גאוט

GILROZ200

New member
גאוט

שלום אני בחור בן 35. כבר כמעט 10 שנים יש לי חומצה אורית גבוהה בבדיקות דם. נעה בין 9.2 עד שיאים של 10 בשתן 24 שעות הופיע חומצה אורית ברמה של 750 ותוצאה נוספת של 950. היות ואני רזה ומקפיד על דיאטה מתאימה ( לא שתיתי אלכוהול שנים ולא אוכל איברים פנימיים ) הרופא משפחה אמר שאין מה לעשות וככל הנראה יהיה לי גאוט ואם וכשיהיה אז אקבל טיפול להורדת החומצה אורית. כמובן שאני מנסה לעשות הכל שלא יופיע גאוט ולכן מקפיד על הדיאטה החריפה בלי אלכוהול ועם בשר רק 3-4 פעמים בשבוע. ברצוני לשאול 1. קראתי שויטמין B3 - ניאצין, הוא בעייתי בכבד מבחינת חומצה אורית והוא עלול לגרום לעלייה ברמה של היוריק אסיד. אחרי שקראתי את זה אז הפסקתי לקחת מולטיויטמין צנטרום שהייתי רגיל כי חששתי שזה יעלה את רמת החומצה האורית. האם באמת אסור לקחת B3 ואסור לי לקחת צנטרום וזה יכול לגרום לי להתקף גאוט כמו אלכוהול? 2. במידה ומופיע התקף גאוט נניח בחו"ל האם טיפול מתאים זה 2 נרות וולטרן ביממה? ( אני נוסע עם נרות וולטרן בתיק ). זה הטיפול הנכון? תודה

גאוט

לא ידוע לי שיש בעיה עם נטילת תוספת ויטמינים ואכן כן, אם יהיה התקף, הטיפול הראשוני הוא בעזרת נרות ולטרן

למעלה