנה וכהנה. ישנן בנות שנולדו עם "בעיה" - אמן הפרישה יותר מידי טוטסטרון במהלך ההריון, ולכן הן סבולות מהתנהגות זכרית יחסית. הן לא אוהבות לשחק עם בובות לא מתות על קשת בשערות, נוטת להשתובב, וגם לאלימות באופן יחסי, ועד כל מיני אפיונים שונים מרב המין הנשי. בכל אופן, אילו היה נכון מה שאת אומרת, לא היה כל טעם בהפרדת הזרע הזכרי מהזרע הנקבי, במטרה להרות את המין הנבחר, כמו שעושים היום במרפאה מהוללה בארה"ב. אלא די היה להזריק לאשה טוטסטרון בתחילת ההריון והילד היה נהיה לזכר.

עוד אחת

New member
בנות שאימן הפרישה הרבה טסטוסטרון,

אכן לא יוהבו לשחק עם בובות, תהיה להן נטייה להשתובב, יתנהגו בצורה יותר אלימה יחסית, יהיו יותר אסרטיביות, יצביעו יותר בשיעורי מתמטיקה - וכשיגדלו יאבקו יותר על שכר הוגן וישקיעו יותר בעבודתן בגלל יותר אסרטיביות מבנות רגילות. נשים אלה, יהיה להן יותר סיכוי להגיע לעמדה בכירה והן יקדישו גם פחות זמן לילדים שלהן מאותה סיבה שגורמת להן לאהוב פחות בובות, מה שיתן להם יותר זמן לקריירה. אכן, תנו לכל הנשים בהריון טסטוסטרון. זה יעשה רק טוב לעובר ממין נקבה. אין מה לעשות. הביולוגיה מלמדת על נחיתות המין הנשי. הלואי שגם בנות היו שובבות ואלימות! ילדים כאלה הופכים למבוגרים אסרטיביים ותחרותיים! ילדים נעימים ושקטים (בדרך-כלל בנות) לא יכולים להאבק על מקומן בחברה ונידונו לכישלון מוחלט!

ציפי ועוד אחת

יש לכן סימוכין מדעיים לזה שעודף טסטוסטרון בהריון גורם לבנות להתנהג באופן "גברי" או שזו רק השערה שלכן? אם יש לכן סימוכין מדעיים, אשמח לקישור. היתה גם מחשבה ששמאליות קשורה לעודף טסטוסטרון, אבל זה לא הוכח, וגילו אפילו כמה דברים שסותרים את זה.

ציפי ג

New member
אופס אני לא מדענית

כל מה שכתבתי, הוא ידע נרכש שלי מקריאת ספרי הריון ולידה, ומצפיה בתוכניות מדע פופולרי בטלוויזיה. ממש לא מחקרי. בכל מקרה לגבי השפעת הטוטסטרון, היתה בזמנו תכנית שלמה על ההשפעה של טוטסטרון על נשים, ולקחו שתי קבוצות, אלו שבשל בעיה הורמונלית שלהן, גופן מפריש יותר טוטסטרון, ואלו שבשל בעיות אצל אימן נחשפו ליותר טוטסטרון. לרובן היתה התנהגות יותר"זכרית" באפיונה. אני זוכרת שחשבתי לעצמי אז, שכנראה גם אני נחשפתי להרבה טוטסטרון, מכיוון שהרבה מהאפיונים חלים עלי, ואני אשה בכל רמ"ח אברי ושס"ה גידי. היתה גם תכנית שדברה על תסמונת טרנר(?) שבה יש הבדלים גנטים אצל האשה כך שהיא למעשה חלקית גבר. וגם אצלן היתה התנהגות בעלת אפיונים גבריים. מה המשמעות של זה? אני לא יודעת.

sista

New member
אבוי, גורלה האומלל של תינוקת

אשר נדונה להתמודד עם עולם כה אכזר ללא טיפת טסטוסטרון עודף לרפואה, ללא כל היתרונות המבורכים של אגרסיביות, אלימות וחוסר דאגה לצאצאיה. עוד אחת, הפעם התעלית על עצמך.

הייזל

New member
רק כדי שאבין

את טוענת שכל הנשים הנהדרות שנלחמו על זכות הבחירה שלהן (להפיל,לבחור,להחזיק רכוש,להיבחר,לעבוד) היו פשוט נשים עם עודף טסטוסטרון ולכן הצליחו בעולם הגברי שאנחנו חסרות הט´ פשוט לא מסוגלות להתחרות בו. תסלחו לי על השפה אבל: נא באוזן.

wasaby

New member
אם אני לא טועה

קיימת תקשורת כימית בין התא המופרה לבין הרחם וגוף האם. בשלב הראשון עצם העובדה שהביצית הופרתה והתיישבה על דופן הרחם גורמת לרחם (במצב תקין) לוותר על הפעולה השגרתית של הפטרות מהרירית והכנת ביצית חדשה. בשלבים מאוחרים יותר, כאשר התא מתחלק מספר רב של פעמים ומתחילה התמיינות התקשורת משתכללת. העניין הוא שההתמיינות הסופית של אברי הרביה, אף שהיא נקבעה מראש בגנים, מתבצעת בשלב מאוחר יחסית. בבדיקת מי שפיר ניתן לבדוק את מינו של העובר בצורה גנטית (וכן תכונות גנטיות אחרות כגון מחלות גנטיות) אף על פי שמי השפיר יוצרו על ידי האם, ולא נלקחת דגימה מגוף העובר לצורך זה.

