ג'אז עם נגיעות קלאסי...

Pumpernickel2

New member
ג'אז עם נגיעות קלאסי...

נחשפתי לסגנונות שונים של ג'אז, ושילוביו השונים עם רוק ומוזיקה אלקטרוני, ותהיתי, אם ישנו כזה דבר ג'אז שמשלב מוזיקה קלאסית, או נגיעות מוזיקה קלאסית. אני די משוכנע שיש כזה דבר. זה נראה הגיוני. אם תוכלו להמליץ על יצירות, או על כמה אמנים שעוסקים בעניין, אני אשמח מאוד. תודה.

backdoorslam

New member
קיים זרם המשלב בינהם

תנסה לברר מידע בנוגע לזרם הקרוי Third stream. אני אמליץ על אלבום שאמנם צמח הרבה לפני הגדרת הז'אנר הזה - City of glass של Stan Kenton. אמן נוסף שתרם לטישטוש הזהויות בין הקלאסית לג'אז היה לני טריסטאנו -Lennie Tristano

HaraRa

New member
גם צ'יק קוראה

מושפע מאוד ממוזיקה קלאסית בפראזות שלו, יש לו גם אלבום "children's songs" שמזכירים פרלודים של דביוסי

seafox

New member
שכחתי איך קוראים לדיסק..

משהו עם BOWLING נחמד ומשלב קלאסית עם ג'אז. ותמיד אפשר לשמוע את גרשווין, מישל לגראנד שהיצירות שלהם הן מטעמים לאוזניים.

Pumpernickel2

New member
תודה, ועוד משהו קטן

אני מעוניין בהמלצות על ג'אז פיוז'ן... לא מזמן הייתי בהופעה של אוקטובר, והיה ממש מדהים. משהו בסגנון, ג'אז ורוק. שילובים מוזרים, מעניינים, רוק פסיכדאלי. משהו אחרון - מישהו שמע פעם על "התפוחים"? - להקה מוזיקה שחורה, ג'אז ובלוז ישראלית. מה אתם חושבים?

Harleydude

New member
אמממ

פיוז'ן יש הרבה אבל אם אהבת את אוקטובר אני ממליץ לך על יותר להקות פרוגרסיב ופסיכודלי סטייל ELP - Emmerson Lake Palmer Yes Rush

Harleydude

New member
יש דיסק של קוריאה עם מקפרין

שנקרא The mozart sessions דיסק מעולה

HaraRa

New member
נראה לי שאני מכיר

זה לא במקרה הדיסק שהם מנגנים איזה קונצרט של מוצרט ומתחילים ללתר באמצע?

dean a

New member
אוקיי

יש קלידן בריזלאי בשם Eumir Deodato שעשה עיבוד פיוז'ן ל"כה אמר זראטוסטרה" של ריכרד שטראוס. באלבומים שלו הוא מאוד אהב, בנוסף לחומר שלו, גם עיבודים לדברים קלאסיים.

Sickman

New member
אז ככה...

יש מלחין שנקרא קלוד בולינג.. שזה מה שהוא יודע לעשות.. יצירות קלאסיות שמשלבות ג'אז... כמו כן.. יש למשל לשוסטקוביץ' המלחין הקלאסי המודרני סוויטות לג'אז שיכול להיות מעניין לשמוע... עוד דיסק שאני יכול להמליץ עליו זה Blues on Bach של המודרן ג'אז קוורטט.. יש שם כמה דברים יפים...

2סגולה

New member
נצל"ש

היי...יש לי שאלה דומה..האם יש כזה דבר שילוב של ג'אז ורגאי?כי נראה לי ששמעתי כזה דבר איפשהו ברדיו..אז האם ידוע לכם על משהו כזה?כי זה נשמע לי שילוב ממש טוב

למעלה