גֶזֶל

מוגג

New member
הסרט אינו מזוייף אלא מניפולטיבי

וחד צדדי. כנאמר בשיר המלווה "שמע צעקתנו יודע תעמולות..." זה לא גורע מהעוול שנעשה.

amit1270

New member
העצים האלה לא "רכים בשנים"

הם אולי ניטעו אחרי 48', וכנראה בעשוריים האחרונים (מה לעשות, עצי פירות לא חיים לנצח וצריך לחדש נטיעות), אבל החקלאות בוואדי הזה לא התחילה לאחרונה ובטח לא לצורך דרישת פיצויים.

יוסי ר1

Active member
העצים שבתחילת הסרטון מאד רכים בשנים

אילו שבסוף אכן בני עשרות שנים. אבל לא הפרטים הקטנים הללו חשובים, אלא הדורסנות של הרשויות את האדם הקטן. וכמובן שיש כאן שיפרשו שהדורסנות היא של היהודים את הערבים.

amit1270

New member
האמת היא איפשהו באמצע.

דורסנות הרשויות קיימת גם ביחס ליהודים, אבל אצל הערבים תושבי השטחים הדורסנות מגובה בכוח צבאי וההקשבה לתושבים פחותה בהרבה. אני בטוח שאם היו מניחים צינור כזה באזור יהודי לא היו מבטלים בקלות כזאת את האלטרנטיבות (הכרוכות בהוצאות נוספות). אני חושב שהסיבה שלא העבירו את הקו קצת יותר למעלה לא היתה רשעות "כוחות הכיבוש" אלא פשוט חיסכון כספי, ואם התושבים מוחים, ואם הורסים בדרך שטחים מעובדים בני מאות (אם לא אלפי) שנים זה לא כל כך משנה.

יוסי ר1

Active member
../images/Emo127.gif מסכים כמעט עם כל מילה,

למעט פקפוקים למשפט "אני בטוח שאם היו מניחים צינור כזה באזור יהודי לא היו מבטלים בקלות כזאת את האלטרנטיבות (הכרוכות בהוצאות נוספות)." בסופו של יום, השיקול המנחה את האדם שקובע, הוא שיקול של מה הכי פחות בעייתי בשבילו (בשביל אותו מחליט). יש אחד שהבעייה שלו היא להציג תוכנית שעלותה גבוהה, ועל כן יילך על הפתרון הזול ולעזאזל מחאת התושבים, ויש אחד שהבעייה שלו היא הרעש שתושבים יעשו, ולא איכפת לו להוסיף כסף אבל לקבל שקט.

renjintso

New member
לא יודעת

אני פשוט מתקשה להגיע למסקנות כלשהן, כי הסרטון לא מספק לי שום אינפורמציה אמיתית, אלא מנסה לעבוד על הרגשות שלי. אני מאד נגד גזל אדמות, אטימות לב ובאופן כללי נגד הישיבה שלנו בשטחים הכבושים, אבל מי שמנסה לעשות עלי מניפולציה רגשית מעורר בי מראש התנגדות, גם אם הוא בצד הפוליטי שלי.

amit1270

New member
לי יש בעיה לראות עצים נעקרים.

זה מעציב אותי מאוד, גם אם העקירה הכרחית (ולא בטוח שזה המקרה כאן). בכלל, היחס לעצים בארצנו הוא מחפיר. הקלות שבה מישהו (ולא משנה מי) מחליט לרצוח עץ על לא עוול היא מקוממת.

יוסי ר1

Active member
יותר מזה.

על פי אותו חוק ביוב ארור, הקבלן שעושה את הקו מחוייב להעתיק את העצים , ולדאוג לקליטתם ושיקומם במקום החדש. מי שרוצה לראות איך זה מתבצע בפועל, מוזמן להציץ בקו הביוב שהגיחון מעבירה עכשיו מעמק הארזים לכוון סכר בית זית. כיון שהאזור הוכרז כגן לאומי, הפיקוח הוא של ראשות שמורות הטבע. אז משלמים לקבלן, משלמים לגנן, צריך להיות פיקוח של הרשות ושל אדריכל נוף. בפועל? לוקחים את העצים אחרי שגזמו את עיקר הנוף, ותוקעים במקום חדש, כלומר חופרים בור, וקוברים שורשים. בלי להדק, בלי להשקות את הגומה לפני, בלי להשקות את העץ אחרי, בלי לצבוע את גזעו בלבן כדי להגן עליו מקפיחת החמה. וכמובן ההעתקה נעשית בקיץ, למרות שאפשר היה בחורף, כדי לתת לעץ צאנס להצמיח איזה שורש או שניים לפני הקיץ. כולם קבלו את כספם, כולם מבסוטים. אף לא אחד מהעצים עתיד לשרוד.

למעלה