ציפי ג

New member
כלומר

לאחר הפרית הביצית על ידי תא זרע זכרי או נקבי, הביצית מתפחת לאיטה ומפתחת את אבריה לאט לאט עד הווצרות כל האברים. כשם שאברי הרביה לא מתפתחים עם היום הראשון, כך גם האזנים לא מתפחתות מיד, וגם העינים, וכל שאר האברים. השאלה היא, האם הטוטסטרון שהאם מפרישה, כן או לא, יכול לשנות את מין העובר , לאחר ההפריה, כאשר המין של תא הזרע הוא זכרי, העובר יהפך לנקבה, או הפוך. אני סבורה שלא.

ואני בטוחה שלא... ולגבי מי שפיר

(לוואסבי) - בדיקת מי השפיר בודקת תאים עובריים שצפים במי השפיר ולא את המים עצמם, כך שאין קשר ממשי לחומרי הגוף של האם. אנסה למצוא את הכתבה מלפני שבועיים על ילדים "דו מיניים" (שיתכן והם תוצר של הפרעה הורמונלית בזמן ההריון ??). אם למישהי יש קישור - נשמח.

פרלה*

New member
גברים ונשים שונים מלידה

מין העובר נקבע על פי הכרומוזומים (XX או XY). עודף הטסטוסטרון יכול לגרום ללידת נקבה גברית מדי (שעירות, תוקפנות הרפתקנות עד כדי לסביות וכו´), או גבר נשי מדי (במקרה של פחות מדי טסטוסטרון). את המין עצמו קובע תא הזרע (נקבי/זכרי). ההורמון יכול רק להשפיע על נטייה מינית ועל התנהגות נשית/גברית. הרבה מאוד מההתנהגויות ה"נשיות" וה"גבריות" נקבעות,בעצם, עקב רמות ההורמונים שהיו אצל האם, ולאו דווקא מחינוך/השפעה של סביבה. נשים וגברים, לכן, שונים באופן טבעי מלידתם, בתכונות מסויימות, חוץ מיוצאי הדופן (נשים גבריות וגברים נשיים) שאצלם היה מינון לא רגיל של ההורמונים עוד ברחם. אין מה לעשות - פמיניזם או לא, הטבע חזק מכולנו, ורצה שנשים וגברים יהיו שונים. כמובן שגם לחינוך וסביבה יש השפעה רבה, אך אין להתעלם מכוחו של הטבע.

טל קר

New member
הקטע על "נקבה גברית מדי עד כדי

לסביות" ועוד כדרגה הגבוהה ביותר מעל שעירות תוקפנות והרפתקנות היה ממש אבל ממש מצחיק.

פרלה*

New member
מה כ"כ מצחיק

שעירות ותוקפנות הן תכונות שטסטוסטרון משפיע עליהן. נקבה שנחשפה ליתר טסטוסטרון תקבל תכונות אלה בהקצנה. לסביות גם היא נגרמת עקב חשיפה גבוהה מדי לטסטוסטרון. כמובן שיש לסביות שהן לא שעירות או תוקפניות, וזה עקב חשיפה פחות גבוהה להורמון. זה ממש לא מצחיק, זה הטבע וההורמונים שיוצרים אנשים כמות שהם. חבל שהגישה המזלזלת שלך מונעת ממך לראות עוד דיעות חוץ משלך.

טל קר

New member
שעירות ותוקפנות נגרמות ע"י

טטוסטרון. לסביUת לא. עוד לא נחתם הויכוח האם הומוסקסואליות היא גנטית או נרכשת, אבל בכל מקרה לא נראה לי על פניו שהמניע ללסביUת היא עודף טטוסטרון. הגישה שלך ללסביות פשוט מצחיקה. בכל אופן יצא לי ויוצא להכיר לסביות רבות ואף אחת לא שעירה ו/או תוקפנית. גם אף אחת מהן לא הקריחה. אולי יש באגים בתיאוריה שלך? בכל אופן כשמדברים על מה עושה אנשים כמו שהם ממש לא מדברים רק על ביולוגיה וטבע. ואגב, איך את יכולה לנתק בתכונות "נשיות" או "גבריות" מה המרכיב הביולוגי ומה המרכיב החברתי של החינוך?

Boojie

New member
נו, טל, באמת.

למה את לא מודה בזה שאת לסבית שעירה ותוקפנית - כמו כולנו - ונגמר העסק? הרי ככה זה פמיניסטיות, לא? (הערה: התנצלותי בזאת לכל לסבית, אשה שעירה או אשה תוקפנית אשר עשויה היתה להיעלב מתוכן הודעתי...
)

למעלה