גאגא משחררת את ''VENUS''.

Brady

New member
היא מפגרת מפגרת מפגרת מפגרת מפגרת

גאגא תרשמי לעצמך: זה סינגל שעושים קאמבק איתו.
את DWUW עוד אני מבין, כי ניסו לנצל מה שהסתמן כהצלחה (והתפוצץ להם בפרצוף), אבל למה קיבינימט Applause נבחר על פני זה? באיזה עולם??

שיר משגע שסוף סוף מחדש משהו מבחינתה. אני חושד שחלק מזה נעוץ בסיבה שעוד מפיקים מעורבים כאן (אאל"ט גם madeon) חוץ מווייט שאדו שגמר לי כבר על החיים מחוסר היצירתיות שלו בזמן האחרון.

Brady

New member
ומסתבר שטעיתי? עכשיו כל הקרדיט הולך אליה

כמפיקה היחידה, לפי ויקיפדיה
סיי וואט

ARTPOP

New member
כן כן!

מה שהיא כתבה על הפקת השיר:
''"כשסיימתי את ארטפופ החלטתי לכתוב עוד שיר. והשיר הזה על פמניזם אז אמרתי לכל המפיקים ולקחת את הזין הגדול שלהם מהחדר. אמרתי: השיר הזה חייב להיות מופק ע"י פות."

Brady

New member

ואמרו אמן

אף אחד בדעה צלולה לא היה עושה זאת. השמועות נכונות, הבחורה אכן השתגעה.

Brady

New member
כל עוד נתנה קרדיט באלבום, בכיף. אין בעיה.

למדונה, TLC וויטני היא לא נתנה, בזמנו. לא יפה.

YugiBoy

New member
השיר נכתב יחד עם מי שכתבה את השיר המקורי...

השיר ששמת גם הוא גרסת קאבר, ו-וונוס מסמפל גם את הווקאלז שלהם.
הכל בסדר

I Remain

New member
איך הכל בסדר?

כל השירים שלה לא מקוריים.

או שהיא "גונבת" מעצמה או שהיא מקבלת "השראה" משירים קיימים..

YugiBoy

New member
זה שיתוף פעולה עם הכותבת אז זו לא גניבה

ולכן לא יעשו מזה רעש אז הכל בסדר.
אין דבר כזה שיר שלא מושפע משום דבר. לפעמים זה ממש ברור ולפעמים אף אחד לא יודע (זה יכול להיות גם מהרעש של המכונת כביסה, לא יודע)

כל עוד המוזיקה טובה לא איכפת לי מאיפה היא קנתה את החלקים שלה... אני דווקא שמח שהיא מורידה מעצמה את השם של 'זאת שמנסה להמציא את הגלגל כל יום מחדש' כי זה סתם מפגר.

בקיצור, אורנוס, דונט יו נואו מי אס איז פיימוס?

I Remain

New member
אם זה פעם או פעמים אז נכון

אבל כשזה יותר מידי, זה כבר חשוד..

BTW - "גנוב" ממדונה
JUDAS - נשמע כמו חיקוי של BD
AURA - נשמע בדיוק כמו שייזה
VENUS - כמו השיר הזה שאתם מדברים עליו שלא שמעתי בחיים.

בקיצור, זה כבר מתחיל להיות יותר מידי השראות וקצת מידי יצירתיות.

RTur

New member
הקטע עם BTW זה בולשיט

רק האקורדים הם אותו דבר בין שני השירים, אין שם שום גניבה מלודית ושום דבר לא דומה בין EY לBTW.
שירים עם אותו רצף אקורדים יש בשפע.. זה לא נחשב גניבה. בקטע הזה באמת סתם שנטפלו אליה.

כל השירים בסרטון הבא בנויים על אותו רצף של אקורדים (לא הרצף של EY ו-BTW, אבל רק כדי להמחיש את עניין ההאשמה המגוחכת), האם ניתן לטעון שהם גנובים אחד מהשני? שום דבר לא דומה שם מלודית, רק האקורדים:
http://www.youtube.com/watch?v=oOlDewpCfZQ

GM1988

Well-known member
עד שלא קראתי ברחבי האינטרנט על אותה פרשה

בנושא BTW לא עלה לי אפילו דמיון בינו לבין EY.
אני חושב שמישהו אחד סתם אמר משהו כזה שהיא "גנבה" ממדונה את המלודיה, ומשם זה התנפח לבלון עד שהגיעו למדונה עצמה וגם היא נסחפה עם כל השמועות והדיבורים, והחליטה לענות על כך בסיבוב ההופעות עם שילוב שני השירים.

בעיקרון אבל - יש דמיון מאד גדול כשמתייחסים לזה.
קשה לי לדמיין מוסיקאית כמו גאגא יושבת עם הדיסק של מדונה ומלחינה שיר על איזה להיט של אומן כזה או אחר.

RTur

New member
יש דמיון כי זה אותם אקורדים אז זה איכשהו עולה

אבל זה לא יכול להיחשב כגניבה מוסיקלית כי מבחינת המנגינה שהזמרת שרה אין שום דמיון. רצף האקורדים גורם לזה להישמע כאילו דומה.
יש אינספור דוגמאות כאלה..

לגבי מה שאמרת שקשה לך לדמיין את גאגא יושבת עם הדיסק של מדונה ומלחינה שיר שמבוסס על זה - אני לא אומר שזה מה שגאגא עשתה פה כי לא הייתי איתה בחדר כשהיא הלחינה את השיר חח אבל זה דווקא כן יכול לקרות וזו דווקא שיטה מאוד נפוצה אצל אמנים מלחינים... עבודה עם רפרנס זו ממש לא בושה כל עוד זה נועד רק לשם השראה או לשם יצירת אווירה כלשהי שאוהבים בשיר מסויים ולא בשביל להעתיק.. אני באמת לא חושב שגאגא העתיקה פה משהו מלבד להינעל על אותו מהלך אקורדים שיכל גם לצאת לה במקרה ולא בכוונה. גאגא אולי מעתיקה ממדונה בדברים אחרים, אבל דווקא במקרה הזה אני לא מסכים שיש על מה להאשים אותה.

למעלה