גאס גאס הסוף ?

המחשמל 64

New member
מנהל
אאל"ט היו שמועות כבר בעבר לגבי KTM וגאס גאס

מזמן תרם המצב הקיים. וממה שהצלחתי בתרגום הכתבה בגוגל להבין שכביכול שיש חשש מסגירת המפעל
בקטאלוניה במידה וירכש על ידי KTM.
יחד עם זאת אכן אולי באמת התחלה חדשה.

DAN TAL

New member
התחלה חדשה כמו של הסקוורנה?

היו מתים להתחלה כמו של הוסקווארנה. לי נראה יותר בכיוון

התחלה כמו של הוסאברג.

המחשמל 64

New member
מנהל
מה באמת ההבדלים בין שניהם בהיבט אותה התחלה?

הוסקוורנה נרכשו על ידם והפכו לקטמ לבן+לינק +כמה שינויים.
הוסברגים, כחול צהוב, היו זהים ,למעט אאל"ט דגם ה-390 עם המנוע השוכב לא?

DAN TAL

New member
התחלה שהיא בעצם סוף.

הקברנים.
לא סתם עובדי גאס גאס,קיבלו את פניו של הקברן מ KTM (שהגיע לבקר במפעל),עם בובה כתומה,לבושה בגדים עם הלוגו של KTM,תלויה על קיר המפעל וצמיגים בוערים.
כשנציג של KTM מגיע למפעל אופנועים,אתה יודע שזה הסוף.

לכל מי שרכש KTM במהלך ה15 שנים האחרונות,יש חלק בזה.

המחשמל 64

New member
מנהל
אכן כך התרשמתי שזו כוונתכם. הרי הקטלונים האלה לא

פריירים בכלל. הם מבינים עניין ומכירים היטב את המציאות.
אני מעריך כמוך, שהם מבינים שיחודיות המותג הנ"ל, תגיע לסופו כמותג ספרדי עולמי.
הרי יש להם דוגמא מהוסקוורנה. הבובה והצמיגים אכן משדרים נימה ברורה של : חברה' KTM, לא כאן אצלנו
-אתם לא רצויים כאן.
בו נראה מה יהיה בכל מקרה חבל יהיה ומאד שהמותג הזה לא יתאושש ויחזור לייצור סדיר.

hananlv

New member
עכשיו אנחנו רק מחכים שהקברן של KTM יגיע לטוקיו...

a c t i v e X

New member
אל תדאג, להם יש גב כלכלי חזק

השטח זה בשביל השעשוע
למרבה הצער ליצרנים האירופאים זה יותר קשה
GG היו אופנועים מצויינים אבל כדי להתקיים צריך למכור בכמויות, וקשה להתמודד עם השיווק המוצלח של KTM
&nbsp

shayph

New member
תמיד אפשר למכור את חטיבת השטח בדומה ל Husqvarna / BMW

אלו יחידות עסקיות עצמאיות ומאמין שכדאיות נמדדת לפי כל יחידה ולא כלל ההכנסות של המותג ולכן הכל אפשרי במיוחד עכשיו.
למרות שלא נראה סביר עקב השליטה של הונדה בשוק האמריקאי בתחום השטח.
והמצב כיום אינו בהכרח ישירות קשור לשיווק המוצלח של KTM. המשק במצב מזעזע, התופעה של רכישות איננה
ייחודית רק לתחום אופנועי השטח או אופנועים בכלל. דוקאטי , הסקוורנה , גז-גז ואני מאמין שיש עוד
כמה על הראדר כולם סובלות או סבלו מהתוצאה של משבר 2008.

enigo

New member
דוקאטי נרכשו על ידי אודי, לא?

אלו שחקנים בקנה מידה אחר מעולם האופנועים.

shayph

New member
למיטב ידיעתי אכן נרכשו על ידי אודי

אבל הקשיים של דוקאטי התחילו עוד ב 2008, אחרי המשבר וההבנה כי אינה יכולה להישאר כחברה בעלת אופי אקזוטי בעולם של מיתון כלכלי.
ולכן יצאו דגמים חדשים , "פחות" אקזוטים כגון מולטיסטרדה וכדומה שפונים לקהל רחב יותר בתג מחיר נמוך יותר.

לא הבנתי את הערתך בנוגע לכך שהם בקנדה מידה שונה, אך בשונה מעולם הרכב מיתון פוגע ישירות ביצרניות האופנועים גם באלו שמוגדרים כיוקרה.
בעולם הרכב חברות היוקרה לא תמיד נפגעו מכיוון שאנשים עשירים נשארים עשירים גם במיתון אבל עולם האופנועים או יותר נכון הביקוש לאופנועים שונה.
אך אחד לא קונה אופנוע בשביל להשוויץ בכסף שלו וזה לא סטטוס ליוקרה, גם לא דוקאטי

דוקאטי נמכרו לאודי כשהיו דווקא בצמיחה מרשימה ולא לקראת פשיטת

רגל.

