גאד! 136 מסרים חדשים..!!!

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

תימנייייייייייייייייייייייייייייי

מרי לנ3ח

New member
קטן ממני בשנתיים

עובד, מפונק אמיתי!! אנחנו על תקן ה"פועל בניין הערס" ו"הכוסית על"

לגיטימי שיהיה כוסית...

תביא אותו לת"א. זה משהו שלא ארצה להחמיץ..
יש מסיבה בקרוב, אגב... (טוב, קבל מסר אישי
)

מרי לנ3ח

New member
הוא התקשר עכשיו.. שמע שאני בנט

והוא כזה.. "טו-אוב!, מתי תחזור?" כולי בקול של שוקיסט חח כפרה עלייו!

Nחמן

New member
../images/Emo245.gif מרי היקר שלנו!

גם אני התגעגתי מאוד אליך ואפילו פניתי לאינטרפול לחפש אחריך. חסרת לנו מאוד. רק לצערי כפי שהודעתי לאחרונה אני נאלץ לצמצם את נוכחותי עקב מחלת עיניים (לא קשה אבל מטרידה) וניתוח צפוי. משאיר לך את הבמה ומקווה למצוא אותך בבריאות ובטוב תמיד.
תגובה לפורטי (גיי 40 גברי): לא כל חובש כיפה ומניח תפילין של רבנו תם הוא דתי ולא כל גלוי ראש הוא חילוני. אני מכיר לא מעט חילונים, שנחשבים כצדיקים גמורים לעומת אחרים, שחובשים כיפה לראשם. 2 דברים: א. נזהרתי בלשוני לומר עד כה, שבשלב זה מדובר בגדר חשדות, ועד שלא תוכח אשמתו, עומדת לו זכות ההגנה מן הצדק. אינני חורץ דין ע"פ התקשורת. ב. כבר כתבתי במקביל, שהמעשים המיוחסים לחשוד הם בגדר פשעים חמורים ביותר, ומי שעושה אותם הוא פושע נאלח - חלאת המין האנושי (ביטוי חריף מאוד ולא שגרתי אצלי). גם תליית המודעות, שבה נתפס בשעת מעשה, אמורה להוות עבירה חמורה על חוק ההסתה. גם זה מזכה אותו בתואר ה"מכובד". רק קרא נא את דבריו של אופיר בתגובה להודעתי. במסר פרטי ברכתי אותו על כל מלה בהודעה.

דתי הוא מי שגדל בבית דתי, קבל חינוך דתי

וממשיך לשמור שבת וכשרות ותפילות בעיתן ומנהגי החגים והשבת כהלכה. גם אם הוא חוטא מידי פעם הוא נקרא דתי והוא שייך למגזר הדתי. המערכת הדתית אינה יכולה לטעון פתאום שהוא לא שייך להם רק בגלל אחד החטאים שלו, גם אם החטא הוא נורא. דתי הוא גם מי ש"חזר בתשובה" (מעולם לא הסכמתי עם המינוח הזה) והתחיל להיות דתי ולשמור שבת וכשרות ותפילות ומנהגי הדת כהלכה. אם הוא התמיד בכך תקופה ארוכה הוא דתי. ואם הוא גנב אלף שקל מהקופה בחנות הוא עדיין דתי, אבל חוטא.

Nחמן

New member
הבהרה

הכותרת נכונה. ההמשך - לא כל דתי משתייך לקהילה. יש כאלה, שהם "כבשים בודדות"; אנשים מוזרים, שטיבם איננו ידוע. כלפי חוץ שומרים שבת ושאר הלכות אולם מפנימה מסתתרת חיית אדם. "אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא". איש מאיתנו איננו מושלם. רק ברגע, שזה מגיע לפשעים מחרידים, הנוגדים את יסודות היהדות, הרי מדובר בפושע, שהוציא עצמו מהכלל, וכל חייו הם זיוף אחד גדול. אולי הוא שחקן תיאטרון מוכשר אבל לא דתי. המערכת מוקיעה מתוכה אנשים כאלה, כי הם אינם מייצגים אלא את עצמם. באותה מידה אינני רשאי לבדוק ב"ציציותיו" של שום אדם חילוני. יש לי שפה משותפת עם חילונים רבים אבל המכנה המשותף לכולנו הוא הרצון והנכונות לעזור לכל אדם, שזקוק לזה, אבל חלילה מלפגוע כמלוא הנימה בשערה אחת משערות ראשו של מי, שאיננו מסכימים עם דעותיו. בעניין זה אנחנו מאוחדים וחבל לפרק את האחדות בגלל פושע אחד. שוב חשוב להבהיר ולציין: כרגע מדובר בגדר חשדות בלבד. גם אם החשוד הודה והתרברב במעשים נוראים, הרי הוא הודה גם ברצח בבר-נוער ונמצא דובר שקר. אולי עוד יתברר, שזו עוד אחת מהפרובוקציות של השב"כ (וכבר יש עדות, שהשב"כ ניסה להפעיל בעבר). לכן ההתייחסות שלי כרגע היא כלפי המעשים ולא כלפי האדם. גם אם יתברר, שהפושע האמיתי הוא אדם אחר, זה לא יפחית מהחובה להוקיע אותו אדם. לכן בוא נפסיק עם ההכללות. הנה הבאתי כאן דוגמאות של אנשים נפלאים, שזכו לצל"שים על מעשי גבורה, ומשום מה איש לא מתייחס לסתירה הקיצונית בין שני הדימוים. ועוד: מי שגנב 1000 שקלים הוא חוטא אבל יש לו תקנה. מי שהסית לרצח, גם לו יש תקנה: ישוב בתשובה ויקרא לכבוד כל אדם. מי שרצח על רקע לאומי או מיני או על כל סיבה אחרת, הוא רוצח שפל ותקנתו אחת: להירקב בכלא לכל ימי חייו. אני קורא מכאן בשם האהבה והאחווה, שכולנו זקוקים לה, להתאחד בגינוי ובהוקעת הפשעים והפושעים, שביצעו אותם, ולא להפוך מקרה בודד של פסיכופת שפל לשנאת חינם. זה לא יועיל לאף אחד אבל עלול להזיק לכולנו.

