גבינה צהובה לילד

• פותח הנושא הל
  • פורסם בתאריך

הל

New member
גבינה צהובה לילד

שלום רב! יש לי שאלה, יש לי ילד, בן 9. שמאוד אוהב גבינה צהובה. הוא אוכל ביום 100-150 ג' של גבינה צהובה ואני דואגת האם זה מזיק? מבחינת כולסטרול? למבוגרים זה לא מומלץ נכון? אבל מה לגבי ילדים? אני קונה גבינת גלבוע 22% שומן. הוא ילד בריא ודי רזה, אבל רופא משפחה אומר שהוא מתפתח בסדר גם מבחינת גובה וגם מבחינת משקל( עדיין בגבולות הממוצע של ילדים בגילו) פשוט כול פעם שהוא מבקש פרוסת גבינה רבעיית אני מסרבת לו בטענה שיותר מידי גבינה, זה לא בריא, האם אני צודקת? תודה

גבינה צהובה .....

בעלת יתרונות גדולים - רמות חלבון גבוהות מכילה כמות גדולה של סידן זמין לילד רזה ובריא- מה רע? ממליצה לאפשר לו לאכול כאוות נפשו ולא לעשות ענין מ-4 פרוסות גבינה צהובה ביום, בפרט אם זה במסגרת/במקום ארוחה.

הל

New member
תודה על התגובה../images/Emo13.gif

אם הוא היה בוחר אז זה היה במקום ארוחה אבל רוב הזמן, אני נותנת לו ארוחת ערב ב-7-8 בערב ולפני שינה (ב9-9:30) הוא מבקש פרוסה אחרי פרוסה אם לא עוצרים אותו הוא יכול לאכול 5 פרוסות במקה אחד. אז כן לתת לו?

אכילה מרובה בילדות יוצרת הרגלי אכילה למבוגר

אז אולי היום זה לא משפיע עליו מבחינת משקל. אבל את ההרגל הזה הוא יקח אליו כמבוגר בעתיד ואז זה כן יגרום לבעיות. חינוך מתחיל מגיל צעיר.

הל

New member
הוא בכלל לא אוכל הרבה, הפך גמור

הוא לא רוצה לאכול כלום חוץ מגבינה צהובה, קורנפלק וקוסקוס בלי כלום הוא לא אוהב בשר, לא פרות , לא ירקות אז מבחינה זאת אין שום סכנה, הוא אף פעם לא היה אכלן גדול וזה מאוד מתסכל אותי.

זה רק מחזק מה שרשמתי קודם

הרגלי תזונה נכונה זה גם אומר לאכול ירקות ופירות. רשמת: "אם לא עוצרים אותו הוא יכול לאכול 5 פרוסות במקה אחד" וזה יכול בעתיד לגדול בכמות.

Gidi Shemer

New member
שלום הל ושאלה

מקווה לא לחטט יותר מדי, אבל האם זה הילד הראשון שלך?

הל

New member
../images/Emo13.gifמודה ראשון ויחיד

מעניין שבדיוק אותה שאלה שאלה אותי רוקחת שהלכתי לקנות לו תוספי מזון, כשהוא היה בגיל 3
אתה חושב שאני אימא היסטרית? אבל אני רואה איך ילדים אחרים אוכלים, אני עובדת בגן. והבן שלי גם אכל "כמו ציפור" לפי דבריה של גננת כשהוא היה בגן.

