גבירתי היקרה !

גבירתי היקרה !

מורתי הנכבדה ... אני שמח מאד לקרוא שהדימוי העצמי שלך כמורה בישראל נמצא במצב טוב. אני שמח עוד יותר שיש לך מחוייבות לתלמידיך ומסירות לתפקידך אני הכי שמח שאת מגדילה ראש ולא מפילה את הטוש ב- 17:00 אבל לקרוא את הדמגוגיה הזולה דוגמת : מורה אינו פועל ייצור, עובד בנק או פקיד במשרד החינוך. עבודתו של המורה אינה מסתיימת עם הישמע הצלצול וחורגת הרבה מעבר לכותלי בית הספר חינוך לא מודדים עם סטופר והטובים ביותר : אני לא סתם משתמשת בביטוי החריף הזה, אני מרגישה נאנסת פשוט מחללים את כבודי ואת כבוד המקצוע מעלה לי את הסעיף !!!!!!!! תנחתו לקרקע. מורה, כמו רופא, כמו פועל יצור, כמו מנכ"ל בשירות הציבורי (ולא רק) מחתים שעון בכניסה וביציאה ממקום העבודה שלו. מחויבות ומסירות זה מצוין, מחמם את הלב - אבל בין זה לבין המחויבויות הבסיסיות - אין שום קשר בשם ההנהלהל וצוות העובדים, תודה על שיתוף הפעולה.

rani69

New member
זה מרגיז!

כולם הפכו פה למנכ"לים או סמנכ"לים! כולם רוצים משרת אמון! מהסביבה שלי מעט מאוד עובדים מסיימים את העבודה ומפילים את ה~טוש~ באותה מידה לא ברורה לי הטענה של הרופאים מול שעון הנוכחות! רוצה לחתוך בזמן העבודה לאיזה ג'וב ~קטן~ מהצד? מעולה! רק אל תשכח להחתים כרטיס בדרך! אתה לא ~באמת~ רוצה המעסיק הראשון שלך יישלם על הזמן הזה!

נראה לי

שאצל המורות זה שונה מן הרופאים במימד של עבודה נוספת. אבל לא שונה במימד של תפיסת התחת כאילו השמש זורחת ממש משם .. ואותי זה מעצבן

rani69

New member
זה גם וגם!

הכרתי לא מעט מורות שנותנות שיעורים פרטיים. ~וזה בסדר לעבוד בעוד עבודה להשלמת הכנסה~ נסה פעם לבקש מהן קבלה!

זה ידוע

שמורים ומורות לא מסיימים את העבודה שלהם כשהם יוצאים מפתח בית הספר זה ידוע שהם בודקים מבחנים, כותבים תעודות, מערכי שיעור ועוד ועוד עדיין סדר צריך להיות ושעון נוכחות זה א' ב' במקום עבודה! אני לא חושבת שברגע שהם יתחילו להחתים שעון כפי שצריך להיות מישהו יחשוב שהם עובדים פחות.

אני מודה באשמה

בהינתן התגובה שכתבתי לעיל

בקטנה

אם לא קשה לך תמלא בשבילי את המספרים הבאים: 1, 5, 6, 7, 11, 15 ורשמתי אותם גם על פתק לשליפה מהירה אם לרגע תחשוב שאתה לוקח לבד את כל הקופה!!!

Athena32

New member
לא מסכימה איתך.

בתור אחת שהשתייכה עד לא מזמן לסגל ההוראה באוניברסיטה, שעונה לאותן הגדרות של מגזר שעוסק במטלות הוראה ומתוגמל עליהם בצורה בזיונית למדי, אני מבינה את המורים שמתבאסים להחתים שעון. הם יודעים שזו תהיה תחימה של שעות העבודה שלהם ע"י המערכת, רק שזו תהיה תחימה פורמלית בלבד בלי שום קשר למציאות וואט-סו-אבר. המורים צריכים להרוויח הכי הרבה במשק. זה המפתח האמיתי, לדעתי. ואם להנמיך ציפיות, ברגע שמורה ירוויח כמו מהנדס פשוט שכותב קוד ששולח שיר לסלולרי - רמת החינוך פה תראה אחרת לגמרי. אולי יאיר יצליח?

