גבירותיי.......ורבותיי H-)

גבירותיי.......ורבותיי H-)

אין לי ספק שכל אישה שלא יכולה ללדת עוברת סבל עצום ו``חוויות`` לא נעימות. ופתאם בא התינוק הנהדר והעולם נהיה יפה. וזה על הכיפק. זה לא קצת אגואיסטי? אני לא מתכוון לאימוץ של ילד גדול ממוסד אלא של תינוק. בכל מקרה אם חיבים לספר אז צריך לא רק לספר לילד כשהוא קטן אלא לדבר איתו הרבה על הקטע של האימוץ כדי שבכל גיל יוכל להבין לפי גילו. ולא לספר לו בגיל 3 ולהרגיע את המצפון בזה שהוא/היא יודע/ת. יש לי הרבה מה לכתוב וגם על עצמי לספר ידעתי בפעם אחרת.. חלומות נעימים

ד.ס.

New member
ירוק...

אל תעלב אבל זה באמת נראה שאתה קצת ``ירוק`` בשטח... מי אמר לך שאחרי שמקבלים את התינוק העולם נעשה יפה? אולי תסביר לנו את הסיפור האישי שלך וננסה לעזור, לייעץ ולתמוך במה שמציק לך. אין טעם לעשות הכללות - כל משפחה והסיפור שלה, כל ילד מאומץ הוא שונה משאר הילדים המאומצים.

English

New member
Rosh Yarok

Of course we talk about the adoption more than once. Our son is 5 years old and all his life we have mentioned the adoption. We don`t make it a main issue, but it is always in the background , never ignored. On the other hand, when I put him in a kindergarden I didn`t tell them he was adopted. I didn`t want every ``Ganenet``to think she is Zigmund Freud and to think that every thing he does is because of the adoption. Later when we got ready for the second adoption he talked about it in his gan, and the subject came up naturaly. But then they already knew him. In short we do talk about it, but we want him to take it as part of his life, but not the only thing about him. I want him to see himself as many things, not just the fact that he`s adopted.

לימור11

New member
אכן צר לי אם סבלת כתוצאה מאימוצך

מצד שני, אני חושבת שזה לא אגואיסטי לאמץ. להפך. במקרה שלי, אין לי `בעיה ללדת`, אלא שלבעלי יש בעיה להוליד. אבל זה לא ממש משנה לך. אין ספק שהרבה יותר אגואיסטי, ואולי גם נוח, לא להתעסק עם ילדים בכלל אלא רק בקריירות שלנו, כשכל הכנסתנו הולכת למה שטוב לנו. אולי אני קצת מקצינה כאן, אבל נראה לי שאתה מבין את המסר... אני חושבת שאימוץ הוא אחד הדברים הכי לא אגואיסטים שאדם יכול לעשות. לקחת ילד של מישהו אחר ולטפל בו, להשקיע בו זמן אנרגיה והרבה מאוד כסף, זה בדיוק ההפך מאגואיסטי. ואם אתה ילד מאומץ, הרי שחבל מאוד שאתה לא מכיר בזה,ואתה ממורמר על כל העולם. אבל זאת כבר בעיה שלך.

לימור11

New member
לא שמתי לב לשאלה

אבל אני אענה לך בחפץ לב: האימוץ זה המון כסף (במיוחד לאלה שמאמצים מחו``ל, 20 אלף דולר ועוד כמה אלפי דולרים טובים. אני מכירה אנשים שמשכנו את הבית כדי לאמץ). הטיפול והגידול של הילדים עולה גם כן ים של כסף. למשל, אנחנו עוד לא אימצנו וכבר אנחנו חושבים איך לשפץ ולהכין את הבית בשביל הילדה. עד שהיא תגיע לכאן, אנחנו נוציא למעלה מ- 10 אלפים דולר. ואת זה היינו עושים, כמובן, גם אם היה נולד לנו ילד ביולוגי. אני מכירה המון אנשים בעולם, למשל בגרמניה, בגילאי השלושים והארבעים, רווקים ונשואים, עם קריירות מבטיחות ומשכורות גבוהות ובתים מדהימים שאפילו תא אפור אחד שלהם לא עוסק בהורות, ביולוגית או מאמצת. החיים טובים להם ככה, בלי ילדים. אף אחד לא מפריע להם לחיות חיים ברמה הכי גבוהה והם גם לא מחפשים את זה. אז עכשיו תגיד לי עוד פעם שאנחנו אגואיסטים.

