גבינה צהובה

2B ME

New member
גבינה צהובה

הייתי רוצה לדעת אם יש בגבינה צהובה צבע מאכל, ואם כן איזה סוג? תודה מראש לכל העונים

merf

New member
על חבילת ה"עמק" שלי כתוב

שיש צבע מאכל בשם "אנאטו", שאני מניחה שאמור להוסיף לצבע הצהוב שלה. מאידך, לדעתי בגבינות "בהירות" יותר וקשות יותר אין, או יש פחות, ואני יודעת על גבינות שמגיעות מצרפת או מבלגיה שבהן אין כי אסרו את זה. נסי גבינה צהובה חו"לניקית והסתכלי במרכיבים.

2B ME

New member
העניין הוא

שבגבינות קשות או חצי קשות שהן בצבע לבן מן הסתם אין צבעי מאכל אבל בגבינות הישראליות הצהובות בטח יש (הרי הן לא נעשות צהובות מעצמן). העניין הוא שלא מצאתי כל תיעוד לזה על אריזת הגבינה הצהובה (עמק למשל).

אילנית12

New member
יש צבע מאכל,ואם לא רשום

אז במקום זה יש חומר משמר. אני לא קונה את זה, קניתי לא מזמן גבינת "קשקבל של "גד" אין בה חומרים או צבע מאכל.והיא מאוד יקרה.

yifatushc

New member
אהההה.....תיקון! ../images/Emo26.gif

לא להפליל את הגבינה הצהובה
... אמנם יש בה צבע מאכל "אנאטו", אך הוא צבע מאכל טבעי, דהיינו: מופק מהצומח, ולא צבע מאכל מלאכותי. אני אישית נגד צבעי מאכל בעליל, והגבינה הצהובה בסדר גמור. (יש בי אהבה גדולה לגבינות צהובות
...) יפעת

merf

New member
מבקשת סליחה - ראיתי "צבע מאכל אנאטו

ומיד הכנסתי אותו לקטגוריית המוקצים. אם הוא טבעי אז עוד יותר טוב - אפשר עכשיו להסתפק רק בקלוריות בשומן ובכולסטרול שיש בגבינה צהובה בלי לחשוש גם מצהבת

אילנית12

New member
היום רציתי לקנות גבינה צהובה,היה

כן רשום צבע מאכל אנאטו,אבל בגדול היה עוד מרכיב:חומר משמר
אז לא קניתי

yifatushc

New member
חומר משמר... ../images/Emo10.gif זה באמת מרתיע

אולי אפשר למצוא באמת חברות שמייצרות בלי חומר משמר.
בלי
היא לא
, ועל כן אני דובקת בגבינה הצהובה באש ובמים!
יפעת

yifatushc

New member
חחחח ../images/Emo24.gifבזה את צודקת...

למרות שיש היום גבינה צהובה לייט, 9%, אבל אין מה להשוות לגבינה האמיתית (למרות שהרבה אנשים אומרים שהם נורא אוהבים את הלייט). במאפינס שהכנתי, שמתי למעלה גבינה צהובה לייט מגוררת ויצא טעים, אבל בטוסט זה יוצא לא משהו לדעתי...
בקיצור- יחי הגבינה הצהובה האמיתית! (כל עוד זה במידה). יפעת

למעלה