גביית מכס לא תקינה

Beetlejuice68

New member
גביית מכס לא תקינה

קיבלתי מוצר מחו"ל. עם טיפשוטו של המוכר הוא שלח לי בEMS (אחרי שבפירוש אמרתי לו , לא לשלוח את המוצא בEMS ) עלות המשלוח והמוצר זה 70 דולר המכס לוקח ממני 170 שקל בפירוש אני לא מוכן לשלם את הסכום הזה מדובר בבגדים מה עושים במצב כזה? האם לסרב לקבל את החבילה האם לא להגיע לקחת את החבילה האם להתווכח עם המכס (בכלל החבילה נמצאת בסניף דואר ליד הבית שלי אז איך אני יתווכח עם המכס?) תודה לעזורים

ozitex

New member
כרגיל

EMS מצפצפת על החוק ועל האזרחים לטובת קופתה. אלו הן האפשרויות שלך: 1.לשלם ולקבל את החבילה כמות שהיא . 2.להגיש ערעור שיידחה על ידי המכס שכן כעיקרון הסכום הזה מורכב בעיקרו מעמלות EMS ומיעוטו בסכומים שדגובה המכס- מע"מ. 3.לסרב לקבל את החבילה ולהתמודד עם המוכר מאחר והחבילה תחזור אליו רק בעוד מסםר שבועות עד חודשיים. זו בעייה כי לא תוכל לטעון שלא קיבלת מאחר ויירשם סירוב קבלה על ידי הדואר. לסיכום- בעייה.

idodo2

New member
למה שלא תפנה למשרד התעשיה והמסחר ותתלונן

אגב, בביגוד כמדומני יש פטור עד 70 דולר. ואני מאמין שהמשלוח עלה לא מעט מכיוון שמדובר ב EMS, שמעמיד את ערך הביגוד בסביבות ה 50 דולר, שבכל מקרה אמור להיות פטור. אני מציע שתתלונן נגד "מס" EMS, שכן הוא אינו הוגן. אולי אם יהיו מספיק תלונות, יורידו אותו.

Beetlejuice68

New member
אני לא הולך לשנות עולמות

גם ככה המוכר האידיוט הזה טעה במספר מעקב ונתן לי מספר אחר וגם רשם את המספר הטעות שלו בPAY PAL מוכר פשוט דפוק, הסברתי לו 3 פעמים לא לשלוח בEMS כי אני יודע שזה צרה צרורה. עכשיו מה הוא יוכח paypal יראו מספר מעקב טעות ולא נכון שאי אפשר לעקוב אחריו לא בא לי לסחוט את המוכר אבל לצערי אני יגיד לו שלא קיבלתי את החבילה ואני לא מצליח לראות כלום במספר מעקב ושיזכה אותי גם ככה הוא לא יוכל להוכיח כלום, והחבילה פשוט תחזור לשלוח. לכן אף אחד לא יפסיד.. לא?

pvzed

New member
אם זה מארה"ב

אז ה EMS שלהם נקרא USPS WORLDWIDE EPXRESS וכנראה שהוא לא יודע שזה EMS.. בכל מקרה הוא הפסיד דמי משלוח חזרה אם אתה לא מאשר. ותתלונן..

Beetlejuice68

New member
הוא ידע טוב מאוד שזה EMS

המוכר גם דאג לשלוח לי מספר מעקב ב PAYPAL ואם אני רוצה לבדוק אז להכנס לאתר http://www.ems.com.cn/ מה שמאוד מוזר, שהמוכר הוא מארצות הברית לפי הרישום בEBAY ואילו הEMS סיני! משהו מוזר קורה פה!

panayotiss

New member
כנראה קיבלת מוצר בדרופשיפינג

והוא לא טרח לעדכן את הדרופשיפר הסיני שלו ששלח ב EMS סיני. בגלל זה נשלחת לאתר הסיני.

Beetlejuice68

New member
אז מה עושים במצב כזה?

