גבינה לבנה תנובה 12%

tristis

New member
גבינה לבנה תנובה 12%

בשנות השבעים עדיין לא היתה גבינת תנובה לבנה 5%, 0% . כמובן שכולם קנו 9% .
האם זהו פרי דמיוני או שאכן היתה באותם שנים גם גבינה לבנה 12% ?

ז ק ו

New member
תמיד היתה גבינה דלת שומן. קראו לה גבינה רזה, וגבינה כחושה

לפני עידן גביעי הפלסטיק הגבינה היתה עטופה בניר.

hadi orr

New member
זקו. שאתה מדבר עטופה בניר אתה מתכוון לעטיפות כאלו?

hadi orr

New member
העטיפה השניה שהעלתי גבינה כחושה מרדכי מקובקי

היא מניר פרגמנט.

גלעד133

New member
עטיפות גבינה "כחושה"

כולכם כנראה באתם ממעוזי האריסטוקרטיה. בשנות ה 50 כשאמא הייתה שולחת אותי למכולת של "פיני הגנב" ההוראה הראשונה הייתה : " תביא חצי גבינת קרש כחושה אבל את החצי הגדול, שלא יסדרו אותך כמו תמיד". פיני המכולתנ'יק היה עוטף אותה בעיתון של שלשום שהיה חותך בקפדנות לא לבזבז. הייתי בן 6 או 7 והמכולת הייתה כמעט 1 ק"מ מהבית. כמובן שלקח זמן עד שחזרתי וכשהייתי מגיע הביתה ופותחים את החבילה יכולנו לקרוא על הגבינה את החדשות של שלשום באותיות עופרת ברורות שירדו מהעיתון. איפוא היה נייר פרגמנט ????????? באחוזה בחיפה לא היה.

arye9

New member
בבית הספר

המורה אמרה שאסור לעטוף את הסנדביץ'
בנייר עיתון.
לך תסביר לילדים עכשיו למה היא אמרה את זה

אריה,
אתר שייט וימאות
http://www.cgate.co.il/

כ חיים

New member
אצלנו לא היה צורך לקנות גבינה

אצלנו עשו את הגבינה בבית. את החלב שנחלב בשבת בבוקר אי אפשר היה לשווק לתנובה כי לא נשמר בקרור (לא היו אז מיכלי קרור כמו היום) אלא נשמר בכדים טבולים בתוך אמבטיה מלאה במים שעמדה בצל מתחת עצי ההדר שמסביב הבית. במוצאי שבת העבירו את החלב בספרטור שהפריד את החלב השמן מן החלב הרזה. החלב השמן שהכנס לצנצנות הפך אחרי יומיים לשמנת מעולה שהיה אפשר לחתוך אותה בסכין (כולסטרול בשפע!!) טעם גן עדן שכיום בגילי המופלג לא אעיז לטעום . את החלב הרזה שנשמר בכד אימי שפכה אחרי יומיים לתוך שקית בד וזו הייתה הגבינה הרזה - כחושה שכיום אני רק יכול להתגעגע לטעם שלה.

hadi orr

New member
חיים. תודה. בתיאור המרשים שלך של "תעשיית הגבינות בבית אמא"

הצלחת להפעיל את כל חושיי. ראיתי "במו עיניי" את התהליך של העשיה אצלך בבית. הרחתי "במו אפי" את הריח של הגבינה והחשוב מכל חשתי "במו פי" את הטעם של הגבינות הביתיות שאימך עשתה וכל זאת בלי שראיתי את התהליך הזה אפילו פעם אחת.
תודה. תודה . תודה.

ז ק ו

New member
כיונתי לגבינה שבאה בחבילה של 250 גרם.

עטופה בניר פרגמנט

ז ק ו

New member
האם יש לך עוד פריטים של מקובסקי?

חשוב לדעת; המקום של מקובסקי, היכן שיוצרו מוצרי החלב, שכן במפלס נמוך ממפלס הרחוב, ובתקופת ההפגזות ב 48' הוא שימש כמקלט, לשכני החצר.

hadi orr

New member
זקו. אני שמעתי כי בתקופת מלחמת העצמאות כאשר היו הפגזות

והמקום שימש כמקלט ולא כמחלבה את הילדים שיכנו במקררים שלו לאחר שהורידו את הדלתות. האם זאת שמועה או אגדה שקרתה במציאות?

אספן 3

New member
לא בענייני גבינות

בפתיל אחר כתבת שהיכן שהיה קולנוע חן נמצאת היום חנות מקסטור. לי היה נדמה שבית הקולנוע היה קצת יותר למטה, לכיוון מרכז העיר. הסתובבתי היום באזור מרכז העיר עם ירושלמי לשעבר שבא לבקר, נעמדנו במדרכה ממול למקסטור וגם הוא זכר שקולנוע חן היה שם. טוב, כפי שנאמר, על פי שני עדים יקום דבר.
הוא גם סיפר לי שבדי-וי-די המקורי של הסרט סאלח שבתי יש קטע נוסף על הקרנת הבכורה של הסרט, שמסתבר שהיתה בקולנוע חן, ושם רואים את בית הקולנוע מבפנים.

hadi orr

New member
בהמשך לא בעיניני גבינות אבל בהמשך לעיניני קולנוע בירושלים

הנה מספר פוסטרים של בתי קולנוע מירושלים

ז ק ו

New member
אם בקולנוע אתה מדבר, אז כדאי לדעת שקולנוע חן, קשור

עם בתי המלון שאתה מתמחה בהן: בונה ויוזם קולנוע חן, [את קולנוע אורגיל הוא קנה] היה המלונאי חיים שיף, בעליהם של בתי מלון רבים.

למעלה