גֶזֶל

amit1270

New member
לא רק אנשים ולא רק אדמתם

זה הרס של תרבות בת מאות שנים. אבות אבותינו עיבדו את אותה אדמה. ההרס הזה לא מוצדק משום בחינה. פשוט בזיון.

ארץ אוכלת יושביה

כן-- אזרחים או לא אזרחים -- גם הם מיושבי הארץ. בגלל אירועים כאלה מתחילו מלחמות. ובגלל אירועים כאלה אני לא מסתכלת בחדשות. זה פשוט כואב לי מדיי.

יוסי ר1

Active member
ראיתי עכשיו את הסרטון בן שש הדקות

בתשומת לב מרובה. הסרטון חזק ביותר, ועשוי היטב: הן הבימוי, הן העלילה, הן השיר שנבחר בקפידה רבה. אבל , כל המתבונן, אינו יכול להתעלם מהיות הסרטון מגמתי. מטרתו של הסרט היא להראות עוול, נקודה. ולא סתם עוול, אלא עוול שיישוב של מתנחלים, אפרת, גורם לכפר ערבי שורשי, בגזל אדמותיו. הסרט מתחיל מנקודה מתוזמנת היטב: תושבי הכפר כבר יושבים ומחכים לבולדוזרים, אזרחים מישראל שהגיעו כתומכים כבר יושבים לידם לעודד, צוותי הטלביזיה כבר תפסו את עמדות הצילום מהזוית הטובה ביותר. הבמאי בחר שלא להציג שום צד נוסף: לא את דבר רשויות התכנון, מדוע זה התוואי הנבחר, ומדוע לא יעבור בשמורה שליד. לא את השאלה האם התקיים עם אותם תושבים משא ומתן. האם הוצע להם פיצוי? האם אחרי העברת הביוב לא ישתלו שם עצים חלופיים.? לא את דבר אנשי היישוב אפרת. מה דברם , האם הם מודעים בכלל לעוול? לטעמי, יש בסרט שתי שאלות קשות: השאלה האחת, היא שאלת העימות היהודי ערבי. והעברת קו הביוב הנוכחי הוצגה כעוד שלב במלחמה שלנו נגדם, בכיבוש הדורסני שלנו אותם. השאלה השניה, היא מדיניות ההפקעה והתכנון של מדינת ישראל. ולשאלה שניה זו לי לפחות יש תשובה: רשויות התכנון והביצוע במדינת ישראל נוהגות ברשעות ואטימות בין ליהודי, בין לערבי. אילו ואילו יקופחו בבא הרשויות להעביר קו ביוב בשטחם. הם (הרשויות) יעבירו קוים היכן שיבחרו, ישתדלו להסתיר מידע מבעלי הקרקע, להשהות פיצויים, לקפח נפגעים הזכאים לפיצויים, ולנהל משא ומתן לא הגון. כאן הנפגע הוא האזרח הפשוט, בין ערבי בכפר נידח, בין יהודי במרכז הארץ. ההבדל הוא, שלכפר הערבי יגיעו עם חיילים, ולכפר היהודי יגיעו עם שוטרים.

לא כל רשע דומה

אם היו מציגים את "רשויות התכנון" הסרט היה עוד יותר מגמתי: כמה פלסטינים יושבים ב"רשויות" הללו שמחליטות על אדמתם? עצם הרעיון שבני אדם, בקור רוח, יושבים בועדות ו"מתכננים" אזור בלי ייצוג לתושבי המקום מחריד. יש הבדל בין רישעותה של מדינת ישראל כלפי יהודים וכלפי ערבים ואי אפשר לטייח זאת על ידי אמירות כלליות על אטימות בירוקרטית. הבה נתרחק משטחים שהם במצב של "תפיסה לוחמתית" ושעצם התיכנון שלהם על ידי הצד הכובש הוא מעשה נפשע ונלך לנגב: כאשר בועדות התכנון של הנגב (שמתכננות עיירות ל"פזורה", חוות בודדים ושאר ירקות) אין נציגות לבדואים זה לא סתם רשע אלא משנה גזענית סדורה.

יוסי ר1

Active member
מסכים עם דבריך, שראוי שיהיה ייצוג לתושבים.

ומסכים גם עם הקביעה שלערבים עושים פחות חשבון. ויחד עם זאת, היכן בארץ נותנים ייצוג לתושבים כשמתכנים קו ביוב? גם בירושלים לא שואלים את תושבי השכונה בה מתכנים את הקו החדש, אלא מופיעים עם עובדה מוגמרת. תושבים שאינם עם אצבע על הדופק, יופתעו לגלות בבוקר בהיר טרקטור שמתחיל את העבודות, ורק אז ירוצו לנסות ולהציל מה שניתן מאדמתם, מהמטע שלהם, להתדיין על פיצויים.

ixmix

New member
מספיק עם ההיתממות הזאת.

הדין ליהודים ולערבים אינו אותו דין, ולא צריך להסתתר מאחורי סיסמאות על הבירוקרטיה. לא לכל אזרח זה קורה, יש כאן סוג א', סוג ב' וכן הלאה. הערבים לא נמצאים על הסקאלה, ומעט מאחוריהם הנשים הערביות. מצב זיפת.

יוסי ר1

Active member
אין כאן היתממות.