yuni9

New member
פורש מדרכי ציבור

הוא פשוט לא חלק מהציבור ולא משנה שיהיה צדיק או גדול הדור. עיין רמב"ם שם שם... אנו חלק מעם ישראל וחלק מהתיבור הדתי בפרט ולא משנה מה. זו עובדה ולא עמדה לוויכוח שלום.

yuni9

New member
הבעיה היא פשוטה (ואולי לא)

בכל מה שקשור למגדרים ומגזרים. תוכל תמי למצוא ,דתי גנב, דתי רוצח, דתי אנס וכו'... אבל לא תמצא דתי מחלל שבת, או לא מניח תפילין וכדומה. אם כך הבעיה היא פשוטה, אבל הפיתרון, שהוא שינוי התפיסה הוא מאוד מורכב. אם אפשר גם חשוב לציין שלבעיה התייחס כבר הרב קוק זצ"ל כשהיא רק החלה. ומאז המצב לא ממש משתפר. באותו עניין גם ישנה השאלה האם ייתכן דתי הומו? לדעתי השאלה לא מתחילה בכלל. מאחר וההגדרה של שני המאפיינים נמצאות במישורים שונים. למרות שייתכן שישנו קו המחבר ביניהם. זה לא הופך את שני הדברים לאותו עולם מושגים. דתי קשור לשאיפות של האדם. בעניין קרבת ה'. ומה שהוא עושה על מנת לנגיע לכך. והומו יותר קשור למצב הנפשי עולם הזהי של האדם. כחלק משאר כוחות הנפש הטובים והיותר טובים (טוב מאוד - זה יצר הרע). כלומר זה הנתונים שלנו. אם אנו יכולם לשנות אותם ובין עם לא.

Nחמן

New member
בצורה חדה יותר

לא כל חובש כיפה הוא דתי ולא כל מי שאיננו חובש כיפה הוא חילוני. אני מכיר הרבה "חילונים", שהם אנשים נפלאים ועושים רק טוב לזולתם. לא בדקתי בציציותיהם, אם הם מניחים "תפילין של רבנו תם" או אולי מניחים אותם בארון... לא ביקשתי דין וחשבון מאף אחד וגם אינני רואה עצמי השוטר של הקב"ה כדי לבלוש אחריהם ולבדוק את מידת שמירת המצוות שבין אדם למקום אצלם. לעומת לצערי הרב יש לא מעט אנשים "דתיים", שקיום המצוות אינו אלא מסווה לפשעיהם הנאלחים. אלה אינם דתיים אלא "מתחזים". כידוע יום הכיפורים יכפר על עברות שבין אדם למקום, אם ישוב החוטא בתשובה. על עברות שבין אדם לחברו אין מחילה ואין כפרה עד שירצה את חברו. ואם חברו נרצח על ידו? מה יועיל הריצוי והפיוס? כלום אפשר להחזיר אותו לתחייה ולתקן את העוול? לכן תנוח דעתך ודעתם של אחרים הדואגים. נכון, שיש במעשים נפשעים אלו חילול ה' גדול בגלל כל המשתמע מכך, ומשום כך אותו חילול ה' נוסף על פשעיו החמורים בלאו הכי. אני נוהג לשפוט כל אדם לפי מכלול מעשיו ולא לפי התנהגות חיצונית כזאת או אחרת. מאז שאני כאן בפורום הכל יודעים את השקפתי הברורה: אישית אני משתדל לקיים את מצוות התורה כפי יכולתי, אולם כיוון שאני יודע, שאני רחוק מלהיות "צדיק", אין אני רשאי לשפוט איש כל עוד איננו פוגע באחרים. גם יהודי חרדי יהיה אהוב עליי, אם ידע לכבד את זולתו, השונה ממנו... וכאן אני נאנח אנחה גדולה. בפורום זה דובר לא אחת על קבלת ה"שונה" על ידי יפי נפש, שה"שונה" בעיניהם זה רק הם בעצמם. אם ה"שונה" חובש כיפה ואולי אפילו מתנחל (ר"ל), הרי זה "מוקצה מחמת מיאוס". אין לך צביעות גדולה מזאת והללו "יורים לעצמם ברגל", כאשר מגלים את הזיוף ברבים. אז הבה נשפוט כל אדם לגופו ולא על פי השתייכותו למחנה זה או אחר או על פי השקפתו הדתית או החילונית. ברגע, שאנו נשמש דוגמא חיובית לקבלת ה"שונה", רק אז נוכל לבוא בדרישות כלפי הציבור לקבל לתוכו גם את ההומוסקסואלים. בדרך אגב... אינני בטוח, שהגדרתך נכונה. כבר מצאתי לא אחד, ש"טיהר את השרץ בק"ן טעמים" והתיר מלאכות האסורות מדאורייתא. לא בדקתי, אם לא ויתר פעם גם על הנחת תפילין. לכן שוב": אסור לנו להגדיר כל אדם שהוא באופן אישי. כל אחד הוא בחזקת כשר כל עוד לא הוכח אחרת. מי שחשוד ברצח, עלול גם להיות חשוד באי הנחת תפילין ובחילול שבת. אדם כזה איננו נאמן עליי בשום דבר.

