גאות ושפל חליפות

הקרפיון

New member
גאות ושפל חליפות

אחרי חיפושים והתכתבויות ותכנות (פעם ראשונה בperl ואני כבר רוצה לחזור לawk
) יש לי סוף-סוף פטרון שמאפשר לקחת את טבלאות הגאות והשפל אתך בפיילוט כשאת יורדת לאילת, וכל זה במאמץ מינימלי. ואם את לא אהבת לקחת את הפיילוט ומעדיפה נייר, אפשר פשוט להדפיס ולקחת. בעמוד הזה ניתן למצא את התחזית של הגאות והשפל באילת לשבוע הקרוב. מתעדכן מדי יום. למי שיש פיילוט ונפשה חפצה, יכולה להוסיף את הערוץ הזה לaventgo והגרפים יתעדכנו אוטומטית, לשבוע כל פעם, בכל פעם שהמכשיר יסונכרן. צלילה נעימה.

ניב ד

New member
מגניב לאללה. אגב לא אמרת לפני

זמן מה שאתה צריך לגמור את התזה ואין לך זמן לשטויות הצלילה יותר ? ...
נראה לי שאתה מכור לגרפים...

הקרפיון

New member
על זרם שמעת?

לפחות לפי מיטב ידיעתי, משטר הזרמים במפרץ אילת נשלט ע"י הגאות והשפל. אחת הצלילות הכי יפות שהיו לי אי פעם באילת התחילה מול כפר הצוללים, ונגמרה אי שם אחרי המערות. תכננו לצלול באוניברסיטה, אבל כשניכנסנו למים, הסתבר שיש זרם חזק לכיוון דרום.שינינו כיוון, הרמנו את הרגליים, וצפנו, ללא כל מאמץ בעומק של כ 10 מטר. הדגים באו אלינו, קצב הנשימה שלנו היה זניח לסימנו את הצלילה אחרי שעה וחצי בערך, ולקח לנו עוד עשר דקות לפחות ללכת חזרה למועדון. והיו לי צלילות הפוכות, כשנאלצנו להילחם בזרמים חזקים שבאו מולינו (זכורה במיוחד הצלילה המפורסמת לקצא"א, שבה נלחמנו בזרם צפוני חזק בדרך חזרה באיזור שייט). נסיונות חוזרים לשאול המועדונים על כיוון ועוצמת הזרם הוכיחו את עצמם כביזבוז זמן מוחלט. אני מקווה שעם הטבלאות האילו אני אוכל לתכנן את צלילותי יותר טוב.

לעלות על גשר בשמורה בשפל - סיוט ../images/Emo5.gif

איך אפשר לתרגם שעות שפל וגאות לצלילות זרם ?

הקרפיון

New member
גאות, שפל וזרמים

עם המעבר משפל לגאות נכנסים מים לתוך המפרץ, ויש זרם צפונה. עם המעבר מגאות לשפל יוצאים המים מהמפרץ, ויש זרם דרומה. סביבות שיא הגאות והשפל אין זרמים. הזרם חזק ביותר בערך באמצע הדרך בין הגאות לשפל.

למעלה