גבינה בולגרית

גבינה בולגרית

ו/או טריגר מתומצת יתר על המידה: גלובליזציה מודרנית זה ניצול, חורבן, הרס ומוות. אבל גלובליזציה יכולה להיות גם הפיכת אומה אחת, סולידריות גלובלית, כלכלה תומכת, הרחבת אופקים תרבותיים, מחשבתיים ורגשיים ועוד ועוד רעיונות שונים ומשונים. האם הכותרת אנטי-גלובליזציה ראויה לעמדות ולמאבק שהיא מייצגת? האם היה ניתן להציג בפני החברה הקפיטליסטית את העמדות נגד הניצול, הכיבוש הכלכלי, חברתי ורוחני, ההרס וכו´, כפחות תמוהות ומנותקות ע"י שימוש בכותרת שונה? או שאולי אנטי גלובליזציה כעקרון הוא אכן יסוד המאבק?

m_shy

New member
לעזור, לשפר, לתקן את העולם../images/Emo88.gif

כפי שאתה יכול לתאר לעצמך, מעטים האנשים שהיו מבינים על מה מדובר בדיוק אם הפורום היה נקרא "כלכלה תומכת", "הרחבת אופקים תרבותיים", "תיקון העולם", נגד ניצול", "נגד כיבוש כלכלי". למען האמת, זה האחרון מן הסתם היה מציף, ללא כל סיבה נראית לעין, את הפורום בדיונים פוליטיים מקומיים. אני, כמו, אני מניח, חברי הפורום האחרים, מתייחסים לגלובליזציה כפי שהיא, ומתנגדים למה שהיא כרגע, ולא למה שהיא היתה יכולה להיות, או צריכה להיות. "קיצור המרחקים" הגיאוגרפיים, הטכנולוגיה, הם דברים נתונים. השאלה היא מה עושים איתם, וכיצד משתמשים ב"כוח" בטוב, ולא.. בצידו האפל. למען הגדרה מדויקת וקולעת, יש צורך ביותר משתי או שלוש המילים המוקצות לכותרתו של פורום. אני נוטה לחשוב שהכוונה במונח "אנטי-גלובליזציה" ברורה לחלק המכריע של האנשים, מה גם שהמונח, כך נדמה לי, קיבל את המשמעות הסלנגית שאנחנו מתכוונים לה, עם הזמן, מאז שהפך מאבק זה חזית במאבק הכולל בניצול באשר הוא. אין כאן אנשים שהם "נגד", רק כדי להיות "נגד"... שי משולם

חס וחלילה

קודם כל כמובן שאיני מציע שאף אחד מהיהודים היקרים שפה כנגד רק כדי להיות נגד. שנית, השאה מתייחס ל למעגל של הפורום אלא למעגל של המאבק בכל העולם, והיא יותר אסטרטגית מאשר אידיאולוגית, שכן אני מניח שמעטים הם המתנגדים לגלובליזציה כעקרון תאורטי בין מי שמוגדר כ´מתנגד לגלובליזציה´. מה שאני מנסה לברר זה, האם תדמיתם הסהרורית משהו של המתנגדים לגלובליזציה היתה יכולה להשתנות קמעה - מה שמן הסתם עשוי להוביל לשיפור תוצאות המאבק - עם גישה הסברתית שונה - בין השאר המנעות משלילה של רעיון שלם..

zooey

New member
בהחלט, הרי ברגע שמדובר על ארגונים

בודדים לפתע כל הדעה עליהם משתנה. הבעיה מתחילה שאמצעי התקשורת מתוך בורות, נוחות או אפילו מתוך אג´נדה מוגדרת. מגדירים כך את כל הקבוצות השונות והמשונות שהן נכללות בכינוי זה. אני חושב שאם היו קוראים לזה המאבק לחופש תקשורת, לזכויות אדם, לחיים בכבוד, לשימור המשאבים הטבעיים וכו.. הדעה בציבור הייתה יכולה להיות הרבה יותר חיובית ואנשים אולי היו מפסיקים לקרוא למתנגדי גלובליזציה - קומוניסטים

למעלה