גאגא סטרייטית?!

Kutaly

New member
גאגא סטרייטית?!

Et tu, Gaga?!

http://thisisbiscuit.com/bisexual-lady-gaga-comes-out-as-straight/

Kutaly

New member
כי זה מעניין.

גאגא העלתה את עניין הביסקסואליות כמה פעמים והיא בין השמות הראשונים שעולים כשמדברים על ידוענים ביסקסואלים.
זכור במיוחד הציטוט שלה:
“It’s not a lie that I am bisexual and I like women, and anyone that wants to twist this into ‘She says she’s bisexual for marketing’, this is a fucking lie. This is who I am and who I have always been.”

מעבר לזה היא מצטרפת לגל המדאיג של ידוענים שיצאו מהארון הביסקסואלי ועכשיו חוזרים ( הזכרנו את התופעה, בישראל, במעגל הביסקסואלי בשנה שעברה).
השנה הנוכחית, להזכיר, התחילה עם הוידוי של הקופץ האולימפי תום דיילי שאחרי חודש הכחיש את הנטיה הביסקסואלית וטען ש-עכשיו- הוא הומו.

זה מדאיג כי נראה שביסקסואלים בכל העולם במגמה של לחזור לארון.

אוהדאדם

New member
אל תהיה מהאנשים האלה

ביסקסואליות זה לא הרפס; זו זהות מיניות בדיוק כמו הטרוסקסואליות והומוסקסואליות במובן שזכותו של כל אחד, בלי רדיפה מאף אחד אחר, להחליט שעכשיו הוא סטרייט או ביסקסואל או הומו. לא רק זה, למרות שזה טיעון נפוץ בקרב ביפובים, כן יש אנשים מסוימים, לא הרבה אבל זה קיים, שמשתמשים בזהות הביסקסואלית כתחנה בדרך, או כמקום בטוח להיות בו.

קרן מולאלי, למשל, אמרה שהיא לא מזדהה כביסקסואלית כי אחרי 15 שנים בנישואים מונוגמיים עם גבר, היא לא מרגישה שזה מאפיין אותה; אתה תחליט עבורה שזו "חזרה לארון"? מי אתה שתחליט את זה?

אני לא נותן לאף אחד להחליט עבורי שאני לא ביסקסואל רק כי אני מתחתן עם אישה ובאותו אופן, אני לא אתן לאף אחד לקחת את אותו החופש ואותה האוטונומיה מאנשים אחרים. אם תום דיילי החליט שהוא הומו, אז הוא הומו, ואין לך שום זכות להחליט שהוא חוזר לארון.

Apikachu L

New member
לא, אין לנו זכות להחליט על אף אחד

בתכלס, זכותה המלאה להגדיר את הזהות שלה.
אבל כן יש כאן, לפחות לפי קוטאלי, מגמה מדאיגה (אני לא עוקבת אחריי ידוענים כל כך אז קשה לי לומר). מגמה שאיכשהו גם מתווספת לזה שהקהילה הביסקסואלית לא כל כך מדברת בתוך עצמה יותר בזמן האחרון.
למה?
המגמה הזו מדאיגה כי היא מקדמת את זה שביסקסואליות זה לא אמיתי. זה שלב חולף. וזו בעיה, כי זה תורם עוד יותר למחיקה של ביסקסואליות.
עכשיו, אני לא אגיד לאנשים איך להגדיר את עצמם, ואתמוך בהם באופן אישי בכל בחירה שיבחרו. מצד שני, וברור לי שזה לא פוליטיקלי קורקט לומר את זה - יש הפרש מסויים בין נטיה בפועל לבין זהות. יש נטיה בפועל של אנשים שנמשכים לאנשים ממינים ומגדרים רבים, לבין הזדהות בפועל כביסקסואלית/רומנטית או פאנסקסואלית/רומנטית.
ונראה לי שזה משהו שקצת מתפספס בשיח הקהילתי - כי ברוב הזהויות האחרות, יש הבנה מסויימת שהזהות הזו היא מה שיש. אנשים עדיין יכולים להגדיר את עצמם איך שבא להם, אבל בכל זאת, הטרוסקסואליות והומוסקסואליות לא נתפסות כמשהו של "תגדיר את עצמך איך שבא לך". יש כאן גם חיסרון, אבל גם יתרון מסויים - של הבנה של "זה מה יש".
אני סופר בעד שאנשים יגדירו את עצמם, ויחליטו לבד - א-ב-ל - מה עם זה שיש למשיכה קיום בלי קשר לרצונות של האנשים?
זו שאלה מורכבת ודואליות שקיימת, לפחות ממה שראיתי בקהילה הבי(סקסואלית/רומנטית) ופאנ (כנ"ל) - וגם, כמדומני בקהילה הא-מינית והג'נדרקווירית, ואולי גם טרנסית באופן כללי.
לי אין תשובה או רעיון איך לעשות את זה אידאלי.

