גאיה

גאיה../images/Emo80.gif

זה משגע אותיייייי!!!!!!!!!!!!!!! קראתי מאמר קטן על גאיה, וזה כל כך הגיוני!!!!! זה נחשב מדע בכלל?

CommandeRiker

New member
נשמע לי שטויות....

אבל גם אני לא כ"כ מבין בנושא... זאת אומרת, הרעיון נשמע מבטיח, ומסביר המון דברים, אבל זה חוסר ההוכחות ששובר אותי....

2_be

New member
מממממ...

גאיה היא אלת האדמה במיתולוגיה היוונית וגם שמה של תאוריה הטוענת: "בלב התיאוריה מצוי הרעיון שהאדמה, המים והאטמוספירה של כדור-הארץ אינם ישויות עצמאיות וסבילות, שבמקרה מצויים בתוכן חיים, אלא שהם השתנו באופנים מסוימים, שניתנים למדידה, על-ידי נוכחותם של חיים." וזה לקוח מהמאמר שצירפתי. בתקווה שאני ושואל השאלה המקורית התכוונות לאותו הדבר
ואגב, ברוך הבא
(או שכבר אמרתי פעם?)

Darakan

New member
אה ותיקון קטן

קטנוני אבל שיהיה :) גאיה לא הייתה אלה, היא הייתה אחת מ-2 הישויות ( יחד עם אורנוס [אני חושב שזה הוא אם אני זוכר טוב]) ש"הביאו לעולם" את הטיטאנים, והטיטאנים הם אלו שהביאו לעולם את האלים.

Darakan

New member
אם הבנתי נכון

התיאוריה מייחסת לכדור הארץ יישות כלשהי? מזכיר לי את Alpha Centauri o_O

legion

New member
i dont know what article u read but

the idae was presanted in a sci fi book by isaac assimov named foundation and earth allmost 20 years ago, nice idea though...

הרעיון הוא כזה../images/Emo80.gif

ניקח אותנו בני האדם. מבחינתנו, התאים שבונים אותנו הם חסרי תודעה, אבל יכול להיות שהם חושבים שהם חיים בעולם שהוא בעצם הגוף שלנו! כמו שהעולם הוא ישות 'חיה' ואנחנו, בני האדם ובעלי החיים הם התאים שנותנים לו את החיים. זה מעניין

CommandeRiker

New member
הרעיון הוא של אסימוב?

למרות שקראתי את רוב הספרים שלו, לא ידעתי. איך קראו לנציגה של גאיה בספר האחרון בסדרה של המוסד? אור אם אני לא טועה..

למעלה