Gidi Shemer

New member
את בהחלט לא אמא היסטרית

וזה לגמרי לגיטימי לדאוג שהבן שלך יאכל מספיק ויותר חשוב מזה- יפתח הרגלי אכילה נכונים. אצלנו עברנו את זה עם הבת הראשונה, היינו כבר הרבה יותר רגועים עם השניה וכמובן יותר בטוחים עם השלישית. קודם כל, הוא יגדל, אל תדאגי לעניין הזה. יש גילאים שבהם פשוט פחות רעבים ושהחך פחות פתוח לטעמים מגוונים. עם הגיל זה בדרך כלל משתנה. ההמלצות שלי: 1. הכי חשוב, לא לעשות יותר מדי עניין מהאוכל. הסכנה הכי גדולה היא שהבן שלך יבין בסופו של דבר שאוכל משפיע על השפיות של אמא ומשם אוכל הופך להיות משחק רגשי. לא כל אחד שהיה במשחק הזה מפתח בהכרח בעיות אכילה (גם אני בא ממשפחה חצי פולניה ואני יודע על מה אני מדבר), אבל זה בטח לא תורם לשום דבר חיובי. 2. הוא עכשיו בדיוק בגיל שבו אפשר לנסח עקרונות. הוא צריך חלבונים ומקוסקוס ומקורנפלקס הוא מקבל בעיקר פחמימות (הוא נכנס לקטגוריה של הילדה שלי של "אוכל רק אוכל צהוב
). גבינה צהובה היא בהחלט רלבנטית, אבל את כן יכולה להתעקש שיאכל מנה אחת של חלבון- ביצים, או בשר, או קטניות מסוימות. גם לגבי ירקות, הייתי מתחיל לדרוש ממנו למצוא את אלו שהוא כן אוהב. איך מוצאים מקור חלבוני או ירק שהוא כן אוהב? מעבירים אליו את האחריות. מציעים לו ה-ר-ב-ה אפשרויות ומסבירים שקורנפלקס יהיה, אבל רק אם תהיה קודם מנה של חביתה/משהו אחר. אני יודע שההמלצה הזו נשמעת כאילו נוגדת את העקרון הראשון של משחק רגשי, אבל היא לא, במידה והיא נעשית נכון. אל צכנסי ל "תעשה לי טובה ותאכל בשבילי".

הל

New member
../images/Emo24.gifתודה

אני מנסה להציע לו כול מיני דברים: מבשר ניסיתי קציצות-אולי אחד ועם אני מתעקשת, עוף בתנור-בכלל לא מסכים, שניצל עוף-חצי ורק פעם אחד, למחרת אין סיכוי, רק אחרי שבוע אולי, ממולאים בכרוב או בפילפל- רק את התוכן ורק אחד ואם מתעקשת. דג-לא בא בחשבון "זה מגעיל" -לא טונה, לא שניצל דג, לא דג בתנור. בקר -עם רותב אולי פעם בחודש. לגבי קטניות-עדישים-לא, לא כתומים וךא ירוקים, מרק -לא, אולי 2-3 כפות. קניתי פולי סויה מלאים, חשבתי שזה חייב להיות מעניין לו לאכול אותם, בישלתי יצא נורא טעים, אכל 2-3 טרמילים וזהו. שקדים, אגוזים-עושה לו "לא טוב בפה", ירקות-רק מלפפונים טריים, עגבניה-לא, אולי צ'רי אחד. פרות- עכשיו מוכן לאכול רימון, אבל כשאין עונת רימונים, אולי חצי תפ"ע בשבוע, ענבים- 3-4 יחידות. ביצים-"מגעיל". יוגוטים פעם בשבועיים, עושה טובה אקטיביה תות. אני כבר עייפה מכול ההתעסקות הזאת למצוא לו משהו שהוא אוהב. לבית הספר גם בעיה. אין סנביץ' שהוא רוצה. עם גבינה צהובה-חוזר, אפילו לא עושה ביס. שואלת:"למה, אתה אוהב גבינה צהובה?" תשובה:"אני אוהב רק פרוסות, לא בתוך הלחם ובבית". פסטרמה- חוזר מלא. גבינה לבנה עם ירקות-חוזר בלי טעימה. מסכים שאתן לו סנביץ' 2 פרוסות עם חומוס או פיתה עם קוטג' וזה גם חוזר חצי. אני עוד מופתעת שמשקל שלו תקין.

Gidi Shemer

New member
הצעה

שוב, הכל בא מכוון של להעביר אליו את האחריות. נשמע ממך שהוא כן "מסוגל" להינות מדברים אחרים, אבל מעט ורק לטעום. הנה הצעה פרקטית. שבי איתו ותסבירי לו שבשביל הבריאות שלו הוא צריך לאכול לפחות קצת חלבונים וקצת ירקות. תבקשי ממנו שהוא יכין טבלה, מעין יומן וירשום כל דבר שהוא רוצה לבחור ולפרוס את זה לשבוע הבא. במילים אחרות, שיכתוב תפריט לשבוע ובכל יום יהיה חייב לציין מקור לחלבון (וירק או פרי). אם הוא בקטע של מחשבים, תעודדי אותו להכין את הטבלה בעזרת המחשב ולחפש באינטרנט רעיונות. תעזרי לו בהתחלה עם כל מיני דברים שאת רשמת פה, רק כדי להראות שיש היצע. כלומר, את יכולה לכתוב בצד שורה ארוכה של מאכלים מכילי חלבון והוא יבחר משם או יוסיף. אל תיכנסי ללחץ מהכמויות ומזה שהוא רוצה את הגבינה בלי הלחם. תני לו את הגבינה בלי הלחם (זה לא שהלחם הוא כזה שוס מבחינה תזונתית). לכי לקראתו. שיכתוב מללפון ליום אחד, חצי תפוח ליום שני, פרי כלשהוא ליום שלישי, הכל הולך. כרגע, כשאת מכינה לו סנדביץ', את למעשה "דוחפת" לו את הסנדביץ'. תני לו להכין את האוכל לבית ספר. לאט לאט לאט, לא לגרום לו לשנוא את האוכל ולתת לו את האחריות.