אוהדאדם

New member
זו התחמקות, וגם קצת צביעות

נכון שביסקסואליות מותקפת, ויש מחיקה ביסקסואלית, ואני מסכים איתך שאם מישהי אומרת "פעם הייתי ביסקסואלית אבל בעצם אני סטרייטית", יכולים להשתמש בזה כדי להגיד שביסקסואליות זה שלב חולף. אז מה? אז בגלל שזה לא נוח לנו, או פוגע בנו, זה גוזל ממנה את החופש שלה להגדיר את עצמה?

אין לך שום גישה למשיכה שלה, ואין שום קשר בין משיכה ובין זהות מינית, התנהגות מינית, או נטייה מינית. את חושבת שלהומוסקסואל אין לפעמים משיכה לנשים? ללסבית משיכה לגברים? החיים הם לא דבר קבוע, או רציף; יש כל מיני תחנות בדרך.

פתאום, בגלל שזו הנטייה וזהות שלנו, אז אנחנו מסתכלים על גאגא בביקורתיות; אבל לסביות או סטרייטיות עשו את זה כשהיא אמרה שהיא ביסקסואלית; אז הן אמרו "היא לא באמת ביסקסואלית, היא פשוט לסבית שמפחדת לצאת מהארון" או "היא לא באמת ביסקסואלית, היא פשוט סטרייטית שרוצה לצאת מגניבה", ועכשיו את נשמעת כמוהן. זה עצוב מאוד.

Apikachu L

New member
אתה קראת מה שכתבתי?

לרגע לא הנחתי שיש לי זכות לקבוע לאחרים מה ואיך הם מזדהים.

אוהדאדם

New member
אז מה זו "נטייה בפועל"?

איך את יכולה להחליט שהנטייה בפועל של גאגא היא ביסקסואלית?

Apikachu L

New member
אני לא יכולה להחליט על הנטייה שלה

אין לי שום דרך למפות את המשיכה שלה. ובכל מקרה, ממה שראיתי בכתבה, זו בעיקר מהומה על כלום. היא לא כתבה או הכריזה שהיא הטרו, וממש אפשר להניח מזה הנחות שונות.

אם היא הטרו, בי, לסבית, או כל נטייה אחרת, אני בעד החקר העצמי של כל אחד.

מה שדיברתי עליו הוא העניין הטכני של הגדרות ומשמעותן, ומה עושים איתן.
אם מישהו יספר לי שהוא נמשך מינית ורומנטית ופיזית רק לגברים אבל מגדיר את עצמו כהטרוסקסואל (בהנחה שמדובר בציסגנדר), אני ארים גבה.
כי כן, זכותו להגדיר את עצמו איך שבא לו, אבל הטרוסקסואל הוא לא.
אם מישהו הטרוסקסואל מכל בחינה (מינית, רומנטית, פיזית) יגדיר את עצמו כביסקסואל זה אפילו קצת יפריע לי. למה?
כי אם אתה לא נופל בהגדרה, אז למה?

אם הסיבה היא חקר מיניות, סקרנות להתנסות - כן, בכיף. אחרת, מה אתה עושה פה?
אם זה בקטע של הזדהות פוליטית, אז תודה, אבל לא תודה.

אם אנשים משתמשים בביסקסואליות כתגית מעבר או מקום לחקור, אני אולי ארגיש חוסר נוחות מסויים מזה, אבל - זה לא שימוש שהוא בעייתי. זה עוזר להם.
אם אנשים מרגישים שאולי טכנית הם בי, אבל פיזית זה לא רלוונטי, אני לא אבין אותם, אבל גם לא אומר להם כלום.

