גאורגיה ל2-3 שבועות

iRoNBaLLz

New member
גאורגיה ל2-3 שבועות

שבת שלום!

אני מעוניין לעשות טיול לגאורגיה שרובו המאוד גדול טרקים.
אין לי בעית תקציב אבל ארצה בתקציב שפוי.

אשמח למקומות מומלצים לטייל בהם ובכללי להכוונה על איך לארגן טיול, ציוד נדרש וכדומה.
אין לי ניסיון בטיולים..

תודה לעונים..

iRoNBaLLz

New member
מוסיף..

מבחינת לינה אני מעדיף לישון באוהל / שק שינה או במוטלים זולים.
אין לי עניין במלונות..

כמו כן אשמח לדעת איך מתניידים בגאורגיה. איך קווי התחבורה הציבורית. איך מסתדרים עם טרמפים.
ובעיקר מה רמת האנגלית שם..

jeshu

New member
אני מציע שבשלב ראשון תחפש אחורה בפורום כשיהיה לך קצת ידע, תשאל שאלות ממוקדות. יש בפורום שרשורים על גיאורגיה.

כמו כן, אם אין לך נסיון בטיולים, אולי עדיף קודם לטייל בישראל?

iRoNBaLLz

New member
אין לי ניסיון בלארגן טיולים...

בארץ טיילתי כמה פעמים לבד באופן ספונטני והייתי מאבטח טיולים שנה.

jeshu

New member
אז כדאי לצבור נסיון בארגון טיול זה בטוח יהיה קל כאן מאשר בארץ זרה.

iRoNBaLLz

New member
בארץ יצא לי לטייל..

השתמשתי במפות בסיסיות וידע קודם על האיזורים שבהם טיילתי.

טיילתי גם לבד כמה פעמים. וחוץ מבעיות אוכל ( שלא הבאתי מבחירה ), לא היו לי בעיות.

אבל קשה לי להשוות לחו"ל.. אפילו ברמת השתייה, של מה אני שותה, וכמה. ובאיזה בקבוק, פלסטיק רגיל או כל השטיקים המיוחדים שיש.

jeshu

New member
עכשיו אתה מתחיל לשאול שאלות ספציפיות אני לא טיילתי בגיאורגיה עדיין, אבל אם הייתי נוסע למקום שאני לא מכיר הייתי מביא איתי בקבוקי פלסטיק של קולה וממלא אותם מים.

בשלב הבא, מבחינת בטיחות המים, מביאים אמצעי חיטוי - אפשר להרתיח, לחטא בכלור או יוד ויש עוד כמה דרכים. תתענין בחנויות טיולים ותשאל רוקח או שניים בבית מרקחת. בכל מקרה, ביציאה לשטח, אני מעדיף שיהיה עלי בקבוקון יוד שאני קונה בבית המרקחת. זה לא טעים במיוחד, אבל בטוח. יש סיכוי שהמקומיים מרתיחים מים במקומות בהם תלון, ואז אין בעיה. רק אל תמלא בקבוקי פלסטיק במים חמים.

כל השטיקים המיוחדים - לרוב מיותרים. עניין של טעם אישי, אבל אפשר להסתדר בלעדיהם.

jeshu

New member
ממה שאני שומע, כן "האם כדאי?" זו שאלה בעייתית. אם הנוף, התרבות והטבע שם מעניינים אותך ואתה רוצה לסוע לטייל שם, אז כדאי.

iRoNBaLLz

New member
דיברתי עם דוד שלי שחזר היום משם

מטיול עם קבוצה מאורגנת שלא עשתה טרקים אלא בעיקר תיירות.

הוא אמר שלא מומלץ ליסוע לבד, אין הרבה מפות, כבישים בעיתיים, תקשורת לא מפותחת. וגם השפה בעייתית.

ההתלבטות המקורית שלי הייתה בין גאורגיה לאירלנד.
משהו של שבועיים בערך..

מבירור שעשיתי היום בסניף "למטייל" בכפ"ס מבחינת טרקים יש בכיף מה לחפש שבועיים ב2 המדינות.

השיקול שלי להעדיף את אירלנד נובע בעיקר מכך שאם ייקרה לי משהו, אירלנד הרבה יותר נגישה, הטרקים יותר נגישים, השפה הרבה יותר נוחה.

חשוב לי בכללי לטוס, משנה לאיפה, אבל בעיקר לטייל, לראות עולם, לנקות את הראש.

ר ו נ ן ג

New member
מים טובים יש שם בשפע

כמעט בכל טרק שתעשה תעבור ליד, או תחצה נהרות שמקורם בקרחונים. קח בקבוקים או שקית שתייה 3 ליטר.
לגבי הצ'צ'ה (CHACHA - סוג של וודקה ביתית), אל תפריז...

yush4

New member
גאורגיה->

לדעתי, כל טיול מתחיל בללמוד את החומר.
אני מציע לך לשבת קצת (הרבה) מול האינטרנט ולקרוא חומר שכתבו באתר הזה ובאחרים.
הצעתי- תקרא ותעשה לך רשימה של יעדים שמעניינים אותך ופחות או יותר כמה ימים תרצה לשהות בכל אחד ואז תבנה מסלול הגיוני מול מפה (הכל נמצא ברשת). כמובן שכל תוכנית היא בסיס לשינויים. כדאי להעזר גם בטיפים של מטיילים קודמים ואחרי שתהיה מגובש תוכל להעלות שאלות ספציפיות.
באופן כללי גאורגיה דיי נוחה למטייל כיום אבל צריך להגיע מוכנים.

