גאוט

hal767

New member
המלצה מטופשת.

וכן, אני מכיר כל מיני המלצות תמוהות ומזיקות של תזונאים קונבנציונאליים. מחלת גאוט ניתנת לריפוי באמצעים תזונתיים ע"פ עקרונות הטבעונות ההייג'יניסטית. במחלה הזאת התזונה משמשת כדרך ריפוי אמיתי. לשאלתך - קמחים אינם מומלצים לחולים אלה, ואם כן אז בצמצום ומאד חשוב שיהיו אורגניים. קמח לבן הוא פסול במיוחד לסובלים ממחלות כאלה. תזונאים מתחום הרפואה המערבית אינם דוגמה טובה למשהו שקשור בריפוי. קיבלת דוגמה לכך. ואם לצרוך קמח במקרים אלה, אעדיף קמח תירס למשל על קמח חיטה.

hal767

New member
אני יכול לצטט את מורי, ד"ר יוסף רזון.

הוא היה רופא קונבנציונאלי שהגיע בצעירותו לטבעונות הייג'יניסטית עקב מחלה קשה ממנה סבל, ונותרו לו רק 10 חודשי חיים ע"פ "מומחי" הרפואה המערבית שטיפלו בו. כל פעם שהייתי שואל אותו שאלה כמו זאת שלך הוא נהג לומר: "אל תחפש היגיון ברפואה קונבנציונאלית". האמת היא שבתחילת דרכי בלימודי ועבודתי איתו לא אהבתי את התשובה הזאת. לא היה נראה לי שאנשים מכובדים, אינטיליגנטים ובעלי רצון טוב לרפא אנשים (כלומר רופאים, תזונאים ואחרים) יטפלו או ימליצו המלצות בדרך שתפגע בחולים. עבודתי המשותפת איתו במשך שנים רבות סילקה ממני את הנאיביות. אישית אני מאמין ברצונם הטוב של הרופאים, התזונאים ושאר המטפלים ברפואה המערבית, אבל הדרך עקומה. האמת היא שהם אינם אשמים בזאת. זה מה שלימדו אותם. כפי שכתבתי בעבר, גורמים אינטרסנטיים שונים שולטים במימסד הרפואי ובדרכו. האינטרסים האלה הינם לעיתים בסתירה של רצון המטופלים להיות בריאים.

פולספגן

New member
ה-../images/Emo91.gif הזאת היא גם לתינוקות מתחילת המוצקים

נראה לי
נכונה, כי תינוקות בגיל תחילת מוצקים ועד שנה לא מסוגלים לאכול קמח מלא ויש חשיבות לחשוף לקמח בכדי למנוע רגישויות בעתיד כאשר ההנקה עוד מגנה עליהם.

פולספגן

New member
התווכחנו בעבר על הנושא הזה ולא הגענו להסכמה -

אתמצת חלק מהדברים:-
אכן חימום עושה דה-נטורציה לחלבונים, וחלבונים + אנזימים יוצאים כך מכלל פעולה. אך גם כשאתה אוכל גזר, החומצה בקיבה שלך תעשה דה-נטורציה לחלבונים ומה שיצליח לשרוד יפורק על ידי פרוטאזות במהירות מסחררת לחומצות אמינו. כך שאפילו בין אכילה צמחונית לבין חימום בשר אין הרבה הבדל במובן הזה.
לגבי טענתך שמינרלים אי-אורגניים אינם נספגים, אז נכון שיון אשר קשור לחומצות אמיניות (בחלבון, אנזים) יעבור בקלות יותר ממברנות ויספג בקלות, אך יש לזכור שהקיבה חומצית ביותר מה שאומר שיוני המתכת החופשיים (אי-אורגניים) נמצאים בקומפלקס ממויים (קשורים למים) אשר מסיס במים, ולכן יכול להספג בגוף בקלות על ידי קשירה לחומצות אמיניות בקיבה/מעיים ובטח אם יש במעיים חלבונים נשאים של יוני מתכת. שוב - אכן, הספיגה תהיה פחותה, אבל בטח ובטח שלא מעטה או אפסית.

cומcו

New member
האם ה-PH של תינוק שונה מאשר אצל מבוגר?

בקיצור, אשמח להסבר על "מגיבים חומצית".

cומcו

New member
תוכל להרחיב? ולהשיב לי על השאלה האם יש הבדל

בין תינוק למבוגר ברמת ה-PH?

hal767

New member
לא זכור לי שיש הבדל.

אני מוכן לבדוק את עצמי בנושא ליתר בטחון. בנושא הזנת תינוקות ומאזן חומצה בסיס, חלב האם הוא המודל למזון אידאלי לתינוקות. כן יש לקחת בחשבון שאצל תינוקות וגם אצל ילדים ההשלכות של הפרת המאזן הזה גורמת לפגיעה בהתפתחות הכללית. לכן הנזק אצלם יהיה גדול יותר בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.

0 אור 0

New member
גם בלי להיות טבעונים

כשמתחילים עם מוצקים מתחילים עם ירקות ופירות (מהפשוטים לעיכול ולא אלרגניים ידועים - לא פירות טרופיים או ירקות סולניים) מי שלא צמחוני נותן גם ביצה עוד לפני שמתחילים עם דגנים וקטניות - ואז יש דגנים שמקובלים יותר לתינוקות מאשר לחם לבן - למשל אורז.

פולספגן

New member
ההנחיות החדשות (כבר לא כ"כ חדשות - שנתיים+)

אומרות שרצוי להתחיל את הטעימות בגיל 4 חודשים וזה כולל חשיפה לגלוטן. ההסבר לכך הוא שעדיין מניקים בתקופה הזאת וההנקה טובה בשביל מנגנוני הגוף להסתגל לזה.

למעלה