גבעת ברנר :)

גבעת ברנר :)

היי חבר'ה... הייתי בהועפה בברנר אתמול, הופעה ראשונה של אביתר שנוכחתי בה. באמת נהנתי מכל רגע, אביתר מגיש את השירים בצורה הרבה יותר טובה מהנשמע בדיסקים חח בקיצור... היו כל כך הרבה שירים, מישהו יכול לעזור לי עם הפלייליסט המסודר?

לא מסודר, אבל למיטב זכרוני...

כל שירי "לילה כיום יאיר" למעט ארבעתנו, מ "עומד על נייר" - תחרות כלבים, טיפה של אור, מתנות, את שקט, הרמח"ל (בלי פקק תנועה אם אני זוכרת נכון) מהשני - כלום (!!) מהראשון - יש לי סיכוי, אבות ובנים, שמתי לי פודרה (כן, בלי מנגינה יקרה, גם בלי כלום לא עצוב), חתונה לבנה ונדמה לי שזהו. בלי כשזה עמוק אה, כן, וגם את "אל תלכי מכאן" של מאיר

e s1

New member
אל תלכי מכאן??? ../images/Emo10.gif ../images/Emo2.gif

יש למישהו הקלטה אולי??

Walk Two Moons

New member
יש, והיא תינתן לכל דורש ../images/Emo13.gif

[כלומר, ברגע שאתעורר, אחרי שאלך לישון. יותר מדי זמן לא נכחתי בטיול \ במיטה, והתגעגעתי במיוחד למתואר בצד השמאלי של הקו הנטוי.]

SnapDragon

New member
../images/Emo12.gif אל תלכי ?!

ממתי הוא מרחיק המאירה? המ. מעניין... אני שמעתי את המקור אתמול
.

הסבר על "אל תלכי מכאן"

אביתר סיפר שהפעם היחידה שהוא היה בגבעת ברנר היתה מתישהו מזמן (הוא אמר מתי, לא זוכרת), בבכורה של "גשם" של מאיר. ואז לכבוד זה הם ניגנו את אל תלכי מכאן. (כולל הצעקות - אל תלכי! לא לא לא!!! אל תלכי! לא!!!!!). חשבתי שאף פעם לפני כן לא שמעתי את אביתר צועק, חוץ מ "שקט.............." שהיה פעם באת שקט אבל היה פלצט ולא צעקות כאלה מהגרון. משהו באנרגיה של הגיטרות והנגינה בשיר הזה הזכיר לי (בגעגוע) את שיר טיול מההופעות מפעם.

SnapDragon

New member
../images/Emo13.gif יההה

הו. אביתר נותן במיתרי-גרון? עשית לי חשק. מחכה לסירטון!

Walk Two Moons

New member
../images/Emo103.gif בשבילי הכאב והפרידה, אני בדרך הביתה.

