גאוני

גאוני../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif

אולי. בעקבות דיעה של ידיד החלטתי לבחון את ספרו של דגלאס הידוע, "מדריך לטרמפיסט בגלקסיה", בניגוד לכל מאווי בנוגע לספרים. ובכן, הפלא ופלא <לי>, אחרי 30 עמודים, נכנעתי. האם אני חסרת סבלנות? או שמא רק בחורה שלא מסתגלת לכל? דיעה של קוראי ספר זה תתקבל בברכה.
א-טרמפיסטית

behemot

New member
קראתי אותו בגיל העשרה המוקדם - ואז

קראתי אותו איזה 15 פעם (גם באנגלית וגם בעיברית) וזכרתי חלקים עצומים ממנו בע"פ עדיין זוכר ממנו המון קטעים ועדיין מצטט מידי פעם בקיצור - מבריק שנון מקורי ומצחיק - בעיני.

את זה...

הבנתי<לפי אנשים שקראו>. אבל, השאלה שלי היתה בעצם יותר עמוקה, מה גרם לך לאהוב אותו כל כך? מה גרם לו להיות שנון, מקורי ומצחיק?

behemot

New member
קצת מסובך אבל אני אנסה -

הוא מתעסק שם בכל הממבו ג'מבו של מד"ב תוך עשיית צחוק מוחלטת מכל הז'אנר והקבלה לחיי היוםיום. רעיונות מבריקים - הינע אי היסתברותי, דג בבל, האיש ששולט ביקום, ללמוד לעוף, המין האנושי האמיתי מונולוגים מצחיקים - כל פעם שזאפוד פותח את הפה בערך דיאלוגים מצחיקים - ארתור והפרה ששמחה להפוך עצמה לסטייק, מרווין הרובוט והמזרון המדבר היינו עושים חידוני טריוויה לפרטי פרטי פרטי פרטים על הסידרה. אני עדיין נהנה להיזכר למרות שכבר אין לי כח לקרוא את זה שוב

הארה קטנה

לעיניי.תנקסיוּ. אז מה שאתה בעצם אומר שזו פארודיה על המד"ב?

behemot

New member
יותר בכיוון של מד"ב הומוריסטי אבל

לא מסתתר שם איזה מסר חינוכי או מוסר השכל אינטיליגטי או נסיון לחנך את הקורא - ההיפך - רק ציניות והומור

ומי אמר לך

שחיפשתי את כל זה? ציניות והומור חביבים עליי בהחלט. אבל , כן, קורה, שאין כימיה בין הספר לקוראו. תודה על תגובותיך בכ"א.

behemot

New member
זה היה רק לצורך הבהרה שזה הומור

נקי בלי נסיונות חינוך ניסתרים ומטופשים בכל אופן - קורה בהחלט שאין כימיה...זה ספרות

siv30

New member
אל תרגישי לבד, גם אני לא השתגעתי

עליו. אחרי המלצות חמות שקיבלתי באוניברסיטה והרמת הגבות הבוטה שנתקלתי בה כל פעם שאמרתי שלא קראתי את הספר ובכלל הפגנתי בורות שלמה גם לגבי הספר השני "המסעדה שבסוף היקום", הבנתי שיעודי בעולם הוא לקחת את הספרים לידי ולא לנוח עד שאסתום את החור בהשכלתי. כמדומני זה קרה בסוף שנת 1995 תחילת 1996. נו טוף מה אגיד לך, עד היום לא סיימתי אף אחד מהם והם מזדיינים בסבלנות עד שלי יהיה סובלנות כלפי מה שנראה לי כלא משעשע בכלל.

siv30

New member
יפיפיה, בטוח שמשהו טוב לא יצא אם לא

הצלחתי לקרוא אותם...כי אפילו אין לי מושג איך לזווג אותם... אההה ועוד משהו, ראיתי באמזון שיצא ספר אוסף של כל הסידרה. פחחח כאילו שמישהו צריך לסבול 800+ עמודים של הבידור הירוד והבלתי מובן הזה...כמובן לטעמי שאף אחד כאן לא יחטוף את הראסה שלו מההתבטאויות שלי. וSORRY לכל המעריצים, האוהדים, השרופים שחוש ההומור הדפוק שלי לא הצליח להבין מה כל כך מצחיק בספרים האלה...אבל אני בכלל חובבת הומור אנגלי, זוכרים את הסידרה "משהו מטפל בך", עם מיסיס סלוקום...המממ |אייקון של כוכבים בעניים|

סיו....

