גאיה

אלי1234

New member
גאיה

מה דעתכם על תאורית גאיה? בקצרה, התאוריה היא טענה שלפיה החיים על כדור הארץ, ביחד עם הסביבה עובדים כמערכת חיה אחת שמנהלת ושולטת בעצמה על מנת לשמור על תנאים שמאפשרים חיים. ישנם אנשים שאפילו טוענים שבמערכת שכזאת יש מקום למודעות ולתבונה.

Lu Tze

New member
אם זה נכון וכדור ארץ הוא אורגניזמם

אחד, אז בני האדם הם הווירוסים (כן... מאטריקס). כעיקרון, יש צורך לשמור על שיווי משקל אקולוגי בתוך כדור הארץ שנוצר מהסיבה הפשוטה שאם הוא לא היה קיים, גם החיים פה לא היו קיימים. אבל יש לי הרגשה שלא לזה התכוונת. תואיל להרחיב? ואם זה מעניין מישהו, בספר "פאתי המוסד", מאת אייזק אסימוב, מתוארת דמות/ישות/כוכב לכת (חח... בדיחה פנימית) בשם גאיה, שהיא בדיוק מה שתיארת, כוכב בעל מודעות.

נשמע כמו התאורייה של

המטריקס
בתקווה שראיתם- זה אחלה סרט!

erezsh

New member
מדבריך

התיאוריה נשמעת טיפשית במיוחד. מצד שני, האלכימאי עשוי להסכים איתך. תוכל אולי לפרט יותר? (או מישהו אחר, לצורך העניין)

Levos

New member
אף אחד לא "שומר" על תנאים

מתאימים לחיים. התמזל מזלינו וכדור הארץ הכיל מראש את התנאים ליצירת חיים. מים וטמפ' בהן המים נוזליים,תרכובות פחמן, ואחוז מועט של כל היסודות. מכאן החיים מסוגלים להסתגל כמעט לכל התנאים ואין צורך לשמור עלייהם.

ל נ צ ח

New member
בטח שלא "אף אחד",רק<<<האחד ! >>>

שהוא לא שום "אף אחד"שחושב'תצמו לחכם יותר מחכמים וגאונים כהגאון-מווילנה וגדולי חכמי-היהדות לדורותם(חז"ל) וזה משום שדעתו פשוט אינה משגת את הנשגב ממנו להבין. ~ * ~ * ~ * ~ ל נ צ ח * ~ * ~ *

אלי1234

New member
תשובה

קודם כל אני רוצה להגיד שהעלתי את הנושא כי הוא עניין אותי ורציתי ללמוד יותר מהוויכוח פה, כך שהידע שלי מאוד מוגבל. http://www.lancs.ac.uk/users/philosophy/mave/guide/gaiath~1.htm בלינק הזה פגשתי לראשונה את הרעיון, ויש שם כמה נקודות מנוגדות למה שאתה אמרת. לדוגמא : כמות החום שנפלטת מהשמש גדלה ב25% מאז החלו החיים על כדה"א, אבל הטמפרטורות כל כדה"א עצמו נשארו פחות או יותר זהות. אני לא רואה איך זה מסתדר עם כל מיני עידני קרח, אבל יכול להיות שמתייחסים מהם כאנומליות קצרות ולכן לא משפיעות על הטמפרטורות. דוגמא אחרת היא מליחות האוקיאנוסים שנשמרה על 3.4% במשך מיליארדי שנים. עד כמה שאני הבנתי תומכי התאוריה מסיקים מהדוגמאות האלה(ואחרות) שהחיים על כדור הארץ איכשהו משתפים פעולה כדי לשמור על תנאים מתאימים.

Levos

New member
בדיוק כמו שאמרת

הטמפקטורת על כדור הארץ משתנות לעיתים די קרובות (במהלך מיליון השנה האחרונות היו,נדמה לי, שש תקופות קרח). שינוי מהיר של כעשר מעלות יכול להיות די קטלני, וכל תקופת קרח הביאה להיכחדות המונית (אתה בטח מכיר חיות שנכחדו בתקופת הקרח האחרונה, מי שראה את הסרט המצוייר, תקופת הקרח
). אף על פי כן החיים תמיד ממשיכים, אם כי התנאים לא ממש מקלים עליהם. וגם אם אחוז המליחות במים היו עולה (מאיפה שיגיעו כאלו כמויות של מלח בכל מקרה?), עדיין החיים בימים לא היו נעלמים. אפילו בים המלח מצאו אצות כלשהן.

למעלה