יותר קונקרטי-
לינה - לישון באוהל לא ממש רלוונטי לגאורגיה, אלא אם אתה באמצע טרק וזה מתחייב. לידיעתך, רוב הטיול הנורמאלי בגארוגיה מתבצע באופן של טיולי יום- הולכים מכפר לכפר או שמתמקמים בכפר אחד וכל יום יוצאים לכיוון אחר. אני בטוח שיש גם טרקים שמצריכים שימוש באוהל, אני לא מכיר כאלה. הלינה בכפרים/עיירות בד"כ מתבצעת בhome stay. משפחות שהתאימו את הבית לאירוח ואתה מתאכסן ואוכל אצלם. חוויה בפני עצמה. מעבר לכך, הלילות בגאורגיה קרים מאוד וחבל שתסבול.

מסלול- יש הרבה אזורים בגאורגיה, כדאי לבנות מסלול נוח שיענה על הדרישות שלך כאמור. אם אתה מחפש מאיפה להתחיל אני מציע שתחפש קצת על אזור קזבגי ומסטיה. אלו שני אזורים שכנראה תגיע אליהם, בין היתר. משם כבר תתגלגל הלאה.

*לא ציינת מתי אתה נוסע וזו שאלה קריטית
**אם יש לך מעל שבועיים, מציע לך לשלב גם את ארמניה, קרבה ממש ומדינה מדהימה עם אנשים מדהימים.
***טיילתי פעם אחת בגאורגיה וארמניה בשנה שעברה, אני רחוק מלהיות מומחה לכן לא ממש יכול להמליץ לך מעבר לנ"ל.

iRoNBaLLz

New member
אני מתכנן ליסוע ממש בקרוב

ולמשהו כמו 2-3 שבועות.
המטרה העיקרית היא טרקים.
שינה במקומות הכי בסיסיים שיש, גם ובעיקר בשק"ש ואוהל.

ר ו נ ן ג

New member
יש כמה אזורים שיכולים לעניין אותך

באזור הקווקז הגבוה.
האזור של קזבגי, צפונית לטביליסי, ליד הגבול הרוסי. אזור סוואנטי, צפונית מערבית לבירה, אזור טושטי צפונית מזרחית לבירה. אפשר לטייל מכפר לכפר, מה שחוסך את המשקל על הגב ואפשר לטייל עם ציוד קמפינג מלא ולישון בשטח. לא הייתי ממליץ לצאת לבד לטיול שמבוסס על לינה בשטח, אם אין לך מספיק נסיון. מעבר לקריאה ולמידה באינטרנט ניתן להשיג מפות ומידע לאזור קזבגי ב Mountain House שנמצא בכניסה לכפר קזבגי. יש מרכז מידע ומפות גם בסוואנטי, בכפר מסטיה. אם אתה מגיע לאזור טושטי יש מרכז מידע / תיירות מרשים מאוד בקרבת הכפר Omalo.
באזור הקווקז הנמוך ניתן לטייל די בקלות באזור בורג'ומי, מערבית לטביליסי.

yush4

New member
ציוד טיולים סטנדרטי

עם דגש על ביגוד חם.
ממליץ על פליז קל שאפשר לטייל איתו ומעיל גשם למקרה ו...

השאלה הקריטית מבחינתך היא האם אתה מתכוון לעשות רק טיולי יום או גם טרקים שכוללים לינה ואוכל בשטח.
*** אני אישית לא נתקלתי במסלולים כאלה או במטיילים שעשו. אבל כאמור, אני לא מומחה גרוזיה. מציע לך לחפש אם אתה בעניין.

אם עם גם לינה בשטח -
אתה צריך לחשוב אחרת- אוהל, שק"ש ומזרן הם חובה, כנראה שגם ציוד בישול- גזיה ומזון.
(מבחינת מים אין בעיה כי ממלאים שם בדרך, ממליץ על שקית שתיה).

אם רק טיולי יום-
אוהל לא צריך
שק"ש לא חובה למרות שאני לוקח בכל מקרה, הרבה פעמים מעדיף לישון בשק"ש שלי מהבית מאשר במיטות מקומיות משיקולים של הגיינה וחום (אבל זו השריטה שלי).
ציוד בישול- אם אתה בעניין של פק"ל קפה בדרך - כן. אם לא קריטי מבחינתך- לא צריך.

לדעתי אין בעיה להיות מטייל עצמאי בגרוזיה, יש מפות זמינות והאנשים חביבים מאוד.
זה לא תאילנד או רומא אבל אפשר להסתדר בקלות

iRoNBaLLz

New member
חחחח שיניתי מסלול לאירלנד..

אני מתכנן לעשות טרק של 8-10 ימים ובשאר לזרום לחד יומיים כנראה.

הבעיה שלי זה עם הציוד בכללי.
אני לא יודע מה לקחת מה לא. אם לקנות אוהל 3 עונות או להסתפק ברגיל ולקוות לטוב ולהוסטלים וביקתות במהלך הטיול..

למעלה