yuni9

New member
אני מסכים באופן כללי

קודם כל לשפוט אחרים זה דבר שלא עושים לפני שאתה שופט את עצמך. כמו שכותב הרמב"ם שמסכת אבות שמדברת על התיקון אישי המוסרי של אדם. (יש לדייק שלא רק המשניות הראשונות שמדברות במפורש על משפט ועל העברת המסורת גם הם על פי שיטת הרמב"ם מיועדות בראש ובראשונה לשופטים) הרבה פעמים יותר קל לדבר בגלל זה בהכללות. וזה נראה לי דבר מוטעה מיסודו. למרות שניתן אולי לדבר על הלך רוח כלשהו ותפיסות מסוימות בקרב ציבורים שונים. עדיין יש לקחת זאת כמוטל בספק. ולא הייתי אומר שהוא קרוב לוודאי אלא ספק רגיל. תופעות שליליות חייבים לגנות. על מנת שלא יחשבו כנורמה בציבור חלילה או כלגיטימיים. 'משוגעים לא אצלנו'. כמובן שישנה בעיה בעצם ההסתה. ואפילו מחשבה על כך. כפי שכותב הרב קוק זצ"ל באחת האיגרות הראשונות. שלפי אלו שרוצתים חופש דעות. זה בלתי אפשרי מאחר ומחשבות תמיד יגיעו באופן זה או אחר לידי מעשים. אבל לא לשכוח לבקר את עצמנו. לבחון את דרכנו וכל אחד על פי שיטת ההתמודדות שלו להתקדם בחיים. זה בעיקר מה שניסיתי לומר (מצטער אם זה לא יצא ברור...) באופן כללי יש לנו בעיית מנהיגות. אצל החילונים כבר אין מנהיגים "גדולים". ואצל הדתיים יש כמה אבל הם עסוקים בלריב אחד עם השני, וגם ראשי הישיבות לא תמיד מגדירים קו ברור יחד, בלשון המעטה. ואצלך החרדים יש אמנם גדולי דור אבל הם לא עוסקים כמעט בכלל במה שקשור לתורת הגאולה אלא רק לתורת הגלות. באופן כללי במצב של איש הישר בעיניו יעשה. צריכים כמובן ללמוד ולנסות לקבל מהגדולים על אף חילוקי הדעות ביניהם. ומה שרציתי להוסיף להגדרה גם על פי הכוזרי. זה שלהתקרב לה' אפשר רק באמצעות מה שהוא מדריך אותנו. אם זה בתורתו, או על ידי נביאיו, וגדולי הדורות למיניהם. עם זאת חשוב לזכור שעיקר העבודה היא שלנו. כמו שאומר הרמח"ל במסילת ישירם בתחילת הזהירות. שהעצה שניתנת לנו היא לפתח חשיבה עצמאית ולעשות חשבון נפש. ולי באופן אישי מספיק בינתיים לעשות חשבון נפש לעצמי, ואין לי עניין לעשות חשבון נפש (או משפט) לאחרים. לגבי העניין של פגיעה בבין אדם לחברו. בדרך כלל זה נובע גם מקשר לא נכון של אדם לאלוקיו. רק אין יראת אלוקים במקום הזה וכו'... וגם אם הוא חי אורך חיים דתי זה לא אומר שבהכרח יש לו יראת שמיים. הרמח"ל כבר כתב במסילת ישרים שיכול להיות מישהו שמקיים את כל המצוות אבל העיקר חסר מן הספר. באופן פשוט אין לו יראת שמיים.

טוהרtoar

New member
"ברוך מחיה המתים"

אולי קצת עדכון פרטים לטובת הלא מעודכנים פה (כמוני) על לאיפה נעלמת?למה?כמה?איך?מדוע?ו...האם?

למעלה