גאונים

• פותח הנושא r66
  • פורסם בתאריך

r66

New member
גאונים

הבן שלי גאון. שמתי לב שבכלל הגאונים זקוקים לריטאלין.

דליה.ד

New member
רגע! לא כל הגאונים זקוקים לריטלין!

כמו שלא כל המפגרים זקוקים לריטלין. הבן שלך גאון, בזה אין ספק. אבל אם הוא זקוק לריטלין, אז מה? למה להכליל? למה לצאת בהכרזות גורפות? ודרך אגב, אני מכירה גם כמה ילדים עם מנת משכל ממוצעת ונורמלית שגם הם זקוקים לריטלין, ואני מכירה גם כמה שלא... אז, מה זה אומר? אם אני זקוקה לריטלין, האם זה אומר שאני בן אדם פגום? לא מוצלח? לא טוב? מה כל האנשים בעולם מושלמים? האם כולם לא נזקקים לתרופות בשלב זה או אחר בחייהם? לא הבנתי את כוונתך במה שכתבת. אולי תוכל/י לפרט...

r66

New member
אוי, דליה תני לאמא להיות

מאושרת בבוקר אחד.

דליה.ד

New member
אין לי בעיה שתהיי מאושרת בכל יום

ובכל בוקר! מה הקשר לריטלין? את הקשר לגאונות אני מבינה, גם לי יש בן גאון!

את מכירה מפגרים שלוקחים ריטלין?

אני בטוח שיש מפגרים שצריכים בדיוק כמו שיש גאונים שצריכים. אבל מי ייקח בחור עם תיסמונת דאון לאבחון לקויות למידה וריכוז?

zivadina

New member
יכול להיות שלגאונים עם adhd

יש יותר מרץ, ולכן אם הם עוקפים את הליקוי, הגאונות שלהם בולטת מאוד, כמו ביל גייטס, הרוקד על שולחנות. יש גם גאונים יותר רגועים, וחלקם מגיעים להישגים בשקט, כך שרק אנשי מקצוע בתחום שלהם יודע, וחלקם לא מגיע להישגים בולטים, לא יודעת למה.

דליה.ד

New member
בהחלט יש מפגרים עם לקויות קשב

וריכוז. והבעיה רק מחמירה את מצבם. הרבה פעמים נוכחתי שכל האוכלוסיה נכנסת לסטטיסטיקה כפגיעים לadhd, בלי קשר למנת משכל זו או אחרת. הידעת שיש ילדי cp עם הפרעת קשב וריכוז עם היפראקטיביות. ואצל ילדים נכיןם זה בא לידי ביטוי למשלך בהיפראקטיביות ווקאלית, פרסברציה מילולית, טיקים וכו´. אף אחד לא חסין. בכל מקרה הטענה היא שאם ניתן לשפר תפקוד של כל ילד, סיכוייו למצות את הפוטנציאל שלו עולים, אפילו הוא מפגר. גם למפגרים מגיע טיפול וסבלבד שנצליח לחנך אותם ושיהיו אזרחים עצמאיים ויצרניים ולא יפלו לעול על משפחתם והסביבה - במידת האפשר.

למעלה