אחחחח אין כמו צחוק טוב על צוק רע בערב יום שישי כשאני חצי מתה.
ונ.ב הומור בריטי, סדרות מזוויעות, מוכרת לך האחת עם הג'ינג'ית?<"גימי גימי"\תן יל תן לי>.

ריענון לסיו../images/Emo6.gif

מסופר על חייהם המלהיבים של שותפים לדירה- ג'ינגית <אל תאמרו שמנה אמרו מלאה עד אפס מקום> עם טעם מזוויע בלבוש וגיי אחד. שודרה פעם בערוץ 3 לפרקים. <לא כזה חשוב, בחיי>. מרגישה רעננה סיו?

siv30

New member
כןןןןןןן נדמה לי גיבמי גיבמי...חחחח

היא כל הזמן מחפשת זיון והוא מחפש מערכת יחסים, מבריק שיעשע אותי עד בכי (במיוחד הבגדים שלה, מיי גודנס הטעם המזוויע שלה שילוב צבעים קטלני עד רצחני מסנוור לקילומטרים וצמוד עד חוסר נשימה)

ל א

New member
אני קניתי את ספר האוסף

של כל הסדרה אחרי שהתלהבתי מהספר הראשון. דגלאס אדמס אנגלי ומעולם לא הצלחתי לשרוד ולו פרק אחד מסדרת הבידור הירודה והבלתי מובנת מישהו מטפל בך.

../images/Emo98.gif אוסף....

נראה לי קצת מוגזם, השנינות בדיאלוגים שיש במדריך הטרמפיסט, הציטוטים מתוך המדריך, והעלילה שהיא פשוט מקסימה בגלל החדשנות שלה כל אלה היו נפלאים, אח"כ המסעדה התחילה להיות קצת חזרה, עוד רעיונות נחמדים, עוד דיאלוגים שנונים (מבחינת הכתיבה וההצגה, לאו דווקא מבחינת התוכן) וזהו, אולי ב"היו שלום ותודה על הדגים" חזר קצת מהקסם. אני לא הייתי קונה את האוסף המלא. יש לי רק את המדריך וזהו. הספר השלם של אמבר לעומת זאת.....גם שם הפתיחה היא מדהימה אבל יתר הפנטזיה בנויה ובעלת המשכיות והדמויות (חלקן) נחמדות ומעוררות רצון לדעת מה יקרה איתן, בהחלט אמבר זה ספר אוסף שאני צריך (לי יש רק שלושה מהספרים של החמישיה הראשונה, היתר בספריה)

Rivendell

New member
יש לי את שני האוספים - המדריך ואמבר

את השלם של אמבר עוד לא קראתי - אני מחכה עם זה לקיץ, כשיהיה לי זמן להשקיע בנושא.. אבל לפחות מבחינת עלות הואמאוד מומלץ - כל העשרה ב 90 ש"ח. ואת "המדיך" מאוד אהבתי בגיל הנעורים.. אני מניחה שעד היום זה היה לכל הפחות משעשע אותי קצת.

Boojie

New member
את לא חייבת.

זה באמת עניין של טעם. אני מאד אוהבת את מדריך הטרמפיסט. אני חושבת שההתחלה של הסדרה היא דוגמה נהדרת של הומור אבסורד ונונסנס (שמגחיכים בצורה נהדרת את חיי היומיום שלנו), ושהחלקים האחרונים גם מספקים לקורא עומק רעיוני מסוים (ההבדל נובע מזה שההתחלה נולדה כסדרת תסכיתים הומוריסטיים, אבל הסוף כבר נכתב מלכתחילה כספרים), אבל זה לא מתאים לכל אחד. אז אל תדאגי, אנחנו אוהבים אותך, קלאודיה, ואת בסדר.

למעלה