גבעת מיכאל

גבעת מיכאל

לפני המון המון שנים , עברתי קורס מדריכים של הנוער העובד, במקום שנקרא גבעת מיכאל, בין נס ציונה לרחובות. אפילו זכור לי שם מרכז הקורס "מוניה אדמתי" (ואפילו אהבה ראשונה!) חפשתי כמה פעמים את המקום הן בביקור באיזור והן על המפות ולא מצאתי סימן. האם יכול להיות שזהו אותו מכון תחמושת מפורסם של תע"ש ליד רחובות ?. אני זוכר (ממרחק של 45 שנה) שזה היה בצד המערבי של הכביש הראשי . האם מישהו יודע ויכול להאיר פרטים בתודה דוד

תגיד, בלילה עשיתם התגנבות יחידים ליד בית המשו

אני עברתי שם את הקורס ב-1960 ועל תעודתי חתום אדמתי, ומאז ועד היום עוסק בהוראת דרך. כשאתה נוסע לכיוון, עובר ליד "גבעת סמל" הנמצאת ממערב לכביש צפונית לנס ציונה, גבעת מיכאל מאחורי הישוב על הגבעה (לא ביקרתי שם מזה 47 שנים) שניים או שלושה מבנים דו קומתיים. מעבר לכביש ממזרח לו מבצר טיגארט בריטי סרפאנד אל חארב. מענין שלא גבעת סמל ולא גבעת מיכאל לא על המפה. בדקתי במפה בריטית מ-1946 עם תיקונים מ-1956 וגבעת מיכאל מופיעה כמו שאמרתי מול יד אליעזר, ובאמת יש על הגבעה שלושה מבנים.

גבעת מיכאל 2

ראשית תודה על האינפורמציה- ערך נוסטאלגי שלא יסולא בפז (המבין יבין). כנראה שהיינו באותו קורס , כי אני הייתי פעמיים (גם קורס מתקדם שנה אחר כך- רק לא זוכר השנים !) צריך לשאול את אמא שלי , היכן התעודות (הצטיינות !). דרך אגב האם ידועה ההיסטוריה של המקום ? מה מי מו למה וכמה ? בממש תודה .ושבת שלום דוד

כן

מיכאל הלפרין עלה ארצה ב-1891, והקים חוות פועלים בגבעה בת 170 דונם אותם קנה מלרר. האנשים התגוררו בחושות. המקום הופך להיות מרכז הכשרה לישובים שבדרך, משמע אתר עליה לקרקע זמני, ממש כמו חוות חפציבה, חוות כינרת ואחרים,1932 הוקמו בחווה שלושה מבני אבן בעלי שתי קומות (אותם אנחנו זוכרים) כאשר המבנים מיועדים לילדים ואילו החברים התגוררו מי בחושה מבוץ ומי באוהלים. עם קום המדינה הפך המקום להיות אתר להכשרת תנועות נוער לקורסים שונים. גבעת מיכאל היא היום כנראה שכונה בצפון נס ציונה, כי הצלחתי לאתר שלמשל רחוב החבצלת נמצא בגבעת מיכאל, צריך באמת לבקר ולראות מה קרה לשלושת הבניינים (ומה עם בית המשוגעים שהיה אחרי הגבעה שם היינו חייבים לחצות בהתגנבות יחידים בעת א"ש-לילה...) לגבי גבעת סמל שהיתה בניה יחסית חדשה בין גבעת מיכאל לכביש הראשי, אולי משנות השישים, לא מצאתי שום תיעוד וגם היא כנראה נטמעה בתוך נס ציונה צפון. במסמכים ישנים כתוב:"גבעת מיכאל נצ 130/149 מכון הדרכה של הסוכנות היהודית ליד נס ציונה. על שם מיכאל הלפרין ממיסדי פועלי-ציון ומבוני נס ציונה".

לגבי ההודעה הראשונה שלך

מה שחשבת היה "גבעת הקיבוצים" גם מקום ששימש להכשרות אבל הם היו כיסוי ל-"מכון איילון" שייצר מתחת לפני הקרקע תחמושת לסטנים, והאתר קיים עד היום, אבל הוא נמצא מצד שני של הכביש

את מוניה אדמתי, אני מכיר באופן אישי.

הוא חי בר"ג, אדם כבר לא צעיר, שהיה פעיל במשך שנים רבות במפא"י שהפכה למפלגת העבודה. הוא איש מדהים ומופלא. שבת שלום. חגי

יענקיק

New member
גבעת מיכאל נס צינה

לדוד נוה 1 המלצה מיענקיק ממליץ להכנס לגוגל,בערך מיכאל הלפרין נס ציונה,תקבל תשובה לשאלתך,גבעת מיכאל(גבעת האהבה),את סיפורי התקופה. חייו ומותו של מיכאל הלפרין,הריב הנצחי עם משפחת לרר בנושא רכישת קרקעות באזור נס ציונה.המרד של הלפרין מול פקידי הברון רוטשילד בראשון לציון.ודברים רבים נוספים על העליה הראשונה ,והשניה,על ביקור הרצל במקום.וספורים רבים נוספים. בתודה יענקיק

גבעת מיכאל 3

תודה למשיבים, אצרף סיפור המקום והאיש להדרכות שלי באיזור. דרך אגב , אמא שלי לא מצאה את התעודות ואפילו לא זכרה שהייתי שם (נו טוב בת 90 עד מאה ועשרים) למרות שזכרה שקנתה לי עץ ביער הקרן הקיימת כשהגעתי לגיל 6 והלכתי לכיתה א) מילא

יענקיק

New member
מיכאל הלפרין קבור במושבה מחניים .

