ג'אז 250

10/40W חצי סינטטי

עדיף לקנות גלון ברשתות , כמו הום סנטר , או בחלקי חילוף לרכבים 1 ליטר במוסך עולה בסביבות ה-50 ש"ח וברשתות / חילוף : 4 ליטר בסביבות ה-80-110 ש"ח ותמיד שווה לבדוק עם המוסכניק איזה שמן מתאים לפי הוראת יצרן בטיפול שלך , עדיף שתביא את הגלון , קח המנוע יצרוך את אותו השמן , כי בין סוגי השמנים יש הבדלים בכימיכליים זה לא כזה קריטי , אבל עדיף לעבוד עם אותו שמן :)

rossi46

New member
למה לקנות גלון?

בקטנוע 4 פעימות המנוע לא צורך שמן כמו בקטנוע 2 פעימות ולכן בין הטיפולים בקושי מוסיפים שמן (פעם משהו זרק 100 ממ"ל ל 1000 ק"מ ) בקיצור לא הרבה כלומר 1 ליטר יספיק לתקופה ארוכה ולכן לא כדאי לקנות גלון גדול יותר השמן יעמוד יותר מידי זמן אצלך לפני שתוסיף אותו ויש סיכוי טוב שיעבד מארכו תלך למוסך תקנה ליטר שמן איכותי ותהנה ממנו, ליטר שמן טוב עולה 50-100 שקל וזה מספיק להרבה זמן חבל לחסוך בדברים הקטנים.

אני לא יודע מה השיקולים שלך ,אבל ...

בטיפול שמים ליטר שמן , אחרי זה אתה קונה עוד ליטר שמן , כבר עברת את המחיר . ואחד השיקולים שלי , היה שיש לי גם רכב . והשמן הזה מתאים גם לו (לכל רכב משנת 1995)

rossi46

New member
אם השיקול היחיד שלך הוא כסף אתה צודק

אבל שים לב שאתה לא מסיים ליטר שמן בשנה כלומר הבדל בין לקנות שמן לקטנועים לבין לקנות גלון הוא קטן בכל סוג שמן יש תוספים מיוחדים שמשנים את התכונות שלו בגלל זה יש הרבה סוגי שמנים למרות שהם חצי סינטטיים או סינטטים מלאים קטנועים ואופנועים שעובדים בטורים גבוהים יותר מאשר מכוניות פרטיות ולכן השמן שלהם צריך להיות יותר איכותי מבחינת המנוע גם שמן של אוטו יעבוד כמו שצריך אבל כדאי להשקיע את ה 100 שקל בשנה כדי לשמור טוב יותר על המנוע חוץ מזה שאתה ממלא די הרבה שמן כי אתה גם עם רכב, למרות שאם הוא די חדש אז גם הרכב לא צורך כמעט שמן כלומר השמן שלך עומד די הרבה זמן בצד ואם אין לו רכז אז השמן יעמוד בארון המון זמן, מה שעלול להזיק לתכונות שלו.

למעלה