גאליוסי 2- פרק 33

גאליוסי 2- פרק 33

עוד פרק שרועי בטח לא יקרא וחבל, כי הוא נהדר.

אנחנו מתחילים להגיע לפרקים ממש טובים ומרגשים...

יונתן וליעם מתכננים פעולה נגד גיא, אבל יונתן נותן לרגשות שלו לעמוד בדרך. יוני ותהל בעונש ומופתעים לגלות אחד על השנייה דברים. כמה אנשים יוצאים אל המחנה.

קריאה נעימה!

גרסת הבמאי

כן, ליעם משחק שש בש. היה מצחיק בעיניי לחשוב על זה. מעניין אותי מה אתם חושבים על לוסי. כי מצד אחד היא צינית ומגניבה, מצד שני היא סמל החופש. היא האלה לי רשף של העולם הזה, רק לא מושפעת ליטמן. כן, אביה לא מושפעת מליטמן! והיא היונתן של העולם הזה.
&nbsp
אם הייתה סצנה אחת שחיכיתי לכתוב, אחת, זאת הסצנה שבה יוני ותהל ממלמלים את מזמור צ"א מתהילים, הידוע גם כ"שיר של פגעים", שנאמר בעת צרה ובתקופה בה לשדים יש כוח לפגוע בך. ותהל מגלה שיוני מסורתי... אגב, כן, אימא שלי מסורתית מאוד, בעיקר כשזה קשור להגנה עליי. אז מה שיוני אומר זה נכון. ואפילו נוגע לתהל בלב. וזאת ההתחלה של הפיוס ביניהם.
&nbsp
לוסי, לוסיאנה... מעניין. שיחה מעניינת בין יונתן לבין מי שאולי אפשר לקרוא לה המיועדת של היקום הזה.
&nbsp
הספקטורים במצב כל כך רע. מצד אחד הם חייבים כסף, מצד שני אין להם איך להרוויח את הכסף הזה, כי התכנית שלהם נתקעה! ושיט, שקד. עכשיו, כשהספקטורים יודעים מה הולך במחנה... הם מבינים גם ששקד בסכנה!
&nbsp
זאת, מבחינתי, הסצנה הכי מרגשת בגאליוסי. הפיוס בין יוני ותהל, שסופסוף מבינים שהם לא כל כך שונים אחד מהשנייה, וששניהם מאמינים באותו אלוהים, ושהם צריכים להיות חברים טובים. והנה הסוד. כל פעם שראיתם משהו שתהל עשתה ולא ידעתם מה, זה היה קשור לטיפולי פוריות. גם היה קטע שהיא בכתה בפרק חמש או משהו, היא פשוט קיבלה דיווח שהיא עדיין לא הצליחה להיכנס להיריון. ויוני ממש כועס על עצמו בגלל זה, הוא פגע בה ממש והוא מבין את זה. אבל תהל סולחת לו. בסוף הם סולחים.
&nbsp
למה לאדם יש עוד קוביות, מה קורה פה?! למה דורי מרגיש רע ומוזר?! אז זהו. חכו ותראו. כי המוזרויות לא יפסיקו פה. דברים עומדים להיות מוזרים יותר. כי בקרוב אנחנו עומדים לראות פרקים שמסתיימים בדברים שגורמים לך להבין שלא הכול כמו שהוא נראה.
&nbsp
הנה זה בא. בפרק הבא, מבצע פיצוץ הפסלים של גיא! כי אם הוא מקים מלא פסלים שלו, אז מן הסתם שעומדים לפוצץ אותם! הלאה שלטון הגיא!
&nbsp
יוני עוזר לתהל. עונש אחד והם כבר חברים טובים. ואפילו שרים ביחד שיר של תקווה לכל המחנה. חמודים. אגב, תהל שרה שורה מאוד פסימית, וזה מה שהטריד את יוני ודפני. למי שלא יודע, שאול טשרניחובסקי, שכתב את השיר שנעמי שמר הלחינה, כתב שתי גרסאות. אחת פסימית, בה הוא מפקפק ביכולת להגיע לארץ ישראל, ואחת אופטימית, בה הוא חוזר בו ואומר שצריך להגיע לארץ. תהל עמדה לשיר את השורה הכי פסימית- "דבר בשבילנו אדוני לא ציווה". למיטב ידיעתי, פרט לפעם אחת, לא שרו את השורה הזאת. זאת בעצם שורה שמפקפקת בהבטחה של אלוהים לאברהם אבינו וביסוד של הארץ המובטחת. וזה מזעזע את דפני ובעיקר את יוני. אבל תהל סתם צחקה- היא כן מאמינה שיש ציווי אלוקי, זה דבר אחד שלא יישבר אצלה. גם ברגעים קשים- תהל עדיין מאמינה בציווי האלוקי, ולא יכולה לשיר ש"דבר בשבילנו אדוני לא ציווה". למרות הכול היא מאמינה. גם אם זה קשה לה מאוד.
&nbsp
שקד ואיתן בעוד עימות קשה. שקד מגיעה לחלץ. אתם סומכים עליה? אני לא. אבל הכוונות שלה טובות וטהורות. והיא מאמינה בזה שהגאליסים חברים שלה.
&nbsp
ליעם לא במצב לעשות פעולות נגד גיא. אבל בילי יודעת איך לשכנע אותו. בוא נעשה בלגן. אתה אוהב בלגן.
&nbsp
אנאהי מסבירה בדיוק למה היא נאמנה עד הסוף. היא לא נוטשת את מי שחילץ אותה. היא דואגת לכולם ודואגת קודם כל למשה שוקרון. זה בדם שלה. דמות מורכבת.
&nbsp
העימות בין איתן וספקטור היה כיף לכתיבה. למה כיף לי לכתוב עימותים?!
&nbsp
אוי. לוסי. יונתן. לא טוב. ממש לא טוב. טוב נו... קרה, נגמר. יונתן נאמן לדני. גם כשהיא מתה. מה עם דני באמת?
&nbsp
אז כל הזמן הייתי בדילמה איך שקד תיכנס למחנה. ובמהלך הכתיבה זה הסתדר לי. נשלח את כולם למחנה! תהיה הסחת דעת! הנה הסחת דעת! ושקד יוצאת מהיער. עם אלמוגי ו... מי? לא משנה. אחר כך. אבל מה שחשוב כאן זה הסוף. הסוף הזה. שקד נמצאת במחנה. היא נמצאת איפה שיולי נמצאת. איפה שכולם נמצאים. אבל אין חניכים. אין מקדחה. אפילו אין רעידת אדמה וחול שחוסם הכול! אז מה... מה קורה פה? איפה כולם?
&nbsp
והשיר האופטימי של היום... תודה, תהל ויוני...

