הבהרה
הכותרת נכונה. ההמשך - לא כל דתי משתייך לקהילה. יש כאלה, שהם "כבשים בודדות"; אנשים מוזרים, שטיבם איננו ידוע. כלפי חוץ שומרים שבת ושאר הלכות אולם מפנימה מסתתרת חיית אדם. "אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא". איש מאיתנו איננו מושלם. רק ברגע, שזה מגיע לפשעים מחרידים, הנוגדים את יסודות היהדות, הרי מדובר בפושע, שהוציא עצמו מהכלל, וכל חייו הם זיוף אחד גדול. אולי הוא שחקן תיאטרון מוכשר אבל לא דתי. המערכת מוקיעה מתוכה אנשים כאלה, כי הם אינם מייצגים אלא את עצמם. באותה מידה אינני רשאי לבדוק ב"ציציותיו" של שום אדם חילוני. יש לי שפה משותפת עם חילונים רבים אבל המכנה המשותף לכולנו הוא הרצון והנכונות לעזור לכל אדם, שזקוק לזה, אבל חלילה מלפגוע כמלוא הנימה בשערה אחת משערות ראשו של מי, שאיננו מסכימים עם דעותיו. בעניין זה אנחנו מאוחדים וחבל לפרק את האחדות בגלל פושע אחד. שוב חשוב להבהיר ולציין: כרגע מדובר בגדר חשדות בלבד. גם אם החשוד הודה והתרברב במעשים נוראים, הרי הוא הודה גם ברצח בבר-נוער ונמצא דובר שקר. אולי עוד יתברר, שזו עוד אחת מהפרובוקציות של השב"כ (וכבר יש עדות, שהשב"כ ניסה להפעיל בעבר). לכן ההתייחסות שלי כרגע היא כלפי המעשים ולא כלפי האדם. גם אם יתברר, שהפושע האמיתי הוא אדם אחר, זה לא יפחית מהחובה להוקיע אותו אדם. לכן בוא נפסיק עם ההכללות. הנה הבאתי כאן דוגמאות של אנשים נפלאים, שזכו לצל"שים על מעשי גבורה, ומשום מה איש לא מתייחס לסתירה הקיצונית בין שני הדימוים. ועוד: מי שגנב 1000 שקלים הוא חוטא אבל יש לו תקנה. מי שהסית לרצח, גם לו יש תקנה: ישוב בתשובה ויקרא לכבוד כל אדם. מי שרצח על רקע לאומי או מיני או על כל סיבה אחרת, הוא רוצח שפל ותקנתו אחת: להירקב בכלא לכל ימי חייו. אני קורא מכאן בשם האהבה והאחווה, שכולנו זקוקים לה, להתאחד בגינוי ובהוקעת הפשעים והפושעים, שביצעו אותם, ולא להפוך מקרה בודד של פסיכופת שפל לשנאת חינם. זה לא יועיל לאף אחד אבל עלול להזיק לכולנו.