גביע ווינר - רבע גמר

tristan79

New member
גביע ווינר - רבע גמר

כן, כן, מחר נוכל סוף סוף לראות את קבוצות ליגת העל במשחקים רשמיים ראשונים, להתרשם מהסגלים החדשים ובסוף השבוע יחולק התואר הראשון לעונת 2012-2013.

משחקי רבע הגמר:
מכבי ראשון לציון - מכבי חיפה (16:30 רוממה חיפה)
גלבוע\גליל - מכבי אשדוד (18:30 אולם קרית אתא)
הפועל חולון - הפועל ירושלים (19:00 רוממה חיפה)
מכבי תל אביב - הפועל אילת (21:00 אולם קרית אתא)

בנוסף ישוחקו גם שני משחקי ראווה בין 4 הקבוצות הנוספות בליגת העל:
ברק נתניה - הפועל ת"א (14:00 רוממה חיפה)
אליצור אשקלון - בני הרצליה (16:00 אולם קרית אתא)

Puskas

New member
ובינתיים הפועל מפוררת את נתניה

אחרי מחצית צמודה (36-35 להפועל), הפועל התפוצצה חצי שני וניצחה אותו 52-21!!
הצהרת כוונות יפה של הפועל אחרי שכבר זכו בגביע בנדל על חשבון גליל לפני שבוע בערך.

קלעו להפועל: סטיט עם 19 ו-7 ריבאונדים, יותם שירן עם 15, יוני ניר מתברר כרכש טוב עם 12 משלו כמו גם הזר ג'ף אלן ושולדבראנד שם 10.
קלעו לנתניה: קליניגסוורת' עם 20 ו-11 ריבאונדים מרשימים, בראדלי עם 20 משלו.

חשוב לציין שהפועל שיחקו עם 2 זרים בלבד ואני מאמין שכשקלי ובולדין ישחקו אז בכלל יהיה טוב.

יאללה הפועל!

tanj

New member
אם שירן וניר קלעו 15 ו 12 בהתאמה

אז זה אומר הרבה על רמת היריבה...אני לא חושב שהם יעמדו על ממוצעים כאלה בליגה.
יש בליגה הזאת כמה זרים שיכולים לנצח משחקים לבד. כמו קרייג מירושלים והשחקן החדש של ראשון. לא יהיה קל

salo22

New member

לצערי נראה לי ששירן וניר לא יתקרבו לממוצע נקודות כזה בליגה, אולי אפילו חצי מזה יהיה יותר מידי להעריך. יש כמה קבוצות שעושות לדעתי שיפור יפה משנה שעברה, כולל מכבי חיפה שיכולה להיות פקטור משמעותי יותר השנה. גם מכבי תל אביב מתחילה להראות כמו קבוצה ששוב יהיה כנראה קצת קשה מידי לשחק מול העומק שלה השנה בארץ (לאירופה זה לא יספיק), נקווה לליגה מעניינת השנה ואפשרות לראות כמה שחקנים מעניינים ברמה גבוהה.

Puskas

New member
ברור שהם לא יעשו את זה בליגה

אבל קח בחשבון שבליגה יהיו עוד שני זרים שיקחו הרבה דקות וזריקות ואת מה שיישאר, טוב לדעת שיש מי שייקח.
אני לא מתרשם מבנייה כמו של י"ם ויש מצב שגם ראשון (קבוצה של איש אחד עם כמה ניצבים סביבו),
יותר מרשימה אותי בנייה מאוזנת ובריאה של סגל רחב שבו בכל משחק יהיו לפחות שלושה בכושר טוב שיביאו ניצחון.
מכבי חיפה בנתה יפה, הפועל גם.

tanj

New member
תכלס אתה צודק

אבל כל קבוצת כדורסל, גם הקבוצתית ביותר, תריכה גו טו גאי שיעשה נקודות בתקופות הקשות ששום דבר לא הולך, כשהאמצע נסגר והשלשות לא נכנסות.
פה השחקני על כמו קרייג סמית או ג'וליאן רייט הם הפיתרון. לנו היה את בראיין אוסברי לפני שנתיים שבדיוק היה שחקן כזה.
אני חושש שקבוצה ללא סקוררים "בכל מזג אויר", תיתקל בבעיות רבות.

מה שכן, סטיט' נתן משחק מעולה עם חדירות, אומץ ,מנהיגות, זריקות מבחוץ וביטחון עצמי. אם קלי יתן כנ"ל, אולי בסוף יהיה בסדר...

