>>>גאה בעצמי

emmily plays

New member
>>>גאה בעצמי../images/Emo9.gif

מאז נכנסתי בצעד בוטח לעולם הפרוג לפני כמה חודשים, נהייתי מין מסיונרית קטנה לנושא. anyway, ביום שישי הייתי עם חברה שלי בהופעה של אגרול (היא לא "פרוגרית", אבל אוהבת ג'אז, פיוז'ן, פולק, רוק קלאסי ופסיכדלי ושאר מטעמים) ובסופה היא אמרה :טוב.. אני אוהבת ג'נסיס, ויס, וקרימזון. ואתמול נתתי לה כמה מהדיסקים שלי והיא לגמרי מאוהבת ב in the court וב selling england ויש לה עוד כמה לשמוע.. אגב, היא פריקית רצינית של מוזיקה, והפתיעה אותי לחתולין בהופעה של אגרול כשפתאום קלטתי אותה שרה את המילים של long distance runaround, ואצלי בבית היא הכירה את המילים ל black flame של רנסנס, ואמרה שהיא מכירה גם את mood for a day ואוהבת מאוד. טוב, כנראה ששתינו היינו "פרוגריות" לטנטיות.. או כמו שאומר השיר "בכלל לא ידענו שאנחנו כאלו":)

Corsus

New member
גם אני וחבר שלי...

משהו בסגנון הזה. יש לי חברים שאוהבים מזרחית, ראפ וכל החרא הזה. אז אנחנו מחנכים לשמוע אותם דברים יותר משוכללים כמו: מטליקה, לינקין ועוד הרבה דברים מהסוג הזה.

dimfo

New member
תסלח לי

אבל בעיני אין שום הבדל בין מוסיקה "מזרחית" ו"ראפ" לפי הגדרתך, לבין להקות כמו לינקין פארק ומטאליקה. רק שאני יהיה בענינים, מה בדיוק משוכלל במוסיקה הזאת, ובכלל, מה זה משוכלל? אני מתנצל על השאלה, אבל אפשר לדעת מה אתה שומע חוץ מ"מטליקה, לינקין ועוד הרבה דברים מהסוג הזה"?

מורנא007

New member
עוד שאלה

מה לא משוכלל במוסיקה מזרחית, נניח אומנים כמו עבדול ווהב? המוזיקה המזרחית היא מספיק משוכללת בכדי שאומני רוק מתקדם כמו סטיב הילאג', דג'ם קארט, רנסנס, גונג ואסיה מינור ישתמשו באלמנטים מזרחים ביצירות שלהם. ויוצרים קלאסים כמו סייט סאנס או צ'יקובסקי השתמשו באלמנטים מזרחיים ביצירות שלהם.

Fatach

New member
צודקים...

מטאליקה ולינקין פארק "משוכללים" בדיוק כמו מזרחית. מה שכן, מזרחית (לדעתי לפחות) - כל השירים חוזרים על עצמם באופן בלתי נסבל, מה שאצל מטאליקה לא נכון. אצל לינקין נכון חלקית... איי פעם אהבתי אותם...

תומרוק

New member
אין מקום להשוואה.

תראו ,מוזיקה מזרחית ממוסחרת היא לא מסובכת , ובד"כ ממש לא מענינת, משעממת אפילו. שומעים מישהו בוכה על זה שמישהי זרקה אותו או משהו בסיגנון. אבל...יש גם מזרחית טובה,מה גם שהמון אומני פרוג משתמשים באלמנטים מזרחיים במוזיקה שלהם. נתנו פה כבר דוגמאות אני רק יוסיף את ג'ון פטרוצ'י מדרים ת'יאטר, שעושה לפעמים קטעים ממש מזרחיים. לגבי מטאליקה ולינקין, אני לא מכיר אותם כדי לחוות דעה, אך ממה שהכרתי למטאליקה יש כמה דברים מענינים המון לא מענינים. ולינקין פארק עושים מוזיקה כדי שהיא תיהיה במ טי וי, מה שהופך את המוזיקה שלהם ללא מאוד טובה. אך יש להם גם יצאות טובות. בכל מקרה בין מטאליקה ולינקין למוזיקה מזרחית אין מקום להשוות בכלל. ולגבי ראפ, שם בכלל יש דברים משובחים,יותר לכיוון ההיפ הופ אך עדיין יש שם דברים מעולים, זה רק תלוי במה בוחרים לשמוע, לדומא אאוטקאסט מעולים...! ויש גם עוד כמה.

Fatach

New member
נכון..

ז"א... המוטיבים המזרחיים ובכלל קטעים בסגון (סולמות פריגים והרמונים וכו'..) נשמעים מדהים. אני מדבר על המוסיקה הזרחית כאן (איל גולן (הוא עדיין קיים?) וכל חבריו...) אני משער שמטאליקה קצת יותר מתקדמים מכל זה... לינקין באמת ממוסחרים (אבל בעצם גם מטאליקה לא? לא יודע... כבר לא שומע אותם...)

מורנא007

New member
תשמע, לא צריך להכליל

ישנם מקרים בהם מוסיקה מזרחית ישראלית נשמעת לא רע בכלל, למשל שלמה בר והברירה הטבעית שיצרו פולק פסיכדלי מזרחי. לגבי גולן, לפי מיטב ידיעתי הוא השתמש בלחני שירים רומנטים ספרדים בחלק מהיצירות שלו, כמו פוליקר ואיינשטיין שהשתמשו בלחנים יוונים.

Fatach

New member
אני משער שאתה צודק...

כי עושה רושם שאתה מבין בתחום הזה יותר ממני... אז כדי להיות פוליטיקלי קורקט: רוב המוסקיה המזרחית...

מורנא007

New member
דרור יקרא בביצוע ג'אזי של Esta

מצורף קישור להודעה של מידד בפורום IsraelProgressive

תומרוק

New member
תשים לב

שלא אמרתי שמוזיקה מזרחית לא יכולה להיות טובה..יש מוזיקה מזרחית טובה, ושלמה בר והברירה הטבעית הם כאלה (אפילו שעוד לא יצא לי לשמוע אותם)... אמרתי שהמזרחית המוסחרת, שאנחנו שומעים ברדיו היא גרועה, וגם ברובה המוחלט, לא כולה.

dimfo

New member
המשפט הזה גורם לי לדחף עז לחבוט את

ראשי בקיר.

למעלה