גבינת צ'דר דלת-שומן

Manutd21

New member
גבינת צ'דר דלת-שומן

שלום לכולם.
מישהו יודע היכן ניתן להשיג גבינת צ'דר דלת שומן בישראל?

תודה.

נירהמ1

New member
לא שמעתי על גבינת צ'דר דלת שומן, אולי הכוונה לדלת כולסטרול?

גבינת צ'דר דלת כולסטרול מכינים עם שומן צמחי ולכן היא דלת כולסטרול (אבל זה לא הופך אותה לדלת שומן).
אם הכוונה לדלת כולסטרול, אפשר למצוא אותה באריזות ואקום או במעדניות בסופר.
בכל מקרה, הגבינה לא טעימה כמו הגבינה המקורית.

Manutd21

New member
האמת היא שנתקלתי בביטוי "גבינת צ'דר דלת-שומן" באיזה כתב-עת

שאני קורא במסגרת מתכון. העתקת הביטוי לאשורו אל תוך מנוע החיפוש של גוגל מניבה מספר תוצאות (לא ממחוזותינו כמובן), כגון הגבינה הזו (בגרסתה המגוררת, או גרסת "הספגטי", אם תרצי) והגבינה הזו (בגרסת הגוש השלם). כאמור, לפי המצויין ע"ג האריזה הגבינה הזו דלת שומן ולא דלת כולסטרול (הכל ביחס לגרסה המקורית כמובן, דל שומן הוא עניין יחסי כמו בכל דבר בעולמנו).

על כל פנים, את סבורה כי הגבינה בארצנו איננה זהה בטעמה לטעמה של הגרסה המקורית כפי שנמכרת בחו"ל? ובגרסה שאיננה דלת שומן (וככל הידוע לך כמובן), יש מחלבות קמעונאיות בארץ שמקפידות על ייבוש הגבינה והקשייתה בתהליך ייצור ארוך ממושך?

תודה.

נירהמ1

New member
בוקר טוב - אני לא מומחית גדולה בגבינות

ולא קונה בדרך כלל גבינות בוטיק, אלא גבינות בסופר, אבל יצא לי לטעום גבינת צ'דר אמיתית, והטעם לא זהה.
יש בפורום אדם שמבין הרבה יותר ממני בגבינות, הניק שלו milch, אתה יכול להפנות את השאלה אליו גם במסר וגם כאן בפורום (כדי שגם אנחנו נחכים).

בהצלחה,

milch

New member
גבינת צ'דר דלת-שומן

אינני מומחה לגבינות מתועשות ובטח שלא בקיא ברזי היצורו של יצרני הגבינות השונות.
ידועות לי מספר עובדות על תהליכי יצור תעשייתי: מרגה הכנסת החלב אל המחלבה, התהליך הראשון הוא הפרדה מוחלטת של השומן. השלב הבא הוא פיסטור. כדי לקבל מוצרי חלב מכל הסוגים בעלי תכולת שומן כרצוי, מוחדרת כמות השומן בתהליך הכנת המוצרים. כך זה בניגוד להכנת גבינות בשיטות ביתיות.
דברים נוספים שמשפיעים על המירקם והטעם הם סוג החלב, איכותו וטעמו (בהתאם לזן הפרה ותזונתה - בארץ הכל זהה), סוגי חיידקי המחמצת (בד"כ יעודיים לסוגים שונים של גבינות) ומשך זמן האבחלה/יישון ותנאיו.

למעלה