לשולינקה ולימור וגם לראש ירוק
שולינקה ולימור יקרות, למה לצעוק על ילדים? ובעצם למה לכעוס? אם ראש ירוק כותב שסיפרו לא על עובדת האימוץ בגיל צעיר ולא הוסיפו לדבר על כך ולהסביר, וכתוצאה מכך הוא נותר בתחושה של תלישות, אז זה מה שהוא עבר. חבל. הפורום הזה קיים, בין השאר כדי שלא ניפול לפחים כאלו עם הילדים שלנו. לכן טוב שבחור כמו ראש ירוק יכול לספר על התחושות שלו ולהזהיר אותנו שגם כשיש כוונות טובות, חוסר הידברות יכול להביא לתחושות מאוד קשות. זה באשר לתועלת שלנו מכך שראש ודומים לו יכתבו כאן (מודה, אני אגואיסטית). וחוץ מזה פורום אימוץ מיועד גם למאומצים שרוצים לשפוך את מר ליבם. למה לא? זה לא אומר כלום על ההורים המשתתפים בפורום. הוא מספר על ההורים שלו ולא עלינו. בסך הכל הזכיר לנו שסיפור האימוץ הוא סיפור מתמשך לאורך החיים ולא חד פעמי. ולראש ירוק - מרבית ההורים הכותבים בפורום הם בעלי מודעות גדולה לנושא. אני אישית קיבלתי כאן הדרכה באשר לאיך לדבר על אימוץ ואיך להכין לביתי ספר שיספר את סיפור האימוץ שלה לפני שידעה לומר מילה אחת וכשהייתי ביום עיון שעסק בנושא סיפרתי על כך לאחרים. לדעתי אנחנו באמת אגואיסטים. כמו כל זוג או אדם שבוחר להביא ילד לעולם ועושה זאת גם כן ממניעים אגואיסטים, הוא הרי עדיין לא מכיר את ילדו. הוא עושה זאת כדי ליצור לעצמו משפחה והמשכיות, ומעוד כל מיני סיבות שונות ומשונות שאף אחת מהן אינה קשורה בילד עצמו. אחר כך, כשהילד ישנו מתחיל סיפור חדש וכאן אנו כבר נדרשים לקחת בחשבון את צרכיו ואופיו, וכמו שכתבתי קודם, באופן טבעי, ההורים שמשתתפים בפורום הזה מודעים מאוד לצרכיו המיוחדים של ילדיהם המאומצים. אנחנו מחפשים כאן מידע, ומשתפים זה את זה בחוויות בין השאר כדי להתמודד טוב יותר עם המשימה הכבדה של ההורות. לכן אני רוצה להודות לך, כמו למאומצים אחרים שכתבו בעבר בפורום הי ``אני``, מה קורה?) כי רק אתם יכולים לתאר באמת את התחושות של ילד מאומץ, על כל הקשיים שכרוכים בלהיות מאומץ, ולעזור לנו להיות ערים יותר לצרכים ולכאבים שונים ומשונים. אני מצטערת על החוויות הקשות שעברת ועל תחושת התלישות שאתה מספר עליה. הדבר היחידי שאני יכולה לומר לך שאמא שלך, על הטוב והרע שבה היא האמא האמיתית שלך. משמעותה של אמהות אינה הפרייה ולידה אלא גידול וליווי הילד לאורך חייו. אם אתה רוצה לחפש את האם הביולוגית שלך - בהצלחה, כפי שהבנתי מתיאורים של מאומצים אחרים זה תהליך קשה ומפרך. מאחלת לך במקביל להשלים גם עם ההורים שגילדו אותך, גם אם לא ידעו לדבר. לילה טוב לכולם.