- אביתר בקיבוץ גבעת ברנר, 18.3.2010. לפעמים אני מתלבט על-פי מה הופעה נשפטת. הופעות רבות שהיו מסעירות ומכוננות בשבילי הוכתרו אחר ביעוס כמשעממות על ידי הפרטנרים שלי להופעה, והופעות אחרות שהיו מיותרות מאוד עבורי היו אטרקטיביות במיוחד עבור אחרים. אז... על פי מה הופעה נשפטת? האם על פי קריטריונים קרים כמו איכות הסאונד, הביצועים הווקאליים, ייצוג הוגן של כל הרפרטואר בסטליסט, עיבודי הופעה "שווים" ומעניינים מספיק לעומת עיבודי האולפן, או שמא על פי קריטריונים סובייקטיביים מאוד, כמו ייצוג הוגן של השירים האהובים עליי בסטליסט, קהל שאני מעדיף, מקום שאני מחבב, המצברוח שאיתו אני מגיע או השיר היחיד ההוא שהתאים לי בדיוק בנקודת הזמן והמקום שבו אני נמצא, והשבירה הקטנה בקול שפתחה לי את הממטרות? התחבטתי בשאלות האלו אחרי ההופעה של אביתר בגבעת ברנר ביום חמישי האחרון. אם זו הייתה ההופעה הראשונה שלי, או השנייה או השלישית, סביר להניח שהייתי יוצא ממנה בלב גדוש משמחה. אביתר והלהקה נשמעו מצויין כרגיל, בחלק מהשירים התווספו קטעי מעבר ג'אזיים משוגעים לגמרי, והם שרו הרבה שירים יפים ואהובים וגם קאבר אחד מפתיע. אבל אולי מכיוון שזו לא הייתה ההופעה הראשונה או השנייה או השלישית שלי, קצת התאכזבתי. חשבתי על זה שזה קצת לא הוגן, שזה כמו ללכת להצגה בפעם השמינית ואז להתלונן שהעלילה לא משתנה. אבל בכל זאת, ציפיתי ליותר. אולי באמת הגעתי לסוג של רוויה מסיבוב ההופעות הזה, אבל גם עיון פשוט בסטליסט יוכיח שזו הייתה, איך לומר, הופעת להיטים, ולא ברור לי למה. ציפיתי ל"חלון", או לאיזו הפתעה בדמות "יש לנו את כל הזמן", "פקק תנועה" או "אנעים זמירות", או אפילו "מיתר" או "משיב הרוח" שנכחו בהופעות הקודמות בסיבוב ונפקדו הפעם, שלא לדבר על "כשזה עמוק". אבל למרות הכל, אביתר זה אביתר, והוא היה מקסים כרגיל, פטפט המון ("מתקרב אלינו לילה שהוא יום. ליל הסדר. הרבה גפילטע פיש ובלגן... שיהיה אביב שמח!"), נתן קרדיטים לכל מיני אנשים מוזרים על כתיבת השירים שלו עצמו ("באחד מסרטי אינדיאנה ג'ונס יש קטע שבו האריסון עומד על מצוק, ותהום פעורה לרגליו, והוא מחליט פשוט ללכת - ואז, קורה נס, והוא באוויר, ו-ווושששששט, כמו באגס באני... הוא מצליח לעבור. את השיר הבא כתב האריסון פורד" לפני "אב הרחמן", או "את השיר הזה כתב המן" לפני "מחיאות כפיים"
), סיפר בדיחה מבני ברק ("השדכנית מגיעה להורי הבת, ומספרת להם שיש לה בשביל הבת שלהם בחור מקסים, אברך צדיק, בעל מידות, כליל המעלות, אבל יש בעיה אחת, הוא שני שליש ספרדי. הם שואלים אותה, איך זה יכול להיות? חצי ספרדי אנחנו מבינים, תקלה באחד ההורים, או רבע, שאיזו סבתא... אבל מה זה שני שליש ספרדי? עונה להם השדכנית, אומרים ששלושה שותפים לו לאדם, אביו, אימו והקדוש ברוך הוא. האבא והאמא ספרדיים, הקדוש ברוך הוא אשכנזי". - כעבור כמה שניות, מוסיף בשביעות רצון - "שמעתם? הקדוש ברוך הוא אשכנזי"
), ושפע וידויים נוגעים ללב ("יש לי הפרעת קשב והקשבה. אהה, קשב והַקשֶב. נו, איך אומרים את זה", או "הלוואי שהיה לי מה להגיד עכשיו, אבל אין לי" וגם "בשירים האחרונים אני מרשה לעצמי לקבל עוד נזיפה מהוודקה"). ואז הגיע השיר הזה, שחיכיתי לו מתחילת הערב, זה שחדר את מצגת השירים הלעוסים והיה פשוט וטוב, כמו בפעמים הראשונות, וזה היה "מתנות" שהפתיע אותי בעצמת הרגש שהוא הדליק בתוכי, ומצאתי את עצמי מתנדנד בכיסא כמו מתפלל וממלמל "בין לילה ליום, הפחד הוא שער" כמו אחוז כישוף (עבד, עבד). והשיחה בסוף, והחיבוק, והברכה הקצרה ליומולדת 18 שהולכת איתי עד עצם היום הזה, היו שווים את הכל. אני חושב שההפסקה הזו שיש עכשיו, עד אחרי שבועות, תעשה רק טוב, כי גם אם הסטליסט לא יפתיע עם איזה חידוש מהפכני, הגעגוע יקל על ההתמודדות עם הקהל המשולהב והשירים, ובכן, השירים, גם אלו "הרגילים", יעשו את שלהם. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- כמובטח - הרי לכם הביצוע ל(חלק מ)"אל תלכי מכאן" של מאיר. בחירת שיר תמוהה משהו, אבל תודו שהוא נשמע כאן כמו מאיר לפרקים. הפורמט המוזר שבו הפלאפון שלי בוחר להקליט שירים ניתן לשמיעה ע"י התוכנה Quicktime. http://upload-il.com/he/EC4D067BBB