אבל, ובכן, יש את העניין של ההגדרות הטכניות. אני לא אכפה על אף אחד הגדרה. אבל זה יהיה לי מוזר אם אנשים שיודעים ובטוחים שהם לא קשןרים להגדרה משתמשים בה, ולא כמשהו שעוזר לך באופן זמני.

ושוב, אין לי באמת שום דרך למפות משיכות של אנשים אחרים. אני יודעת למי אני נמשכת. אני לא יכולה להכנס לראש של אנשים אחרים.
אבל אני כן ארגיש חוסר נוחות, למשל, עם מישהו מזדהה תחת הגדרה שלא מתאימה לו, ולא כאמצעי עזר לעזור לעצמו לחקור את המיניות או הרגשות שלו או לסביבה לקבל אותו.

אוהדאדם

New member
האמירות האלה מאוד מפריעות לי

"אם מישהו יספר לי שהוא נמשך מינית ורומנטית ופיזית רק לגברים אבל מגדיר את עצמו כהטרוסקסואל (בהנחה שמדובר בציסגנדר), אני ארים גבה.
כי כן, זכותו להגדיר את עצמו איך שבא לו, אבל הטרוסקסואל הוא לא. "

עכשיו אני אגיד לך איך המשפט הזה נשמע באוזניי:

"אם מישהי תספר לי שהיא נראית כאישה, גידלו אותה כאישה, והיא לא נטלה אף פעם חלק בחוויה הגברית, אבל למרות זאת היא מבקשת שאפנה אליה בלשון זכר והיא עצמה מדברת בלשון זכר, אני ארים גבה.
כי כן, זכותה להגדיר את עצמה איך שבא לה, אבל גבר היא לא."

ככה את נשמעת. אם אני הייתי אומר לך שזה שאת מדברת בלשון זכר מגוחך בעיניי, כי אין בך שום דבר גברי ואת לא נוטלת שום חלק בחוויה הגברית, את תעלבי, תפגעי, תגידי שאני פוגע בזכות שלך להגדיר את עצמך.
אבל אין לך שום בעיה לעשות את זה לאחרים.

"אם מישהו הטרוסקסואל מכל בחינה (מינית, רומנטית, פיזית) יגדיר את עצמו כביסקסואל זה אפילו קצת יפריע לי. למה?
כי אם אתה לא נופל בהגדרה, אז למה?"
מה זה "נופל בהגדרה"? מי את שתגידי לו מי זה ביסקסואל ומי זה הטרוסקסואל? אם מישהי יצאה רק עם גברים ושכבה רק עם גברים, זה הופך אותה להטרו?

Apikachu L

New member
אוקיי, אני מבינה את הביקורת ומקבלת אותה.

יש צדק בדבריך.
אבל באמת שאין לי מושג איך להגיב לאנשים שאמרו שפוליטית הם מזדהים כביסקסואלים, למרות שהם לא.

ובכל מקרה, כמו שחזרתי ואמרתי - אני לא יכולה לדעת על אף אחד שום דבר מעבר למה שהוא מספר לי. אם מישהו מספר לי שהוא נמשך רק לנשים, אבל מגדיר את עצמו כבי, אני בהחלט אתעניין לדעת למה.

Apikachu L

New member
לגבי אנשים שמזדהים פוליטית-

הכוונה לאנשים שאומרים שזו לא המשיכה שלהם, אבל הם כן מזדהים ככה למטרה פוליטית.

אוהדאדם

New member
רגשית, אני לגמרי איתך

אם מישהו היה אומר לי "אני נמשך רק לנשים, אבל פוליטית אני מזדהה כביסקסואל", אז הייתי חושב ומרגיש "אתה לא באמת ביסקסואל", בדיוק כמו שתיארת.

אבל, אני תוהה אם אין לזה עוד היבט, אולי חיובי. למשל, אולי אם ליידי גאגא אומרת "אני ביסקסואלית", גם אם היא אומרת את זה כדי להיראות מגניבה, אם אין אפקט מסוים שגורם לביסקסואליות להיות יותר מגניבה, ובוודאי גם הופך אותה ליותר מיינסטרים כאשר כוכבת פופ בסדר גודל גלובלי אומרת משהו כזה על עצמה.

Apikachu L

New member
לא נראה לי חד משמעי ...

לקחו ציטוט כזה, שבאמת אפשר להבין בכל מיני דרכים...
אישית, אני מפקפק.

למעלה