המולטיסטראדה הוא לא פחות "אקזוטי" ובטח ובטח אי אפשר לייחס לו תג מחיר נמוך יותר, זה אופנוע פרימיום, יקר ביחס לאחרים בכל מקום ע"פ כדור הארץ.
האופנוע הראשון שדוקאטי מייצרת והוא אינו אופנוע פרימיום הוא הסקרמבלר, וגם שם היא מחריגה אותו מה מותג בכך שהיא לא קוראת לו דוקאטי סקרמבלר אלא scrambler by ducati/

shayph

New member
לא חוויתי דעה אלא מדובר באסטרטגיה של החברה באופן מוצהר

נתקלתי בנושא בתוכנית ששכחתי את שמה (בערוץ נשיונל ג'יאוגרפיק לפי זכרוני) בשנת 2010 על דוקאטי. באופן חד משמעי המוליטיסטרדה היה הסמל לשינוי באסטרטגיה של החברה עקב משבר 2008.
בנוסף לא טענתי שרכשו את דוקאטי מכיוון שהיא לפני פשיטת רגל, אך דוקאטי לא חברה ציבורית ואי אפשר לדעת מה מצבה הפיננסי, בנוסף גידול במכירות לא אומר שהחברה רווחית (ויש קצת מידע ברשת על החובות לספקים).

shayph

New member
וקצת בשביל לחדד למרות שהתחום של אופנועי כביש לא בדיוק שיא

ההיכרות שלי, אבל דוקאטי מצהירה כי חלק מהגידול במכירות נובע משיווק המונסטר 821 ו 1200.
שמחיר ה-821 (MSRP) עומד על כ 11K , בהשוואה גם הונדה CB1000R עומד על כ 11K.
הם לא מגדילים מכירות על ידי גידול במכירות באופנועים "אקזוטיים" ובטח שזה לא מתבטא במחיר אקזוטי.

Alfa156 GTA

New member
מולטיסטראדה - אקזוטי לא פחות אם לא יותר משאר הכלים שלהם.

enigo

New member
אני חושב שזה די תלוי בהגדרה לאקזוטי, ויש יותר מאחת

enigo

New member
התכוונתי שיצרני מכוניות הם עסק בקנה מידה אחר מיצרני

האופנועים, ולכן לא כל כך מהר הם יאלצו למכור בגלל הפסדים או יהיו חשופים להשתלטות עוינת.

shayph

New member
מסכים איתך אך במקביל אם תשווה את מקרה BMW/Husaqvarna

לא תמיד מתבססים על הפסדים או פשטית רגל אלא על כדאיות , תרומה למותג/קבוצה ועוד.
אפשר להסכים כי ל BMW הייתה האופציה להמשיך ולהחזיק את מותג הסקוורנה?
ובכל זאת BMW רצו להיפטר מהמותג. זה התחיל מכך שאי שם ב 2008-2007? (סלח לי שלא זוכר את השנים)
BMW יצאו עם דגם השטח G450X ולדעתי האישית אחרי שנתיים BMW הבינו
שאי אפשר למכור אופנועי שטח כאופנועי פרימויום ולהחזיק דגמים עממיים במותג יוקרה זה לא הדבר הנכון לעשות
ובפעולה חפוזה וללא התחשבות בלקוחות מפסיקה את הייצור ורוכשת את הסקוורנה ומעבירה את הטכנולוגיה אליה (להחזיק מותג שלא יתקשר ל BMW)
וכמה שנים אחרי זה בסוף נפטרת לחלוטין מהמותג. פעם אבא שלי אמר לי בצחוק שבטח היה איזה מהנדס רכב ב BMW
שהיה לו ג'וק לאופנועי שטח ולקח איתו את כל החברה למסע של BMW אין מה לחפש בו. והאמת ככה זה נראה מהצד.
ובדיוק באותה הפשטות והקלות שאודי רוכשת את דוקאטי, ללא סיבה אמיתית לבעלי המניות ולאסטרטגיית החברה כך באותה הקלות היא יכולה להתחרט ולהיפטר מהמותג
וממה שראיתי לא בתחום האופנועים לפעמיים דווקא הרכישות האלו על ידי הענקים שנראה שהחברה בדרך לשגשוג לפעמיים עושה את ההפך ברגע שמחליטים להיפטר
מהחברה / מותג ובסוף לוקחים כמה צעדים אחורה בהשוואה לתקופה שלפני הרכישה.

enigo

New member
מסכים עם הניתוח שלך לגבי ב.מ.וו והוסקוורנה

הרכישה - וגם המכירה - נתנו תחושה של גחמה של מישהו בחברה. שווה לבדוק אם אין חילופי גברי בולטים קצת לפני המכירה.
אבל הסיפור של דוקאטי ואודי שונה לחלוטין. פולקסווגן החליטה להפוך את אודי לרכזת נושא היוקרה, לכן גם למבורגיני שייכת, רשמית, לאודי - ולא לפולקסווגן ישירות. אודי רדפה אחרי דוקאטי לא מעט זמן עד שהעסקה הושלמה.

למעלה