ג´נין - היום שאחרי

ג´נין - היום שאחרי

השקט לפני הסערה. במחלקת ההסברה של משרד החוץ ודובר צה"ל כבר מתכוננים ליום בו צה"ל יסוג ויורשו עיתונאים להיכנס לשטחי הקרבות. גם הפלסטינים נוקטים בצעדים דומים. פורסם בתקשורת כי במערכת הביטחון טוענים שהפלסטינים מסרבים לקבור את מתיהם וזאת במטרה להציג את פעולת צה"ל כטבח. הפלסטינים מצדם טוענים כי המראות קשים בפני עצמם. בין אם מאמינים לצד הישראלי או הפלסטיני - מתקבלת תחושה קשה ביותר מהתנהלות צה"ל במבצע "חומת מגן". התקשורת הזרה, הפלסטינים וקצינים וחיילים אנונימיים, מספרים כי מחנה הפליטים בג´נין הפך לשדה קטל. גופות מוטלות בצדי הרחובות (לטענת צה"ל הפלסטינים אינם קוברים את מתיהם בעוד שהצד השני טוען כי בשל חילופי האש לא ניתן לקבור את המתים); ריח של ריקבון, מדמנה והריסות בטון מצויים בכל האזור; עשרות בתים הרוסים ועוד. האמת כמו תמיד איפשהו באמצע. אבל קוראי העיתונים (ובאי הפורום!) צריכים לנהל בעניין קריאה ביקורתית ולצלוח את דיווחי ההסברה של שני הצדדים. העובדה שכלי התקשורת הפלסטינים נגועים בתועמלנות ממסדית אינה חדשה. לרבים ברור כי הצד הפלסטיני ינסה לעשות הכל כדי להציג את צה"ל כצבא לא מוסרי. בין עמנו אנו חיים. כולנו שירתנו בצבא, עשינו בית ספר והלכנו לאוניברסיטה. קשה להאמין שחיילי צה"ל אכן ביצעו טבח מכוון באזרחים פלסטינים תמימים ויותר סביר להניח שרוב הקרבות מוקדו במחבלים חמושים, אשר ניהלו את הקרבות מתוך בתי אזרחים. עובדות אלו עדיין אינן מספקות את התמונה המלאה על המצב בערי הרשות. גם אם אם לא מאמינים לדיווחים של כלי התקשורת הזרים קשה להתעלם מהידיעות שפורסמו באמצע השבוע על קצינים וחיילים, שהשתתפו בקרבות, שטענו כי המראות באזור קשים. לתושבים חסר מזון, מים חשמל. מתיהם מתגוללים ברחובות. האם כך מנהל צבא הומניסטי את פעולותיו? רבים בצד הישראלי מרגישים בימים אלו מקופחים. התקשורת הזרה מגלה נאמנות לצד הפלסטיני. אירופה נגדנו ואפילו ארה"ב, ידידתינו משכבר הימים, מגלה סימנים של חוסר שביעות רצון. כמעט בכל בית נשמעת הטענה הבאה: הצביעות של העולם חוגגת. אחרי הפיגוע במגדלי התאומים בניו-יורק התגייסו רוב אומות העולם למלחמה חסרת פשרות באפגניסטן. ארה"ב - הדמוקרטיה הגדולה בעולם - הפציצה והשמידה אלפי לוחמי אל-קעוודה. מדוע לנו אסור לעשות אותו דבר? הרי הטרור הוא אותו טרור? אפשר לומר על כך תילי תילים של מילים, אבל אינני רואה באמריקה של היום את האורים התומים של הדמוקרטיה בעולם. אלפי פאקיסטנים תמימים חוסלו בהפצצות מאסיביות בחודשים האחרונים והעולם שתק. נכון, גם ארגון אל קעדה קיבל מכת נוק-אאוט, אבל נדמה שאפשר היה לנהל את המבצע האמריקאי בצורה יותר הומניסטית. דווקא במקרה הזה אסור לנו לקחת דוגמא מהאמריקאים. נאורים הם בהחלט לא.

