גבינה לבנה מולר

yair_bar

New member
מנהל
גבינה לבנה מולר

גילוי נאות: קיבלתי 4 גביעים להתנסות ללא תשלום טעמתי עד כה רק גביע אחד של 5%. את השאר אני משאיר לעוגה לשבועות כי אני רוצה לראות איזו תוצאה תצא באפייה. מהתנסות עד כה באכילה רגילה עם ביצה וירקות, גיליתי שהגבינה אינה מזכירה את הטעם והמרקם שאנו רגילים מגבינה לבנה סטנדרטית שנמצאת על המדפים שנים רבות. הגבינה מעט רכה יותר והיא משולבת עם יוגורט ומכאן טעם ומרקם עדינים יותר. אגב, היא מזכירה לי מעט פרומאז בלאנק צרפתי. מבחינת טעמים היא לא סבירה אבל לא מהווה תשובה לשימוש הספציפי שאנו רגילים מגבינה. גם בצרפת לא משתמשים בפרומאז' בלאנק לאכילה רגילה כמו גבינה לבנה/קוטג' אצלנו. אגב, רבים ימצאו אותה מתאימה דווקא כתחליף ליוגורט או מעדן חלב, וניתן בהחלט לשלב אותה עם פירות טריים או ריבה. היא יכולה גם להתאים למוזלי. בעיניי, היא יכולה להיות שיחוק דווקא בתחום האפייה - אחרי שבועות אחווה את דעתי בנושא + מתכון + תמונה

yair_bar

New member
מנהל
בסוף לא הייתה עוגה אלא קיש + בואיקוס

ממלית לנסות את המולר באפייה. בשני המקרים התוצאות היו מצויינות בלילה לקיש: 1 גביע מולר 9% 2 ביצים 250 מ"ל שמנת מתוקה מלח + פלפל 1 כף אבקת מרק פטריות (לא חובה - אני שמתי כי היה קיש פטריות והרגיש לי מתאים) הבואיקוס נעשו במתכון הקבוע והיו רכים ועדינים כמו שאני אוהב סיכום כללי: בשביל אכילה כתחליף לגבינה לבנה - פחות כבסיס לאפייה - טוב מאד

למעלה