גבס

michalmasvary

New member
גבס

שלום יש לי כמה שאלות לגבי גבס? 1. האם ניתן לקנות גבס בחנויות לחומרי בניין ולא רק בחנויות יצירה - האם שם יותר זול 2. איך בדיוק עובדים עם גבס, כלומר, איך מכינים אותו לפני שיוצקים לתבנית תודה

נילקי1

New member
בוודאי

לקנות גבס בחנות לחומרי בנין. מערבבים עם מים לפי הוראות היצרן (מפורט על השקית)

eytcor

New member
לפני ימים אחדים התוודעתי לגבס......

חדש שהוא "תפור" על הצרכים שלנו. זול ולא מתקשה במהירות. אבל קודם הענה על השאלות שנשאלו. - אכן גבס זול יותר בחנויות לחומרי בנין אבל זה הופך למשמעותי יותר בחבילות גדולות, קרי שקים. אם בהום סנטר קילו עולה בין 5-10 ש"ח (אינני בקי במחירים שם) אז שק במשקל של כ-25 קילו עולה בחנות לחומרי בנין כ-40 ש"ח. - הכנה קלה של גבס: למלא כלי במים (כמה? "לפי העין" - כ 60-70% מנפח הדרוש). להתחיל להוסיף גבס בעזרת כף, ולערבב מידית תוך כדי הוספת הגבס. לא להתמהמה, אם לא מערבבים מיד נוצרים גושים. אני מערבב את הגבס בעזרת כלי לטריפת ביצים. ברגע ממגיעים לדרגת נוזלית הדומה לשמנת מתוקה זה הזמן להתחיל לשפוך את הגבס לתבניות. בקשר לגבס החדש: קניתי אותו מגרש לחומרי בניין בשם "ברוש" באיזור התעשיה באשדוד. כבר ממבט ראשון הוא היה שונה: שק בגודל 30 קילו מיוטה (ולא שק מניר כמו שאני רגיל וכבד יותר), לא תוצרת הארץ (שבד"כ נתקלתי בכל חנויות לחומרי בניין בהם קניתי). על השק כתובות באנגלית וברוסית. למרות חששותי, אמרתי לעצמי, גבס זה גבס נעבוד עם זה, נראה מה יצא. בעבודה הראשונה שלי עם הגבס הוספתי בי גי בונד להשהית ההתקשות של הגבס כדי שאוכל לעבוד איתו. הגבס נשאר רך יותר מחצי שעה לאחר היציקה. חיכיתי שעתים להתקשות מלאה. בפעם השניה לא הוספתי בי גי בונד, אבל בכל זאת היה לי מספיק זמן (להערכתי מעל ל-5 דקות) עד שהגבס התחיל להתיבש, כך שגבס זה הופך להיות אידאלי מבחינתי ליציקות. זמן יבוש מלא של היציקה נשאר ללא שינוי והוא בערך שעה. שם החברה שיצרה את הגבס? לא זוכר במדוייק. שאגיע הערב הביתה אבדוק וארשום כאן בפורום.

eytcor

New member
לא בטוח בשם ולא בטוח שזה מעניין....

מישהו אולם על השק היה רשום בגדול cornice (שאולי זה שם החברה שיצרה את הגבס).

למעלה