אבל למה ככה להתחבא בפינה?

זה לגמרי מצדיק הודעה נפרדת... אני די מופתעת מעד כמה החוויה שלנו היתה דומה, תכף אכתוב

SnapDragon

New member
דינג דינג דינג (זכינו, מה)

אז נתחיל בזה: הופעה נמדדת לפי כל הקריטריונים שמנית. יותר ו/או פחות - זה כבר תלוי במעמד ובמוזה. עכשיו, אם להתעלם מהרפטיציה העיקשת על המילה "סטליסט" (
מילה מוזרה בחרת.למה לא פשוט "פלייליסט"?), אני איתך בעניין "הופעת להיטים". באמת חבל...מנסה לחשוב מה הסיבה לכך אבל כל מה שעולה לי לראש - אפילו אם לא התכוונתי ואם לא ממש עונה לזה, זה פשוט קפץ - היא העובדה המטרידה-בדיעבד-משהו שיינון סיפר פה שאביתר בשיחה צפופה דיבר על "שחיקה" (עובדה שאז הגבתי אליה בביטול). האמת? אם בהקפצה הזאת התת מודע שלי קישר קשרים ויודע משהו שאני לא - לא ממש בא לי לחשוב על זה... ובכל זאת, שמחתי לשמוע שיש סיפורים חדשים (
) ובדיחות חדשות(
) ! שלא לדבר על הקרדיטים ההזויים והוידויים המרתקים (וודקה-מה?!) בדיעבד (עוד פעם "סטליסט"?!), אני גם חושבת שפגרת ספירת העומר תעשה רק טוב. לכווווולם
. (חוצמזה, בינתיים יש את מאיר שמופיע כאילו אין מחר)

Walk Two Moons

New member
סטליסט, בהחלט.

צאי ולמדי: פלייליסט = סדר השמעת השירים בדיסק מסויים או ברדיו. סטליסט = סדר השירים בהופעה חיה.

טוה, מה אני אגיד....

