גבול הצחיחות

ilana552000

New member
גבול הצחיחות

שאלה: מה גורם לתנודות בקו גבול הצחיחות? כיצד זה משפיע על החקלאות? (מעבר לגידול של חיטה באיזור)

קו הצחיחות

מספר השקעים הקפריסאים בחורף ועוצמתם - ככל שמספרם גדול ועוצמתם חזקה יותר צפוי לרדת יותר גשם גם בחלקים הדרומיים של ישראל וכתוצאה מכך קו הצפיפות ידרים ולהפך. ההשפעה על החקלאות - חוסר היציבות בכמויות המשקעים.מצפונו ניתן לקיים חקלאות בעל ומדרומו חקלאות שלחין.

בבקשה

זו תשובה ממש מצומצמת אבל אני חושבת שזה העיקר. קראתי גם באיזה מקום שחקלאים שמגדלים מצפון לקו הצחיחות מקבלים פיצוי מהממשלה במידה ויש בצורת ואילו הדרומיים לא מקבלים. אני לא יודעת בדיוק אם זה נכון. אם מישהו יכול לאשר או להכחיש, אשמח לשמוע.

itamarmos

New member
תיקונצ'יק

צחיחות לא צפיפות (דרך אגב חבל שאין דרך לערוך,או לפחות לא ראיתי אפשרות כזו) ולגבי העניין עצמו. אז ללי תודה באמת על החידוש עם השקעים הקפריסאים. היה נדמה לי שזה קשור לגודל התרחבותו של תא B , שמכסה שטח גדול יותר מחלקי הארץ בחורף (מתרחב יותר דרומה) ובכך מאפשר את חדירת מערכות השקעים דרומה יותר , מה שלא קורא בשנים בהם תא זה , מצומצם ובכך לא מתאפשרת נדידת השקעים דרומה בשל שליטתו של תא A , המשליט בדרום לחץ אוויר גבוה . בכל אופן , עד שנברר מה כאן הביצה ומה התרנגולת , חשוב לדעת שאפקט הפרפר שולט במזג האוויר היומי, השבועי , החודשי , העונתי . נוד שתוקע קפריסאי אחרי שבלס גבינת צאן מקומית , עלול להסיט שקע מתנועתו ה"מתוכננת" ולשלוח אותו צפונה מאיתנו (תשאלו את דני שלא מפסיק לפקשש בחורף-אבל זה לא בגלל הקפריסאי,אלא בגלל שהוא...לא חשוב).

קטנוני ../images/Emo8.gif

ברור שצחיחות ולא צפיפות. בכל מקרה זה לא הצד הכי חזק שלי - אקלים, כתבתי את הבסיס של הבסיס כדי לתת מושג. תודה על ההרחבה.

itamarmos

New member
לא קשור

אמנם זה לא קשור לנושא האשכול, אבל אם כבר אמרת.. ואם לא אכפת לך לשתף אותנו - לפחות אותי זה מעניין, מה הנושאים החזקים שלך בג"ג ?

כולי חלשה

אבל אם תרצה לדעת מה הכי מעניין אותי.... אז הכי מעניין אותי ג"ג היסטורית. ובענייני חזקה, עבדתי בחודשים האחרונים בצמוד לחברה שלומדים לבגרות ויש נושאים שניטחנו עד דק . אני לא מורה אז כך שאין לי גם שום מחוייבות להיות ספצית בכל הנושאים אבל אני משתדלת לעזור כמה שרק ניתן : )

itamarmos

New member
את ...

ללי . תודה על התגובה ועל כך שאת כאן לסייע לצעירי הארץ. ובאמת...אם לא הייתי לומד ג"ג היסטורית אצל כץ , ייתכן שגם אני הייתי אוהב את התחום. מה שבטוח הידע האצור בתחום זה , מאוד מרתק וחשוב לנו בכדי להבין את סאגת הארץ הזו וזיקתנו אליה. חשוב חשוב !

תאר והסבר

את השפעתו של כץ על העדפותיהם הלימודיות של הסטודנטים.... : ) ההשפעות שונות ומגוונות. ראה ערך השירשור הנ"ל.

itamarmos

New member
אז ככה...

הקורס שלקחתי אצל כץ נקרא אם אנני טועה : גיאוגרפיה היסטורית של ארץ-ישראל. אני אומר פה לכולם,שיהי ברור,זה חומר חשוב ואפילו מעניין. אבלללללללללללללללללל...כץ יבש אותנו ברמות. הקורס היה שעתיים שבועיות שנתי !!! הוא כל שיעור התייצב די בזמן , והתחיל לדבר. והוא היה מדבר לאט לאט , וחוזר על מילים מסויימות 20 פעם בדקותיים. כיוון שהוא דיבר כל-כך לאט , נאלצנו בסוף השנה למעשה ללמוד לבד את כל החומר הביבליוגראפי. החומר הכיל כמות מילים שאם נחבר אותם , נעבור את המרחק ביננו לבין הירח . באחריות!!! אנשים למדו שבועות לקראת המבחן , וסיכמו את החומר בראשי תיבות. המבחן עצמו היה מסוג המבחנים הנחותים ביותר. שפוך שפוך שפוך כל מה שאתה יודע ואם אפשר תחרטט חופשי , כי מי בכלל יקרא חמש עמודים לתשובה אחת ? אז אולי קצת נסחפתי,ובטח כץ קרא, כי אחרת איך הוא היה יודע שאני לא שווה יותר מ-83 ? לסיכום : כץ הוא מייבש ברמה. הבעיות הן: דיבור איטי ומרדים . מבחן סטייל העולם הקדום. והצ'ופר שהיה : היו לנו איתו שני טיולים לימודיים , אחד בכל סמסטר . הטיולים היו בנויים בצורה מיקצוענית ,פשוט מדהים. ויש מקומות שאני כבר לעולם לא אחזור אליהם כנראה לצערי ואני שמח שעשיתי את זה לפחות בקורס של כץ . דוגמא למקום כזה : ברכות שלמה. מעבר לכך שהטיולים פשוט הבהירו בצורה מושלמת דברים שלמדנו בקורס ובכלל...נתנו תמונה כמעט מלאה להתישבות בארץ-ישראל והכל בעזרת אנקדוטות קטנות ויפות. עברו אבל איזה 13-14 שנה מאז עשיתי אצל כץ את הקורס ככה שייתכן והכל השתנה מאז.

הוא הזדקן בנתיים...

ולצערי כבר אי אפשר לטייל בבריכות שלמה...

האמת..

זו לא היתה שאלה, סתם צחקתי. אני מכירה מעולה את המרצה והיו לי אצלו כמה קורסים וכפי שבהנת דעתי שונה משלך.

itamarmos

New member
היית בדעת רוב?

מסך חברייך לספסל הלימודים מה אחוז המחבבים את כץ? או האמנם את זן נדיר ?

אני

זן נדיר אבל לא מהסיבה הזו
כמו לכל מרצה = בן אדם, יש כאלו שמכבדים אותו יותר או פחות. בעניין הזה אני ממש לא לבד והאמת שכל הדיון הזה לא לרוחי. אני אסתפק בהודעה הזו. תודה.

למעלה