גבירתי הנאווה

ץץץץץ

New member
גבירתי הנאווה

עולה בהפקה ישראלית החל מחודש יוני במשכן לאומנויות הבמה בתל אביב. אלכס אנסקי, עודד קוטלר, מיירה עוואד, עדי לב וישראל ארנסט הם רק חלק מהקאסט. נו, מה ההימור שלכם, יהייה מוצלח??? להזכירכם, הבמאי הוא מיכה לבינסון (הבמאי של "רמבטיקו" ואירמה לה דוס") ששניהם הצלחה מסחררת בתור מחזות זמר. הביעו דעתכם... ירון

actress

New member
דיברנו על זה בפורום של תומש ../images/Emo8.gif ו..

היו שם חילוקי דעות לגבי השיבוץ של מיירה ומצד 1 אולי זה לא טוב כי שוב פעם כנראה הכניסו פוליטיקה אבל מצד שני אולי מגיעה לה גם הזדמנות להביע את דעתה ואת כשרונה, ולא צריך לפי דעתי לערב פוליטיקה עם דברים כאלה. יש כ"כ הרבה כשרונות בחוץ שמחכים לפריצת הדרך ובמקום זה בוחרים לפי דעות אחרות. ובאותה תקופה שהיו אודישנים קראתי בעיתון ונראה לי עדיין שמרתי את הכתבה הקטנה אז חיפשו שחקנים אבל מגילאי 30 ומעלה ורקדנים מוכשרים בסביבות גילי בערך. אוףף לא פייר למה לא יכול להיות ההפך!

לא להשמיץ סתם ככה!!!../images/Emo46.gif

לא יפה להגיד את זה על מישהי שאת לא מכירה. ראיתי אותה ביאיר לפיד, היא מאוד אינטיליגנטית וממש מתוקה. אני סומכת עליה שהיא תעשה את זה טוב. איך אפשר לצפות שאנשים יתקדמו בחיים אם תמיד שופטים אותם על פי דעות קדומות? כל החיים שלה יהיו לה את הספקות "אולי בחרו בי להיות אלייזה רק כי אני ערבייה". לשם מה? לא יכול להיות שערבייה עברה בכשרונה את כל הישראליות? בוודאי שיכול להיות. קורה. לא צריך לתקן את האגו הפצוע של עם ישראל בעזרת תרוצים עלובים כאלה... ותחשבו על זה...

actress

New member
דיברתי בכלליות ואני גם ראיתי אותה

שם אצל יאיר לפיד ולא התלהבתי ממנה מי יודע אבל לא אמרתי בגלל שהיא ככה אלא דיברתי בכלליות ובאמת תראי...

לידיעתכם. ../images/Emo79.gif../images/Emo79.gif../images/Emo79.gif

האודישנים נערכו מספר חודשים. נקבעו כבר ה2 הסופיות לתפקיד אלייזה. ולאחר מכן ניקבעה כבר המתמודדת הסופית. לאחר כחודש, פתאום הקריצו את מיירה עווד משום מקום. זה האמא של הפוליטיקה !!! אין לה את זה כלל ואני בטוח גם שזה יכשל. למיירה אני מאחל הצלחה אבל, למפיקים מגיעה מכה.!!! ואם למישהו מכם יש קשרים, שיבדוק את האמיתות שבכאן.

הנה דעתי...

אני לא חושבת שמישהו בישראל מסוגל לעשות את פרופסור היגינס יותר טוב מעודד תאומי, אבל נחיה ונראה. מירה עווד נראית לי מקסימה, ואני מאמינה שהיא תוכל לעשות את אלייזה דמות מאוד שובבה אך רגישה. שייקה לוי, שכפי הנראה ישחק את אלברט דוליטל, יהיה מ-ד-ה-י-ם, בזה אני בטוחה, יש לו קול עמוק ומיוחד מאוד, והוא יתאים בול להיות דוליטל, הרבה יותר מאריק לביא, לפי דעתי. מעניין אותי מי ישחק את פרדי... פעם שעברה זה היה גבי שדה, והיה לו קול נמוך יותר מים המלח, שזה בדיוק ההפך ממה שפרדי צריך להיו - נער צעיר ותמים שהאהבה כבשה את ליבו. בכל מקרה, גבירתי הנאווה היא הפקה קשה עם דמויות מורכבות, אבל אני מאמינה שכמו שהצלחנו עם ריטה ועודד תאומי, נוכל להצליח שוב. בהפקה הבאה אני אבחן לתפקיד של אלייזה... זה אחד התפקידים הכי מרתקים שקיימים במיוזיקלס...