אני לא רוצה לקבל את החבילה ולשלם את המחיר המוגזם של המכס. ה PAY PAL ילכו לטובתי? הבחור טעה במספר מעקב ונתן לי מספר גם לא נכון לא רוצה ליהיות "האיש הרע" אבל לא מעוניין לשלם על השטות של הבחור בגלל הEMS שלו..

ozitex

New member
עשה כך

שלח אליו מסר דרך מערכת המסרים של איביי ובה אמרו לו שהוא התחייב שלא לשלוח באמצעות EMS. מאחר והוא לא עמד בהתחייבות שלו אתה מבקש להחזיר את המוצר אלא אם כן, הוןא ישלם את ההוצאות הבלתי צפויות שנחתו בעקבות כך. אם הוא יסרב אתה יכול לא לקבל את המוצר, לפתוח דיספיוט באיביי ולהציג בפני איביי את ההתחייבות שלו. במידה והעניין יגיע לכדי הכרעת איביי התכתובת הזאת תעמוד לזכותך.

Beetlejuice68

New member
כבר פתחתי לו דיספיוט בPAY PAL

בתחילה ההתכתבות הייתה על מספר מעקב לא ידוע (שבאמת הייתה לו טעות ולא ידעתי) אחרי שהוא שינה בPAY PAL את המספר מעקב ובמקביל ראיתי את ההודעה בדואר לקבל את החבילה עם תשלום מכס. הייה לי ויכוח איתו איך הוא מארצות הברית והמשלוח בכלל מEMS סין הוא הסביר לי שהוא בכלל מוכר מארצות הברית אבל המשלוח הוא מסין. זה עצבן אותי כי כבר אני יודע שהמוצר לא מקורי (חולצות) קניתי בכוונה מארצות הברית כי ידעתי שמסין אני יקבל זיוף. עכשיו הודעתי לו חד משמעית שהוא לא עמד בתנאי המכירה EMS בישראל עושה בעיות ואני קניתי בגלל שבתנאי המכירה הייה רשום משלוח באמצעות USPS First Class Mail International שמעולם לא הייה לי בעיות עם זה. הצהרתי לו שבגלל שלא עמד בתנאי ההסכם, גם אם יגיע אליי החבילה אני יסרב לקבל עקב הפרה שלו בתנאי המכירה (בתאכלס המוצר הגיע אליי לסניף הדואר) אבל מחר אגש לדואר לסרב לקבל את החבילה. מה אומר?

Mc Shuf Shuf

New member
תראה מה רשום בעמוד המכירה ב item location

הוא חייב לכתוב את מיקום הפריט(סין או ארה"ב)

Beetlejuice68

New member
המוכר פשוט חצוף!

Item location: NY, United States החבילה נשלחה מסין בטח זיוף, למרות שלא איכפת לי כי המחיר מעולה. אבל בגל העקרונות של המכס.

Beetlejuice68

New member
תודה רבה על הקישור

הכנסתי את הדברים הללו בPAYPAL כמה שיעזור לי במחלוקת נגד המוכר. הסברתי לו שאסרב לקבל את החבילה ואני דורש החזר על כל הבלאגן ועל אי עמידה בחוקי EBAY

Beetlejuice68

New member
כח ההתכתבות רק במערכת

הדיספיוט של PAYPAL אני מחר בבוקר יתייצב בסניף הדואר לסרב לקבל את החבילה ושיעיפו אותה חזרה לסין. ככה שהוא יראה ב EMS דרך המספר מעקב שיש סירוב לקבל חבילה אני כבר הצהרתי שאני הולך לסרב לקבל את החבילה תוך כדי הבהרת הכללים באיביי שהמיקום משלוח הוא מסין ואילו המוכר רשם שהוא נמצא בארצות הברית כמו כן שלח לי בEMS למרות שהייה רשום בצורה ברורה דרך USPS אני בטוח שבימים הקרובים , המשפט יהפך לקליים. ובתקווה שבאמת PAYPAL ילכו לטובתי.

Yehuda00

New member
סתם שאלה

למה אתה כועס על EMS? ואם הוא היה עושה משלוח רגיל לא היית צריך לשלם מכס? אני רק מסוקרן לדעת מה הפרוצדורה...

למעלה