בדידי הווה עובדא. אין לי עניין לפרט כאן בפורום את מסכת תלאותי מול רשויות מדינת ישראל ומדיניות ההפקעה שלה, אציין רק שלמשפחתי, אמנם רק 75 שנים על אדמתה, (עדיין לא 200), נגרם עוול לא קטן מהעוול המוצג בסרטון. אטימות, רשעות, כחש, עבירות על החוק, הפעלת החוק בגרסתו הדראקונית ביותר, סחבת, עמימות, הסתרת מידע, מסירת שקרים, אילו מעט מהסופרלטיבים שאני יכול להגדיר בהם את התנהלות הרשויות. כאמור, משפחה יהודית שורשית, מרכז הארץ. אבל אני להבדיל לא הזמנתי סרט תדמית שיציג את העוול שנגרם כאן ליהודים.

אוֹחַ

New member
כואב הלב

לראות את העצים האלה, רכים בשנים (חודשים?), נעקרים ומונחים בצד, כמעט שורות שורות - כמו איזה שלל יומי של זק"א. גם אצלנו עקרו פעם עץ משמש. ג"כ עם טרקטור. אבל זה לא הלך קל כמו בסרט, בהינף כף רכה, כאילו הוא מוציא נרות מעוגה - זה הלך קשה. אולי בגלל שזה עץ ששתלו הערבים שגרו פה לפנינו, וברחו ב-48 (אני רציני), ולא עץ שניטע לא מכבר, לצורך... אני לא בטוח לצורך מה (ובעצת מי). למה לא להסתפק בזה שאני חושב שאסור לקחת לאיש את אדמתו, גם אם היא סתם אדמת טרשים? למה לא לסמוך על זה שבאמת ובתמים נורא בעיניי שנופלת שערה משערות ראשו של ילד, ולהתעקש ולהראות לי שוב ושוב גופות של ילדים (ולפעמים את אותה הגופה, בהפרש של כמה שעות)? זה לא מעליב, שחושבים שצריך פרובוקציות ושקרים כדי להעיר את המצפון שלך? שחושבים שהאמת והמציאות אין בהן די בשביל להפעיל את המוסר שלך? בתכלס, זו המלחמה שלהם, ואני באמת מכיר בזכותם לתמרן ככל שהם מוצאים לנכון - היהודים עשו דברים נוראיים בהרבה בדרך למדינה משלהם - אבל כשהזיוף מתגלה, חלק מהציבור הולך עם זה לקלפי. אז מה? כשהם עושים את זה, הם מהמרים על אלה שלא ישימו לב? על אלה שלא שמים לב, באופן כללי? שלא קוראים את השורות הקטנות? איתם הם מעדיפים לעשות עסקים? אני הייתי נעלב. אבל אחלה סרט!
חבל רק שאני לא סובל את הביצוע הזה.

אתה טוען שהסרט מזויף

שהמטע ניטע לצורך הביום של עקירתו, ושנעשה כאן מעשה של צדק וחמלה על האומללים מאפרתה. ואני טוען שהופקע כאן שטח פרטי, ושעליו בוצע גזל של כבשת הרש על ידי הכובש , בכוח הכוח ועיוות הדין

יוסי ר1

Active member
אם הכתוב בכתבה זו נכון, כי אז מעשה נבלה נעשה

ויש להוקיעו ולגנותו בכל פה. להשחית עצים זה מעשה שאינו מוסרי גם נוגד את ההלכה ורוח היהדות. כנ"ל לגנוב עצים.

אלי ו.

New member
מצטער, עורכי הארץ אינם אמינים בעיני

כמו שאני מניח שעורכי "בשבע" לא ממש אמינים עליך.

יוסי ר1

Active member
קצת סדר בהליך.

לצורך העברת קו ביוב אין צורך בהפקעה. מכח חוק הביוב אפשר להעביר קו ביוב בשטח שהוא בתחום הרשות, כולל בשטח פרטי. יש להודיע מראש לבעלים, לדאוג לפיצויים, שקבועים בחוק, ואת העצים חייבת אותה רשות להעתיק למקום בו יבחר בעל הקרקע, או להעתיק למקום זמני ולהשיב לאחר העבודה. הקרקע נשארת ברשות הבעלים, ומצבה אחרי ביצוע העבודה אמור להיות לא גרוע מאשר לפני, קרי עצים וכו'. עד כאן מה שהחוק מורה. הביצוע כידוע- על הפנים. פשוט עסק מסריח. ככל הידוע לי,אף רשות ( ייתכן ויש יוצאים מהכלל) אינה עובדת על פי החוק, אלא אם בעל הקרקע מגלה התנגדות עיקשת ומפעיל סוללת עורכי דין. בסרט הנ"ל חסרים יותר מדי פרטים: מה עם המשא ומתן שנוהל? האם נוהל? מדוע לא הגיעו להסכמה? ומה קרה שם בין תחילת העתקת העצים, עד הסיום הברוטאלי בו העצים האחרונים פשוט נשברו בכח? כאילו מישהו החליט שבאותם נסיבות מה שחשוב כרגע הוא להציג עובדה מוגמרת של שטח חשוף. את הסרטון השני שתמוש העלה אני לא מצליח לפתוח, אבל מהכותרת שהוא נתן עולה עוד שאלה, מדוע את הנטיעה מחדש עושים הפלסטינאים ולא הקבלן שעקר.

למעלה