איך שאני לא מנסה להפוך את זה, לעכל את זה, לתת לזה זמן, להסתכל על זה באובייקטיביות, מה שאני לא מנסה אני לא מצליחה להתגבר על זה שההופעות לאחרונה, לא עושות לי את מה שהן היו עושות לי עד לא מזמן. מה שההופעות האלה (היו?) בשבילי, זה תרופה מהסוג שאי אפשר לקנות בשום מקום. באה מפורקת, יוצאת חדשה. חשבתי אולי זו באמת רוויה, אולי באמת כמה אפשר לראות את אותה "הצגה" שוב ושוב ולצפות להתרגש, לכן לקחתי הפסקה של כמה חודשים טובים, עד עכשיו בגבעת ברנר. היה לי לא קל. אני חושבת שרק פה יש אנשים שיכולים להבין למה זה פשוט כואב לעבור הופעה שלמה של אביתר בלי להרגיש כמעט כלום. אבישי, חשבתי מחשבה דומה לשלך אבל הפוכה - שאם זו היתה ההופעה הראשונה שלי, הייתי נהנית מאוד, חושבת "אביתר זה אחלה", אבל לא חוזרת המומה ומרחפת כמו מההופעה הראשונה שהייתי בה. אבל ההופעה הזו הביאה אותי לחשוב שאולי יש לזה סיבות שהן כן אובייקטיביות, ושהסטליסט הנוכחי פשוט חסר הרבה מאוד נקודות התרגשות שהיו קודם. למשל: משיב הרוח, שאין מילים לתאר את היופי של זה בהופעה יש לנו את כל הזמן, שהיה אחד הקטעים המופלאים ביותר כשרק אביתר ואמיר על הבמה, עם קטעי גיטרה מדהימים של אמיר שיר טיול, שהיה איזה המתקת סוד עם אוהבי האלבום השני, עם אנרגיות, עם שיתוף פעולה שמעלה חיוכים עם רועי שקד ועודד שכטר כה ציפיתי, שהיה השתוללות מוזיקלית וגם טעון רגשית (פעם אביתר אמר בהופעה שזה שיר שהוא כתב כשהוא חשב שהוא צריך להפסיק לנגן - בגלל החזרה בתשובה. "אבל אני פשוט לא יכול"...
) אמיר צורף הרבה פחות נוכח, גם כי הוא היה מאוד דומיננטי בשירים שהזכרתי (למעט משיב הרוח), גם כי משהו בעיבודים הנוכחיים מחביא אותו - הרבה פחות נוכח בטיפה של אור שהיה מרהיב, כבר אין את הסולו שלו מייד אחרי "הפחד, הוא שער...". נכון שגם השירים החדשים היו אז יותר עוצמתיים, סתם כי הם היו חד פעמיים - כלומר, לא היה דיסק והם לא הושמעו ברדיו - ואין מה לעשות, היום הם יותר "נדושים" וקשה להתרגש מהם בכל פעם מחדש, אבל זה היה יכול להתאזן אם היו חלקים אחרים בסטליסט שהיו פחות שגרתיים, פחות להיטיים כמו שאבישי אמר. אם מישהו דיבר עם אביתר לאחרונה על איך הוא מרגיש עם ההופעות עכשיו, אני ממש אשמח לשמוע. מעניין אותי איך זה עובר עליו, אם הוא מרגיש שינוי, אם הוא עייף. אני לא מיואשת, אני בטוחה שדברים עוד יישתנו ושהופעות יתפסו כיוון אחר וטוב, רק שבינתיים....יש הרבה געגוע וסליחה על החפירה, זה ישב לי על הלב...

TEENAGER1

New member
וואי,

זה מאד מעניין מה שאתם כותבים. מסקרן אותי לדעת אם גם לי תהיה חוויה כזו עכשיו (בהנחה שאני אצליח להגיע להופעה בקיבוץ הזורע. איפה זה בכלל
). ההופעה האחרונה שהייתי בה, בבאר שבע לפני איזה חודשיים, לא הרגישה לי כמו שאת מתארת - אולי כי הגעתי אליה מפורקת עד כדי כך, שפשוט הייתי צריכה את המנת אביתר שלי בלי יותר מדי דרישות ספציפיות.. אבל באמת הסיבוב הזה מרגיש כבר קצת עייף. צריך לקרות משהו די קיצוני בשביל שאני לא אצא בתחושה טובה מהופעה של אביתר, אבל את צודקת, הרבה מההיילייטים של ההופעה נעלמו להם במרוצת החודשים. לא יודעת מה בא לי שיהיה עכשיו. הפסקה מוחלטת מהופעות? אתגרי מדי (לי, ובטח גם לכם). סיבוב הופעות חדש? קצת קשה לי לראות מה יצדיק את זה, מאחר והסיבוב הנוכחי - שנמשך כבר שנתיים בערך - "בלע" בתוכו את צאת האלבום. אולי סיבוב הופעות סולו, או משהו כזה.. לא הופעות להקה.. או הופעות ספיישל עשור ל"שיר טיול" באיחור קל
מה נראה לכם?

Walk Two Moons

New member
אני מתגעגע לפורמט של "תן לשינוי לצמוח".

רק אביתר ואמיר. זה היה אדיר. ועשור לשיר טיול... נו, זה חלום, אבל קשה לי להאמין שזה יתגשם.

למעלה