גביע העולם ITF

אביב tkd

New member
גביע העולם ITF

ב25 לחודש אוקטובר יוצאים לייצג את ישראל בפעם הראשונה בגביע העולם בבנידורם, ספרד, 3 מתחרים ביחד עם לאונרדו אורוס דואק, שיהיה חלק מחבר השופטים בתחרויות. בין המתחרים חבר בפורום שלנו. כרמל1, תנו לו בכבוד בהצלחה! ספרד2006

שיהיה בהצלחה../images/Emo70.gif

אפשר לקבל פירוט על הבדלים בחוקי התחרות בין WTF (מה שרואים באולימפידה?) ל- ITF (מבחינת גודל זירה, זמני סיבובים, מיגון, מה מותר ומה אסור, ניקוד...)? בהצלחה, רן.

אביב tkd

New member
תודה../images/Emo70.gif

אני לא כ"כ מכיר את החוקים של הWTF, אבל מה שאני כן יודע זה שאגרופים לראש בWTF אסורים, המשתתפים לובשים מגני חזה, רגליים וראש, והמכות הן מעל החגורה. אסור לתפוס (עם היד או הרגל). אסור לנשוך, אסור למשוך בשיער, אסור לפגוע באשכים. לגבי ITF, מיגון חובה: רגליים, ידיים ואשכים (גברים בלבד). מותר גם מגן שוקיים, מגן שיניים ומגן חזה (לנשים בלבד), מגן ראש מותר רק בקטורגיית הנוער (Juniors). איזורי הפגיעה הם מעל החגורה, בקידמת ובצידי הגוף, בכתפיים, בקידמת ובצידי הראש. הפגיעה בגב, בעורף ובחלק האחורי של הראש אסורים. הקרב מורכב משני סיבובים בעלי 2 דקות כל אחד, במקרה של שיוויון (ע"פ הניקוד של ארבעת שופטי הפינות, מקרה נדיר) סיבוב נוסף יכריע את הקרב. הקרב מתבצע בזירה של 9X9 מ' עם רצפה מרופדת. ניקוד: מכה עם היד (Hand Attack)- נקודה אחת מכה עם היד בקפיצה- נקודה אחת בעיטה לחזה/בטן/צידי הגוף (Mid Section)- שתי נקודות בעיטה לחזה/בטן/צידי הגוף בקפיצה- שתי נקודות בעיטה לראש/כתפיים (High Section)- שלוש נקודות בעיטה לראש/כתפיים בקפיצה- שלוש נקודות פסילות (הפסד טכני): התנהגות בלתי הולמת או התעלמות מההוראות והנהלים צבירת שלוש עבירות מגע פראי (Heavy Contact) השתתפות תחת סמים/אלכוהול עבירות: התפרעות (Loss of Temper) העלבת היריב נשיכה, שריטה ברכייה, מירפוק או נגיחה תקיפת יריב שנפל תקיפה לשטח האסור עם כוח התקפה עם כח מוגזם (Contact) צבירת שלוש אזהרות אזהרות: התקפה לשטח האסור יציאה עם שתי הרגליים מחוץ לזירה (אם נעשית באמצעות מהלך לא חוקי- מתבטלת) נפילה (רק לרגליים מותר לגעת ברצפה) אחיזה, החזקה, דחיפה סחיפת רגל (Leg sweeping) הצגת פני פגוע/פצוע פסיביות והתחמקות מקרב סימון מוטעה לבקשה לניקוד (הרמת יד) בגלל אופי החוקים וצורת הקרב, הוא איטי יותר מקרב של WTF, ויותר יציב (בWTF יש לאנשים נטייה ליפול- מבנה של שני אנשים שעומדים על רגל אחת הוא לא יציב במיוחד). בליצקרייגים של אגרופים מתרחשים לעיתים קרובות יחסית. נוק-אאוטים קורים לעיתים נדירות, ולרוב נחשבים עבירה חמורה. נראה לי שזה הכל
...

MarkOfKain

New member
שאלה לי...

...אליך. קודם כל - מה המצב אביב ? הרבה זמן לא דיברנו. (אל תדאג, אני עוד אבוא לאימון) שנית, כתבת משהו שנשמע לי תמוה - "נוק-אאוטים קורים לעיתים נדירות,ולרוב נחשבים עבירה חמורה." איך נוק-אאוט יכול להתפרש כעבירה ?

אביב tkd

New member
תשובה לי אלייך

הקרבות בITF הם מה שנקרא Semi-Contact, יענו, מכות, אבל בעדינות (הכל יחסי).
נוק אאוט נחשב כעבירה לעיתים בגלל שהוא נכנס לאחת משתי הקטגוריות הבאות: 1. כוח מוגזם 2. מגע פראי הרעיון הוא לשמור על שני המתחרים שלמים ובריאים (שוב, הכל יחסי), בגלל זה אנחנו מכוונים לאף או לגרון שלא גורמים נוק אאוט אבל משביתים חלקית את היריב (דמעות/חנק קל)

למעלה