Puskas

New member
יש לנו זר חדש

ואני מאמין שבכל מקרה סטיט יוכל להיות GO 2 GUY אבל גם בלי זה אפשר לחיות.
מכבי ת"א מעשית הייתה בלי כוכב ראשי מובהק לימים קשים ועדיין עשתה עונות יורוליג יפות,
לא שאני משווה בין מכבי להפועל אבל מצד שני גם הליגה והיורוליג אלו רמות שונות.
בשורה התחתונה אני מסכים שבשביל תארים אתה צריך כוכב על רציני שיוביל הכל,
אבל בשביל המטרות של הפועל שהן הישארות בליגה בתור התחלה וחברות קבועה בפלייאוף בתור צעד שני,
הבנייה הזו היא נכונה וטובה.

אולי בעתיד יהיה לנו מזל להביא איזה זר חייתי כמו טאקר או משהו כזה ואז נעשה עוד צעד למעלה.

tanj

New member
ממה שראיתי בסרטונים

בולדין הוא פוינט גארד מהזן הישן- מחפש את האסיסט ולא חושב כל כך על הזריקה. הוא לוקה בסגירה רוחבית בהגנה ויהיה חייב עזרה עם חדירות של השחקן שהוא שומר עליו. התקפית הוא מוסר טוב, קולע כשצריך, יש לו פוסט אפ לא רע ושחקן קבוצתי. זה מתאים לפילוסופיה של ארז אבל זה אומר שגל איתן, בר טימור ודמונטס סטיט יצטרכו להיות סקנד גארד- הזריקה שלהם מבחוץ לא יציבה כך שהרבה קבוצות יפקקו את הרחבה ויהיה לנו קשה מולם. ראית את זה אתמול ברבע השני.

עמיקם10

New member
האבידה הגדולה הוא פרקינס-חבל

חוץ מזה ראינו בשנה שעברה איך השופטים איפשרו לפאו לעמוד על הקו- עד היום..מישהו בפיב"א לא רצה את מכבי באיסטנבול עם כל בעיות האבטחה..

...

נכון, זה הרכב נטול מסה אבל מהיר ואתלטי, ומעולה בריבאונד וחסימות (בואו נודה על האמת - בשביל מה צריך מסה, אם לא בשביל ליצור הרתעה בצבע ולקחת ריבאונד? אם יש לך שחקן עם איכויות אחרות שמצליח לשנות זריקות ולקחת ריבאונד, יש לך הרתעה בצבע, והמסה הופכת מיותרת). 3 שחקנים כאלה נותנים לך גמישות מקסימלית לשחק עם שניים מהם בכל רגע נתון, וראינו איך שמרדיני וג'יימס יחד עשו דברים יפים. לא תמיד ישחקו שניים מהם, אבל האפשרות לייצר קבוצה שגם חזקה בתוך הצבע וגם מהירה, תהפוך את מכבי לקבוצה של מתפרצות, ואין נקודות קלות יותר. לדעתי, תהיה עונה מוצלחת.