נראה לי

שזו סוג של אגדה אורבנית לא ? העניין של התגמול הביזיוני למדי .. במיוחד לאחר הרפורמה .. ומתבאסים ?? וואלה ? מאד עצוב שהם מתבאסים ... אבל הם חתומים על הסכם. ומחויבים מכוחו לעמוד בתנאים. לא רוצים - אני לא חושב שמישהו ימנע מהם לפרוש. אבל לא רואה את המורות רצות להתפטר .. אותי זה מעצבן ואני מסכים איתך שיש חשיבות לכוח ההוראה, ולאיכותו, ולרמת התגמול שלו. נדמה לי שהרפורמה ניסתה לעשות שיפור בעניין.

Athena32

New member
הרבה דברים מעצבנים במערכת החינוך הישראלית.

אותי אישית מטריף הפער הבלתי נסבל בין ימי החופשה של התלמידים לימי החופשה של ההורים, כמו גם השכר הנמוך במקצוע הזה
אין לי איתך ויכוח על הסכם שחייבים לעמוד בו. זה באמת מעצבן.

ye44

New member
את יכולה להתבאס עד

מחר ,זה נהוג בכל העולם להחתים כרטיס ומי שמתרעם על כך אומר משהו עליו לא ? עכשיו המורים מתוגמלים עפ"י ההשגים והיעדים, מה קרה התחלתם לעשות במכנסיים ?
יאללה חלאס זיבולי מוח על כמה אתם אומללים ידעתם מראש לאן אתם נכנסים כשלמדתם הוראה החופשות קסמו לכם או יותר נכון "הבית זונות " קסם לכם, עכשיו כשהתחילו לעשות סדר בבאלגן אתם צועקים "גיוועלד" תהיו בסדר תתוגמלו לא תהיו בסדר השכר יהיה בהתאם

Athena32

New member
מי שמתרעם על כך, זה אומר שהוא עובד הרבה

יותר שעות מאלו שהשעון מצביע עליהן. אבל היי, איך הפכתי פה למליצת יושר של המורים. בכל דיון לא-וירטואלי אני מצטרפת לטענות על הנימה הבכיינית כשכולנו עובדים כל כך קשה (מי אמר לענות על מיילים ב6 בבוקר או ישיבות עם חו"ל ב19:00). רק לחשוב על חופש ביולי-אוגוסט ואני מעבירה כרטיס גם כשאני הולכת לשירותים.

ye44

New member
תפסיקו

לגלוש עד 4 לפנות בוקר באתרי ההכרויות
והכי קורע זה שבסוף הצ'אט אתן אומרות "אני חייבת לסיים אני מתה ל
מתחילה ב 8 ללמד "
ראבאק זה נראה לך רציני שעתיים שינה ולעמוד מול 40 תלמידים

*יערית

New member
תוריד את הסעיף חבל על הבריאות

אני מסוגלת להבין את ההתקוממות שלהם <מורים>. בכל זאת משנים להם הרגלי עבודה ושעון שעות עבודה, במקומות מסויימים גורם לישיבה על "הזנב". כל שינוי במערך העבודה גורם לטלטלות, כרגע קשה להן הדין וחשבון הממוחשב, בעתיד כשזה ייטמע זה יהיה כחלק מהשיגרה. אבל אפשר להבין גם אם זה מעלה לך את הסעיף.

איזה הרגלי עבודה משנים להם ?

סה"כ דורשים מהם להוציא מהכיס את הכרטיס ולהעביר אותו במכונה - פעמיים ביום. לא מצדיק תגובות כמו מה שצוטט בכתבה. ומאד מקומם בעיני

*יערית

New member
הרגלי עבודה בדיוק כפי שכתבת

וכמובן הדין וחשבון שכתבתי, מעקב שהם לא רגילים אליו מזה X שנים ויצטרכו להתרגל לאט ובטח גם עם הרבה שיכחה בהתחלה. גם אצלינו בעבודה בשנה האחרונה הכניסו טביעת אצבע, לאלו שעובדים בשטח סימוס בתחילת יום ובסיום יום עבודה, דיווח שוטף של שעות עבודה מחוייב על פי חוק. בהתחלה היה מאד קשה להתרגל וזה קומם, ועדיין זה כוללללה חברה לציוד דנטלי, מתרגלים גם לזה. אפשר להבין.

למעלה