גאות ושפל .

natyh

New member
תודה

חלק מהתשובה תמיד נמצא בפרס כדי לגרום עניין למי שזה לא לא בדיוק תחום העניין שלהם, ההמחשה בעיקר באמצעות סירטונים , ברגע שהעניין מתעורר אז יש היענות לפתירה .

למעשה מצאתי כי אנשי מזג אויר מאד מופתעים כשמקשרים ימאות למזג אויר , שייטים מופתעים שיש קשר בין השכבות הגבוהות בסטרטוספירה לבין מזג האויר רוחות וזרמים שהם חווים בגבה פני הים וכולי .

בשלב מסוים מבינים שהכל קשור וכי נוזלים וגזים מתנהגים דומה ויש קשר עמוק בין זרמים בים לתופעות מזג אויר .
ויתרתי הפעם אך יכלתי להוסיף את ההקשר בין הוריקן סנדי לזרם הגולף , לולא הזרם ההוריקן לא היה מגיע לחופי ניו גרזי.

המערכת הפועלת בעולמינו מאד מורכבת אך מתחברת יפה כאשר מתחילים לראות את התמונה הכוללת

natyh

New member
תופעה מאד מפחידה

ולמיטב הבנתי מאחר ואני רחוק מהרמה הנדרשת כרוכה בסיכון לא פשוט , רק גולשים מהצמרת יכולים לגלוש שם וגם הם חייבים להיעזר בשירותי גרירה כדי להשוות את מהירות הגלשן למהירות הגל .

גולשים ברמה העקרונית( וכאן עדות שמיעה מאחר ואני לא ברמה הזו אך אורי וארנון דגן כן , ואני מצטט מהרצאה של אורי דגן מדריך לגלישת גלים ) משווים את מהירותם לגל בחתירה עד מהירות מסוימת ברמת מהירות של 20-30 קמ"ש מהירות גלים בהואי או בפורוקה או בפיצילמו צילה אין אפשרות להשואת המהירות בחתירה וכאן נכנסת אומנות הגרירה טואאינג בלשון הגולשים , זו אומנות של הגולש ושל הגורר אומנות לא פשוטה הגרירה בדרך כלל מתבצעת על ידי אופנוע ים .

בשנת 2011 זכה בתחרות הסערות בבת גלים אותה מארגנים האחים דגן בחיפה גולש אנגלי מצוין חבר של ארנון שהביא אותו על מנת לקשט את התחרות בביצועים מרהיבים .

אך הביצוע הכי מרהיב שלו היה ביצוע חילוץ באופנוע ים של אחד מגולשי הקייט עפיפון שנתקע באזור מערבולתי קצת מצפון ליוטבתה ואיש לא הצליח להגיע אליו .

הגולש האנגלי עזב את המקצה שלו דהר באומנות בין הגלים וחילץ את הגולש שכבר היה די באפיסת כוחות .
אותו אנגלי יושב בצילה בעיירה פיצילמו וגורר באופנוע ים שברשותו גולשים בגלים בגובה עד 8 מטרים , יש קשר בין גובה הגל למהירותו , כרגע אני לא זוכר את הנוסחא המדויקת אך קיים ובעיקרון גלים בגובה כזה הם מהירים מאד 30 קמ"ש +

http://www.youtube.com/watch?v=4OMZLYon6-s&list=UUFtaahUn83uBWMudVrlHiOQ&index=19&feature=plcp

http://www.youtube.com/watch?v=f8tUh9_ent8&feature=related

למעלה