ץץץץץ

New member
סתיו ../images/Emo42.gif

קודם כל תודה על התגובה לראיון עם חני. דבר שני אני מסכים עם כל מילה שכתבת. זה נכון שמיירה הולכת להיות מפוצצת בתור אלייזה. אולי אפשר להתארגן וללכת לראות את זה ביחד? מה דעתכם?

היי היי היי אלייזה מדהימה ושאף אחד

לא ישמיץ על רקע הסכסוך הזה,היא מצוינת!

אני מאמינה באמת שמירה תהיה מדהימה

ויהיה באמת מגניב אם כולנו נלך לראות את זה. אבל יש זמן עד אז... זה רק בסוף יוני...

trilliane

Well-known member
מנהל
אוי לא! זה שוב עודד תאומי? ../images/Emo10.gif

לא ראיתי את המחזמר בהפקה ההיא (עם ריטה) אבל שמעתי את הדיסק, והוא כ"כ מעצבן בתור היגנס! קול צרוד ומעיק... ואינטונציות מעצבנות... הוא רחוק מלהיות זמר טוב. קיוויתי שזה לא יהיה הוא שוב... אוףףףף. מי כן טוב? בהפקה הישנה שתקליטים ממנה עוד אפשר למצוא, שיחק את היגנס שייקה אופיר הנפלא, יהי זכרו ברוך. ואת אלפרד דוליטל שיחק בומבצור, גם הוא ז"ל, ולפי התקליט הוא עשה עבודה מצויינת. בהפקה עם ריטה דווקא התרשמתי לטובה מגבי שדה - קול נמוך יותר מים המלח? אני בספק. גבי שדה הוא טנור, שזה הקול הגברי הגבוה ביותר (לעומת בריטון ובס). להערכתי הוא שר בסולם המקורי, ובפסקול הסרט שיש לי גם פרדי לא שר גבוה במיוחד... בכל מקרה, מדובר בשיר שמתפרש על מנעד דיי מכובד - הוא מתחיל נמוך ומסיים דיי גבוה. ללא ספר טנור. בנוגע לקישורים של זו שנבחרה לשחק את אלייזה - אני לא מוטרדת. היתה לה כ"כ הרבה תחרות, שאם בחרו בה, בחורה אלמונית בסה"כ, כנראה שבאמת היתה סיבה טובה. והיא יכולה להיות גם יותר מוצלחת מריטה, למה לא? קודם נראה ונשמע, אח"כ נשפוט.

את היגינס ישחק עודד קוטלר

ולא עודד תאומי. והוא היה היגינס מעולה. ואכן - שייקה אופיר ובומבה צור אף הם נפלאים. ופרדי לא אמור להיות טנור. הוא אמור להיות לא בהכרח סופרן, אבל בעל קול עדין. הוא זמר טוב, אבל לא לתפקיד של פרדי.

trilliane

Well-known member
מנהל
הוקל לי... ../images/Emo13.gif

איכשהו הבנתי מדברייך שזה שוב הולך להיות איתו... טוב, אין הרבה עודדים, אז כשכבר יש זה מבלבל. לטעמך הוא אולי היה היגנס מעולה. אני קיבלתי צמרמורת מלשמוע את השירה שלו (ככה זה כשמתרגלים לרקס האריסון...). היגנס הוא הדמות החביבה עלי במחזמר, מה לעשות. לעומת זאת, כששמעתי את שייקה אופיר, היתה לי המון נחת ואושר גדול זרח על פרצופי. הוא כ"כ התאים לתפקיד, היה תפור עליו בול! נפלא נפלא נפלא. טוב, הוא באמת היה אחד מהגדולים מכולם. אגב, אם פרדי לא אמור להיות טנור, מה הוא בדיוק אמור להיות? טנור, אני מזכירה שוב, זה הקול הגבוה ביותר לגבר (יש עוד כל מיני שמות מיוחדים לקבוצת האנשים המצומצמת בעלי מנעד רחב במיוחד - כמו שיש שם גם למישהי שמסוגלת לשיר מעל לתחום הרגיל של הסופרן, אבל זה אולי משהו שמשתמשים בו באופרה, זה לא חלק מה"סטנדרט", לא משהו שיבנו תפקיד במיוחד עבורו, כי לא פשוט למצוא כאלה). קול עדין זה כבר עניין של הגדרה. תקשיבי לבחור ששר את פרדי בסרט - יש לו מנעד של טנור, והוא לא כזה "עדין". הוא יכול להיות גבר צעיר עם קול מרשים, למה לא?