מיכאל הלפרן(הלפרין)נפטר בבית החולים בצפת בשנת 1919 ממחלות הצהבת,והקדחת מהם סבל שנים רבות.היה בן 59 שנים במותו.נקבר בחורשת האקליפטוס על שם בורכוב במושבה מחנים על קיברו שלט עץ קטן.עם עזיבת המושבה בשנת 1920 בגלל המצב הבטחוני הקשה לפני נפילת תל-חי וכפר גלעדי לקחו את ציון הקבר מהמקום לאחר הפינוי.רק בשנת 1941 נבנתה מצבה חדשה על הקבר.המושב החדש נעזב בשנית.בשנת1952 עלה לקרקע קבוץ מחנים החדש על אדמות המושבה מחנים. קברו של מיכל הלפרין היה במקום עד שנות התשעים,היום מיכאל הלפרין קבור בהר הרצל בירושלים .כאיש בטחון ,חבר השומר. על שמו גבעת מיכאל בנס ציונה. פעל רבות בתקופת העליה הראשונה והשניה.דאר ישראל הנפיק בול עם תמונתו.היה דמות יחודית בתקופתו.איש חזון ומעש. בתודה יענקיק

דובושכ

New member
תשובה יפה אך לא מלאה

המצבה שחודשה בשנת 1941 נעשתה ע"י ארגון "ציון" שהיה מפעל הנצחה יחודי של ההסתדרות בראשותו של דוד בדר. קיבוץ מחניים עלה על הקרקע במקום בשנת 1939 (הקיבוץ המאוחד). נכון שהקיבוץ יושב מחדש ב- 1952 ע"י גרעין של המחנות העולים וחבריו הותיקים התפזרו לקיבוצים אחרים. כדאי וחשוב לציין שהקבר נמצא במחניים עד היום!! נכון שהיתה פניה להעבירו לירושלים אך לאחר דיון ובוררות הוסכם להשאירו במקומו. ועדיין לא ברור למה נקבר במחניים? (ולא בצפת למשל).

יענקיק

New member
מיכאל הלפרן(הלפרין)מחנים.

בהמשך לכתוב תשובה יפה אך לא מלאה.כאן אני שואל מה התשובה המלאה.בשנת 1939 הוקם הקיבוץ מחדש כישוב חומה ומגדל על ידי קבוצות חלוצים מפולין,ליטא וגרמניה.המקום נעזב אחרי מלחמת השחרור.וחודש כקיבוץ על ידי חניכי תנועת הנוער החלוצית המחנות העולים בשנת 1952 .במקום היום כ-400 נפש קבוץ עם תעשיה מכנית ,ומשק חקלאי.באשר לקבורה במחנים ולא בצפת. רצון האיש לקבורה במקום.ממתין לתשובה המלאה שלך. בתודה יענקיק

דובושכ

New member
סיבת קבורת הלפרין במחניים

כנראה שביקש להקבר בכנרת (או כך רצו מעט ממקורביו שלקחו את גופתו בעגלה (אותה קיבלו מאילת השחר עם הסוס). בהגיע מסע ההלוויה לראש פינה לא נתנו השומרים הבריטים (מנדט) להמשיך לדרום, למושבה כנרת, מחשש לבטחון בדרכים. המלווים את הלפרין בדרכו האחרונה נאלצו לסור למחניים אבל שם התגלתה התנגדות לקבורתו במקום והם פשוט תפסו יוזמה והחלו לכרות את הבור לקברו. סיפור זה, מן הארכיון התפרסם לפני מספר שנים במקומון "על הצפון".

../images/Emo45.gifמפה לשם חברנו דובושכ...

הופך למומחה ארצי לנושא קבורה! יפה, יפה! ומאיר - בשביל זה שלחתי אותך לקורס? שתחזור עם תעודה רגילה? איפה המצטיין?

כולם היו מצטיינים

והתעודה הוכיחה שמקבל התעודה היה אמיץ דיו לחזור בחצות הלילה לגבעת מיכאל, לבד, כשהוא עובר ליד בית המשוגעים..... (מי שאמר שלא עשה את הקטע הזה בריצה,משקר...
) אז ממש לא חשבנו על דברים כאלו, כמו שהיום אני רואה אנשים שכל הזמן מחפשים אטרקציות. זה רק מוכיח שאנשים לא יודעים להתרגש מדברים ומחפשים שירגשו אותם, וזה עצוב.

pinzo01

New member
דובושכ עיין בקובץ ה"שומר " הוצאת

ארכיון העבודה תרצ"ח .... יש שםמילות הספד על מיכאל הלפרין האחד של רחל ינאית והשנישל זאב לוינזון ומסכם לוינזון ואומר באירוניה "אנו אנשי מעשה ואין אנו יכולים להניח לאיש חלומות לחלום , נו ... וכאנשי מעשה לא נביאו לקבורה במקום אשר חפץ אלא במקום הנוח לנו " באם תמצא את הספר ממליץ לך לעבור על ההספדים/מכתבים שנמצאים בקובץ עולם של נפילים וגדולי רוח, ומצד שני קטנונים שרמת ההסכמה בינהם לא היתה אפילו על גרגר מלח...

למעלה