בפרק הבא:

אתם מוזמנים בזאת למבצע פיצוץ הפסלים של מחתרת פרוקנה.
לוסי ויונתן מסתכלים על הפסל.
"בא לי רק לפוצץ את הפסל המכוער שם."
&nbsp
הנה החוקים:
קרן מסתכלת על כולם.
"בלי כל מיני ניסיונות מסוכנים, אוי לכם!"
&nbsp
בלי דרמה.
מאיה צועקת על גיא.
"חתיכת צנון, יאבש, זינח, אפס!"
&nbsp
בלי ויכוחים.
ליעם מסתכל על בילי.
"אוקיי, בילי, עם כל הכבוד, גיא שלנו הרבה יותר מסוכן. הוא רצח אותך. ואת קרן."
"כן, כי שלכם זה רק רוצח קטן. שלנו מלך."
"שלנו רוצה להשמיד את העולם!"
"והוא עשה משהו בינתיים? לא."
&nbsp
בלי סודות.
גיא מסתכל על משהו.
"אם מאיה הייתה יודעת מה מסתתר פה... אם היא הייתה יודעת... "
&nbsp
בלי בדיחות.
יונתן ולוסי מסתתרים.
"כאילו... את עומדת לזרוק את הרימון?"
"לא. הוא סתם ליופי. יפה?"
&nbsp
בלי רעש.
יונתן ולוסי צוחקים כשיש פיצוצים בשמיים.
&nbsp
פרק 34- מבצע פיצוץ הפסלים. ביום חמישי. תבואו, יהיה פיצוץ.

למעלה