שולינקה

New member
ראש ירוק-הכינוי ראש שחור הולם יותר

מהיכן נובעת מסקנתך שאימוץ ילד בוגר פחות אגואיסטי מאימוץ ילד קטן? והאם ,בכלל,ניתן לייחס אימוץ לאגואיזם? יש גם דיעה רווחת,שלידת ילד הינה גם אגואיזם.הינך מרבה לדבר על נושא הגנים וקשר הדם החסרים באימוץ,האם ידוע לך שהרצון להוליד בצלמנו ובדמותנו,חשוב להרבה זוגות ואולי לא חשוב לאחרים? על פי דעתם של חוקרים רבים,נקבע,שהאישיות של כל ילד וילדה,תלויה ב-2 גורמים: מולדים-גנטיים סביבתיים-האופן שבו אנו והחברה סביב הילד\ילדה.מתייחסים אליהם. 2 התכונות יחדיו פועלות במשולב לעיצוב האישיות של ילדינו. כדי להמחיש לך את חשיבות הסביבה החברתית בעיצוב דמותו של הילד,אציין בפניך,שנעשו עבודות רבות על מנת לעמוד על מידת הזהות בין תאומים גנטיים,כשהתאומים גדלים בסביבות משפחתיות שונות,ונמצאה התאמה רק של 50 % בתכונות האישיות ובתכונות השכליות,כלומר,הזהות הגנטית אינה המכתיבה העיקרית של ההתנהגות,אלא הסביבה,החינוך והיחס האישי הינם גורמים בעלי משקל לא פחות מזה של המטען הגנטי. אסיים את תגובתי בכך שאיני מוצאת כל פסול בתחושתך שהכל ורוד כאן צבע ורוד עדיף על צבע ירוק\שחור לילה טוב וחלומות ורודים.

דיאנה*

New member
לשולינקה ולימור וגם לראש ירוק

שולינקה ולימור יקרות, למה לצעוק על ילדים? ובעצם למה לכעוס? אם ראש ירוק כותב שסיפרו לא על עובדת האימוץ בגיל צעיר ולא הוסיפו לדבר על כך ולהסביר, וכתוצאה מכך הוא נותר בתחושה של תלישות, אז זה מה שהוא עבר. חבל. הפורום הזה קיים, בין השאר כדי שלא ניפול לפחים כאלו עם הילדים שלנו. לכן טוב שבחור כמו ראש ירוק יכול לספר על התחושות שלו ולהזהיר אותנו שגם כשיש כוונות טובות, חוסר הידברות יכול להביא לתחושות מאוד קשות. זה באשר לתועלת שלנו מכך שראש ודומים לו יכתבו כאן (מודה, אני אגואיסטית). וחוץ מזה פורום אימוץ מיועד גם למאומצים שרוצים לשפוך את מר ליבם. למה לא? זה לא אומר כלום על ההורים המשתתפים בפורום. הוא מספר על ההורים שלו ולא עלינו. בסך הכל הזכיר לנו שסיפור האימוץ הוא סיפור מתמשך לאורך החיים ולא חד פעמי. ולראש ירוק - מרבית ההורים הכותבים בפורום הם בעלי מודעות גדולה לנושא. אני אישית קיבלתי כאן הדרכה באשר לאיך לדבר על אימוץ ואיך להכין לביתי ספר שיספר את סיפור האימוץ שלה לפני שידעה לומר מילה אחת וכשהייתי ביום עיון שעסק בנושא סיפרתי על כך לאחרים. לדעתי אנחנו באמת אגואיסטים. כמו כל זוג או אדם שבוחר להביא ילד לעולם ועושה זאת גם כן ממניעים אגואיסטים, הוא הרי עדיין לא מכיר את ילדו. הוא עושה זאת כדי ליצור לעצמו משפחה והמשכיות, ומעוד כל מיני סיבות שונות ומשונות שאף אחת מהן אינה קשורה בילד עצמו. אחר כך, כשהילד ישנו מתחיל סיפור חדש וכאן אנו כבר נדרשים לקחת בחשבון את צרכיו ואופיו, וכמו שכתבתי קודם, באופן טבעי, ההורים שמשתתפים בפורום הזה מודעים מאוד לצרכיו המיוחדים של ילדיהם המאומצים. אנחנו מחפשים כאן מידע, ומשתפים זה את זה בחוויות בין השאר כדי להתמודד טוב יותר עם המשימה הכבדה של ההורות. לכן אני רוצה להודות לך, כמו למאומצים אחרים שכתבו בעבר בפורום הי ``אני``, מה קורה?) כי רק אתם יכולים לתאר באמת את התחושות של ילד מאומץ, על כל הקשיים שכרוכים בלהיות מאומץ, ולעזור לנו להיות ערים יותר לצרכים ולכאבים שונים ומשונים. אני מצטערת על החוויות הקשות שעברת ועל תחושת התלישות שאתה מספר עליה. הדבר היחידי שאני יכולה לומר לך שאמא שלך, על הטוב והרע שבה היא האמא האמיתית שלך. משמעותה של אמהות אינה הפרייה ולידה אלא גידול וליווי הילד לאורך חייו. אם אתה רוצה לחפש את האם הביולוגית שלך - בהצלחה, כפי שהבנתי מתיאורים של מאומצים אחרים זה תהליך קשה ומפרך. מאחלת לך במקביל להשלים גם עם ההורים שגילדו אותך, גם אם לא ידעו לדבר. לילה טוב לכולם.