tristan79

New member
גם נתניה שיחקה עם זר אחד פחות

לא שזה תירוץ ליכולת אתמול, אבל דרון וושינגטון היה חסר ברוטציה של פרנקו.
דווקא עד אתמול נתניה נראתה טוב במשחקי ההכנה, אבל אני חייב להגיד שאני לא משתגע על אופן בניית הסגל בקיץ הזה. אני דווקא מעריך את ההחלטה ללכת על זרים שהם שחקנים מוכרים בליגת העל, אבל יש לי כמה בעיות עם הסגל הסופי שנוצר - אם אתה מביא SG כמו בראדלי כזר יחיד בקו האחורי (במיוחד כשלצידו בעמדות 2-3 יש את אורלנד שהוא לא הרבה מעבר לשחקן של קאטצ'-אנד-שוט בהתקפה) אז אתה צריך רכז סולידי ומנוסה לצידם. במקום זאת פרנקו הביא את שולמן ואריאלי ולצידם של זיקרי (וגם דראפיץ' וסלוצקי בעמדת ה SG) המקומי יש לנתניה עמדת רכז משולשת צעירה בלי ניסיון בהובלת קבוצה.
מעבר לכך גם הקו הפנימי נראה לי חסר - יש שם שלושה זרים (בלי להתחשב במורגן הפצוע), בהנחה שוושינגטון יראה גם דקות בעמדת הPF די אנדרסייזד (כל השלושה רשומים כ 2.01). קילינגסוורת' התגלה כשחקן מאוד אפקטיבי בקריירה הישראלית שלו ואני שמח שאחרי הטיולים בגליל, חיפה, אשקלון וארגנטינה בחיפוש אחרי אמא שלו, מרקו סוף סוף חוזר "הבייתה", אבל הייתי רוצה לראות שחקן זר שהוא יותר סנטר קלאסי לצידו, בתוספת חיזוק ישראלי (או השארת ליאור חכמון) לרוטציה של הגבוהים.
כמו שאני רואה את הסגל הנתנייתי כרגע, הסיכוי העיקרי של נתניה להיות קבוצה בחצי העליון של הטבלה זה חיבור סטייל מה שהיה לפרנקו לפני שנתיים בחולון עם קבוצה של 4 זרים + ישראלי ורבע. האופציה השנייה היא משהו שהוא כמעט "נס" במונחים של הליגה הישראלי - התקדמות משמעותית של שני לפחות ישראלים יחסית לא מוכרים (יונתן לוי או טום ולנסקו בעמדות הפנים ואחד מהרכזים - שולמן, אריאלי או זיקרי) עד לרמה של שחקני חמישייה לגיטימיים בליגת על.
אם זה לא יקרה אז פרנקו יצטרך לחשוב מחדש על הסגל או שצפויה לנתניה עונה קשה...

Puskas

New member
לדעתי

בראדלי יהיה רכז סקורר ואורלנד או שולמן יפתחו לידו כ-SG שיעזרו בקטנה בהובלת כדור.
מעבר לכך באמת יש להם בעיה של דלילות איומה בעמדות 1-2 והם ישלמו על זה בהמשך הדרך.
מה שמוזר בעייני זה שבהם הביאו המון זרים על אותן עמדות (3-4).
יש להם את מורגן, קליניגסוורת' ומיטשל על עמדה 4 אז די ברור שקליניגסוורת' ישחק 5 אנדרסייזד שזו כבר בעיה בצבע.
וושינגטון ניראה לי יקבל בלעדיות על עמדה 3 ואולי גואטה מדי פעם יעזור.
הסגל בהחלט מאורגן לא נכון ולדעתי יש מקום להחליף את מורגן בזר קלעי טוב או בזר מוביל כדור איכותי.

salo22

New member
לגמרי

השופט הזה נראה כמו אגו מאניאק לא קטן, הכל תועד בטלויזיה והוא יצא בטטה, פחות או יותר.

אריאל5

New member
אני לא אוהב אתהשופט הזה אבל דוקא הפעם הוא יצא

צודק. הייתה התפרצות למגרש והמאמן סירב להפסיק והמשיך לצעור ולא עזר שום דבר. השופט אמר לו שהוא כבר הוציא אותו פעם והוא לא רוצה עוד פעם אבל הוא המשיך בשלו. ההרחקה מוצדקת.

tanj

New member
ההרחקה מוצדקת או לא

שופט חכם היה מסיים את התקרית עם טכנית בלבד או אפילו בלי זה.
הויכוח היה על המשכיות של סל ופאול וניראה לי ששמיר צדק בטרוניה שלו. בארץ ובכלל באירופה כל שופט מפרש את החוק הזה איך שבא לו. אין אחידות וזה מרגיז.
בכל אופן, השופט הזה כמו שופטים אחרים, מלא באגו ולא מבין שהוא לא הissue אלא המישחק.

ומאמן חכם מה היה עושה?

מה עם האחריות של שמיר להתנהלות שלו?
שופטים טועים אלף פעם במשחק , הוא צריך להתרגל לזה.

salo22

New member
זה היה אירוע מינורי לחלוטין

שהשופט יכל להסביר את דעתו ולסגור עניין, שמיר לא התלהם ולא התפרץ, רק חזר על המשפט שהפאול היה שעה לפני, או משהו כזה. השופט התריס "אתה רוצה שאני אעיף אותך כמו לפני שנתיים", שמיר חזר שוב על המשפט שהעבירה הייתה הרבה לפני, ואז השופט הוציא אותו החוצה. אם על זה מרחיקים, על התפרצויות בסיטואציות דומות של אפי היו צריכים להושיב בכלא.

למעלה