ממליצה

לעבור לגבינה צהובה 9% (לייט). וככה יצא לך ש4 פרוסות, זה כולה 200 קל'. והרבה מאוד חלבון וסידן, וגם יחסית מעט שומן. זה יהיה כמו לאכול מבחינת שומן כמה יוגורטים. ואולי כדאי לגוון עם יגורטים ומעדנים במקום. תנסי עמק, טל העמק, אדם לייט.

כי

שומן רווי ממקורות חלביים זה לא בדיוק שיא הבריאות. וגם אם הילד רזה ואחוזי שומן שלו נמוכים, ממש לא היתי ממליצה על גבנ"צ שמנה. אלא להעדיף גבנ"צ לייט. ולהוסיף לו ממרח טחינה או חלווה או ממרח אגוזים, שקדייה וכו'. עדיף שיאכל חלבה אם כבר.

הל

New member
הוא אוכל טחינה וחלווה

והוא גם מוכן לאכול רק את גילבוע 22%, הוא מבדיל בטעם ולא מוכן לאכול גבינות אחרות. אבל תודה על הנכונות לעזור

ראשית רושם שלי....

שהילד "מכתיב" את טון האוכל בבית. לגבי גבינה צהובה יש לא מעט מחלוקות אני אישית לא מכניס אותה לביתי. לא אחת קורה התרחיש הבא : אמא : חמוד בוא לאכול. ילד : מה יש ? אמא : (מפרטת את הארוחה המיזנה והטובה שהכינה) ילד : לא אוהב, לא רוצה, אוף......... אמא....... לא יכולה לראות את הילד שלה מרזה תוך כדי הארוחה..... מתרצה אמא : טוב, מה אתה רוצה ? ילד : (אומר את מה שבא לו) זה קורה בהמון בתים! צריך לחנך ילד שמה שיש על השולחן זה מה שאוכלים, ולא..... אין משהו אחר. ראשית אחרת תמצאי את עצמך מבשלת לכל ילד בנפרד את הארוחה שלו ושנית הילדים יחליטו מה לאכול (ואת יכולה לסמוך עלי - המילים שיבולת שועל, לחם מקמח מלא, אורז מלא וכוסמת לא יעלו על שפתיהם) - סביר להניח : דגני בוקר עשירי סוכר לבן, רטבים בבקבוק ועוד כל מיני שלא ממש יזינו אותם. גשי לרופא המשפחה ושתפי אותו, אולי יפנה אותך לטיפול אצל דיאטיקנית שתרכיב לילד תפריט בריא וגם תלמד אותך כיצד מנחילים הרגלי אכילה טובים. יש מגוון אוכל טעים מאוד ומזין שניתן להכין בבית והילדים יכולים לאכלו בבטחה. הבחור בן 9, שתפי אותו בהכנת לחם מקמח מלא - פתאום תגלי כמה שהפיתות שהוא הכין טעימות! שתפי אותו בקניות, בהכנות ותתפלא כמה "הטעם" שלו משתנה. ילדים לא פשוטים. ביתי שונאת!!!!! קורקבנים זה לא מנע ממנה לטרוף צלחת מלאה כשסיפרתי לה שזה צלי של סבתא! הטעם שלהם לא אחת "מושפע" מהרצון להראות בבית מי שולט. בהצלחה

Pלמוני

New member
והנה השורה הרלוונטית מועתקת

כל זה לוקח זמן.. למעשה, טרשת עורקים היא מחלה איטית, מתקדמת בדרך כלל מתחילה בילדות.

למעלה