גאולה

איילת כ

New member
גאולה

אני מעיינת עכשיו בספר של ציטטות ופתגמים, ובמקרה פתחתי בנושא אמונה ושם ראיתי את הציטטה הבאה "אין בן-דוד בא אלא בדור שכולו זכאי או כולו חייב" (סנהדרין צח) אז מה זה אומר שהמשיח יבוא רק באחד משני המצבים הנ"ל? מישהו יכול להסביר לי את המשפט הנ"ל מה זאת אומרת שאם כולם יהיו רשעים אז המשיח יבוא בדורם? אז אולי כדאי שכולנו נהיה רשעים וכך המשיח יבוא בדורנו? זה יהיה הרבה יותר מהיר מאשר עד שכולם יהיו זכאים. יש לי תחושה משום מה שלא הבנתי כנדרש את המשפט הזה.

לא יודעת אבל תוהה.

למה לנו להיות רשעים וזהו? הרי האידיאל הוא שבן-דוד יגיע לדור שכולו השתדלות. אם הוא יבוא לדור שכולו רשע אז התרומה שלו לעמ"י ומה שהוא יביא איתו לדעתי יהיה שונה, הוא יבוא לכאן לדור של רשעים ע"מ להחזיר את כולם לאט לאט, כי הרי אם כולם רשעים אז אין תקנה נכון? משיח לא יבוא לדור רשע אלא אם הוא התקווה האחרונה שלהם לפני שרבוש"ע יחליט ח"ו לבחור לו עם אחר או להשמיד את הקיים. אני מקווה שאתם מבינים למה התכוונתי ושלא אמרתי שעמ"י יושמד ח"ו. אם הוא יגיע לדור שעולה על כל דור שהיה עד עכשיו במדרגה הרוחנית זה רק אומר שהוא יבוא ישר למלוך ולרומם את העם למדרגה הכי נעלה שקיימת. אז מה בעצם ההבדל לעניות דעתי ולפי ההיגיון הפרטי שלי? שאם משיח מגיע לדור רשע זה רק רע. זה אומר שאותו דור חסר תקנה ואין לו איך להשתפר בלי אישיות חיצונית שתרומם אותו, אם הוא יגיע לדור צדיק הוא יבוא למלוכה, לא יצטרך לכונן את ממלכתו, אלא פשוט להשתלב בהנהגה ולהוביל לימים טובים.

............

ב"ה כשאומרים לאדם שאסור לרצןח הוא ירצח בכוונה שיגידו לו שמותר לו לרצוח הוא לא יצח . זאת רק דוגמא בדר"כ שאתה אומר לאדם לא לאסות משהו הוא יעשה דווקא וכשתגידלו שמותר הוא לא יעשה . אז ככה שאם נגיד לכולם להיות רשעים דווקא עכשיו הם לא יהיו רשעים ונגיע לדור של זכאים . לא מסתמכת פה על אף פרשן זאת נקוד שעלתה במוחי שקראתי את הפסק

למעלה