פרדי...

פרדי כיול להיות טנור, אבל צריך להיות לא קול מאוד עדין, קול מאוהב שכזה, לא קול של בנאדם גאה, שנשמע כמו זמר אופרה. אם קראת את המחזה "פיגמליון" של ברנרד שאו, שעל פיו עשו את גבירתי הנאווה, היית יודעת שפרדי הוא נער צעיר וחביב שזה עתה התבגר והוא פשוט מאוהב עד מעל הראש. משהו בסגנון. הוא ממש ילד! ואין לו קול כל כך עבה ונמוך!

trilliane

Well-known member
מנהל
כן, אבל זה מחזמר, לא סרט דרמטי

ואפילו בסרט עצמו, עד כמה שאני זוכרת, הוא לא נראה כ"כ צעיר (בטח שלא כמו נער מאוהב). במחזמר, כמו בהצגות, לוקחים לא מעט שחקנים מבוגרים יותר כדי לגלם תפקידים צעירים - הנה, עובדה שרצו שוב את ריטה לתפקיד, למרות שהיא מבוגרת לפחות בעשור מהגיל של אלייזה. אז מה? והקאסט המקורי של "עלובי החיים" הורכב מכמות מכבדה של שחקנים/זמרים לא צעירים במיוחד, שרבים מהם היו מבוגרים בכ-20 שנה מגילן המקורי של הדמויות שגילמו. אז? גם רומיאו ויוליה אמורים להיות בני 15 ו-13 בהתאמה, אך נדיר לפגוש ליהוק של ילדים/בני נוער צעירים לתפקידים הנ"ל (פרט לסרט אחד משנות ה-60, בו השחקנים היו מבוגרים רק בשנתיים מגיל הדמויות, וזה באמת נדיר). לי, באופן אישי, זה לא מפריע. כל עוד מדובר בזמר מוכשר שעושה את התפקיד כמו שצריך, אני מרוצה. בואי נאמר שאם הוא היה בן 50 ומעלה זה כבר באמת היה מתחיל להראות מגוחך, אבל זה לא היה המצב, ועד כמה ששמעתי הוא שר את התפקיד טוב מאד. לא יודעת איך הוא נראה על הבמה... אם אני מבינה נכון הפעם ישחק אותו ישראל ארנסט? מי שהיה מריוס לפני שלוש שנים? הוא חמוד, ועד כמה שאני זוכרת שר לא רע, אם כי מבחינת יכולות קוליות אני בספק אם הוא מתעלה על גבי שדה. אבל הוא בגיל המתאים, ונראה חביב להפליא, אז אני בטוחה שאת מרוצה...

אוף...

מה זה הקטנוניות הזאת?! אין לי בעיה אם ישחק אותו אדם בן מאתיים! זה ממש לא הקטע! הקטע זה השירה. זה לא פרדי. נקודה. ודי כבר עם הנושא הזה. אין לי כוח. לא עונה יותר להודעות על פרדי.

trilliane

Well-known member
מנהל
אוף את בעצמך! ../images/Emo3.gif

איך אני אוהבת כותרות אינפנטיליות...
עניין של טעם. את חושבת שעודד תאומי היה טוב, אני חושבת שהוא היה נורא. אני חושבת שגבי שדה היה טוב, את לא אהבת. קורה. בואי נסכים לא להסכים. בכל מקרה, אף אחד מהם לא משחק בהפקה החדשה, כך שכל שנותר לעשות הוא לחכות ולראות (בעיקר לשמוע) איך היא תהייה.

טוב../images/Emo24.gif

סורי על ההודעה ההיא... הייתי קצת במצב קרבי... כל אחד והטעם שלו. ואכן - במילא שניהם לא מופיעים, אז זה לא משנה...
נקווה שיהיה הפעם שואו טוב. שולם! (נכון שאני פשוט ילדותית?...
)

british airways

New member
בנושא גבירתי הנאווה

שלום חברים ...מה שלומכם ? קודם כל אני שמח שיש התעניינות במחזה הזה ... לפי דעתי אני מקווה שהמחזה בארץ יצליח .. שווה לראות אותו .. אני אשמח אם מישהו יוכל לסייע לי ולשלוח לי את המילים של גבירתי הנאווה בעברית לאיימל או משהו .. אפרופו .. גברתי הנאווה .. למי שיצא לולהיות בלונדון!!! תיכנסו לראות את גבירתי הנאווה .. הפקה.. מדהימה אין מילים !!! תודה.. מראש חברכם זיו

למעלה