י . ר א ש

New member
דיאנה יקרה

התאהבתי בך...את באמת בן אדם מיוחד עם מבט נכון ואמיתי. תודה

שולינקה

New member
תגובה אינה כעס וצעקה

אכן,כפי שציינת,הפורום פתוח לכל ומביא גם פרי פיתוח מחקרים לידיעת מאמצים ומאומצים ואין כל כוונה לפגוע באף אחד,לא במישרין ולא בעקיפין. יום טוב לכולם.

דיאנה*

New member
לשולינקה

סליחה אם נשמעתי מתנשאת או גוערת. אמנם התכוונתי לתוכן הדברים, אך לא התכוונתי לפגוע בך. היה קשה לי עם הטון (שלפחות אני שמעתי) והשימוש בדימויים של שחור, או העובדה שראש אמור להיות אסיר תודה (בתגובה של לימור). אני מודה שזה לא מהווה תירוץ לטון המעצבן שלי ובעצם חילוקי דעות הם מה שעושה מפגשים בין אנשים למעניינים, לא?

שולינקה

New member
לדיאנה

לא כועסת כלל וכלל,נהפוך הוא.שמחה לפתיחות של כל המשתתפים. לילה טוב.

ענבל*

New member
הי ראש ירוק

נכון, בא התינוק והעולם נהיה יפה, הרי זאת המהות של חיים מאושרים, לא? במהלך כל החיים אנחנו נדרשים לבחור את הבחירות שלנו. אפשר להיתקע בסבל ובקושי, ואפשר גם לבחור באושר. אז בחרנו באושר הגדול הזה. אגואיסטי? בטח. רצינו לגדל ילדים, והצלחנו, וזה הכי מדהים בעולם. הענין הוא שכשאתה בוחר את האושר האמיתי שלך, אתה הופך את מי שסביבך להיות גם מאושר. כמו שהחיים שלנו, ההורים המאמצים, התחילו לפרוח ביום שאימצנו, ככה גם החיים של הילדים שלנו קיבלו תפנית גורלית, ויש להניח שיותר מלאה ומאושרת ממה שהיו זוכים לו אם לא היו מאומצים. אבל נראה לי שאתה בכלל רוצה להגיד משהו אחר... אז מעניין לשמוע. אני רוצה להגיד לך שכעסים שיש לך על ההורים האישיים שלך, ולפעמים מופנים כאן אל כולנו (וזה נשמע שאתה בגיל כזה, של התכסחויות עם ההורים) מאד מעניינים אותי באופן אישי, כי זה נותן לי תחושה של ``מסע בזמן``, לימוד של תגובות של ילדים מאומצים אל הוריהם בגילאים שונים. נכון שזה אישי, וכל אחד לוקח את החיים בדרך שלו, אבל עדיין יש הרבה משותף, אז תרגיש חופשי.

..שיר.

New member
ראש ירוק היקר

שלום, ואו כמה כעס, אפשר לצאת מנקודת הנחה שיש איזה אחוז של אגואסטיות באימוץ העניין הוא שהוא אחוז קטן מאוד לעומת הרצון לתת ולהעניק בצורה הטובה ביותר ,אני אומנם לא אמא מאמצת אך כמאומצת אני יכולה לומר לך שגם כשמגיע תינוק העולם לא הופך להיות ניפלא ונהדר ויפה ,זה תהליך רצוף בקשיים ,ברור שגם תלוי היכן ואיך אתה גדל אני מסכימה איתך שחשוב מאוד לספר ולדבר על נושא האימוץ מגיל קטן ובכול גיל ושלב בחיים שיר

AYELET1

New member
ראש ירוק- דע לך שכל דבר עושים,

בסופו של דבר מטעמים אגואיסטיים! זה טבע האדם, ולמעשה כל נפש חיה! אחרת לא היינו שורדים! זה כולל אימוץ - של לילד גדול ושל תינוק, זה כולל הבאת ילדים לעולם אצל בני אדם ללא בעיית פוריות, זה כולל נתינת הנשמה לילד (מאומץ או לא), זה כולל אי-הבאת ילדים מתוך בחירה! יש מי שמרגיש השג לאמץ ילד גדול באופן מוצלח ויש מי שמתאים לו גידול תינוק. ומה המדד ל``אגואיזם`` בקונוטציה השלילית שלו? א י ך מבצעים את מה שעושים, ומה התוצאות ממעשים אלו!!!

למעלה