ים ושמש

New member
מניסיון:אני לא מאמינה לערבים!

ולא מעניין אותי הדיווח שלהם. מעניין אותי יותר שמועלת כאן שאלה של אמינות הדיווח של צהל-מול זו הפלשתינאית! תגיד ,אנחנו מהאו"ם?

rshamir

New member
תגובה

בימים אלה אני נמצא עמוק בתוך אחד מצמתי ההסברה המרכזיים ואני חייב לומר שיש אמת בטענות הפלסטיניות. המראות במחנה הפליטים ג´נין אכן היו קשים מנשוא. צה"ל ערך פעולות רבות "לנקות" את הרחובות מגופות וחורבות בתים לפני שהתאפשר לצלמים לצלם את השטח. מצוותים שהצליחו להסתנן לשטח הוחרמו הציוד והחומר שצילמו. רק בשבוע האחרון אני רואה עד כמה ההסברה הישראלית כושלת. עובדים לפי קונספציות שגויות לחלוטין ובחוסר יעילות משווע. בשש אחרי המלחמה ייצטרכו לקיים דיונים רציניים ולשקול מחדש את כל תורת ההסברה הישראלית ואת האנשים המובילים אותה.

xetDcִj

New member
אם אתה בצמתי ההסברה מצבנו קשה

יש אמת בטענות הפלסטינים? יש גופות ברחובות רק כי אלו גופות של מחבלים שניסו לפגוע בחיילי צה"ל וסירבו להיכנע. אלה הם הפגרים של אותם חלאות אדם שאינם ראויים להשתייך לגזע האנושי - אותם מתאבדים לעתיד, מפגעי ירי וחבריהם. זה לא טבח אלא מבצע צבאי לגיטימי נגד טרור. אולי גם תגיד שהרוגי כפר כנא מלבנון נטבחו - הרי גם שם היו המון גופות (ומה זה משנה לך בכלל מה הנסיבות שגרמו למותם). טבח הוא רצח בכוונה תחילה של המונים - לא חיסול מחבלים ולא טעויות בקרב (גם חיילים ישראלים נהרגו מאש כוחותינו בטעות - לא רק אזרחי האוייב)

rshamir

New member
אכן מצבנו קשה

חלק ניכר מהגופות (גופות של נשים, גברים וילדים) הן כתוצאה מפעילות של הפלשתינאים עצמם- הם פוצצו בניינים על יושביהם. אבל אם אתה חושב שיש סיכוי קלוש שבקלושים שמישהו בתקשורת הזרה יאמין שהגופות הן באשמת הפלשתינאים ולא צה"ל, אתה האדם הנאיבי ביותר בעולם. לכן טוב מאד שלא נתנו לאיש לצלם את זה וכאשר נתפסו צוותים עם חומר מצולם, הוא הוחרם. עדיף שידברו במשך יום אחד על כך שישראל החרימה חומר של תחנה בריטית מאשר שבמשך שנים יראו את המראות שהיו בג´נין - אז באמת היו משווים את זה לסברא ושתילה וכל נסיונות ההסברה לא היו עוזרים. ודרך אגב, זה שאני מסתייג מדברים רבים שגם אנחנו עושים שם, לא אומר שאני עושה את עבודתי פחות טוב. אנחנו עושים שם מעשים רבים שאני מתפלל שמעולם לא יראו אור יום, אחרת אנחנו עוד נתגעגע למצבנו ההסברתי הנוכחי. אני אולי לא אוהב את כל מה שאנחנו עושים (לפני שאני ישראלי, אני בן-אדם) אבל כאשר אני ממלא את תפקידי, אני עושה אותו על הצד הטוב ביותר והמקצועי ביותר.

ים ושמש

New member
או.קי,תתיעל ההסברה-אבל להאמין

לערבים-או להעמיד אותם באותה שורה איתנו מבחינת"אמת בדיווח"??? קצת הרבה ניסחפים פה האנשים.... גם אם אתה בהסברה-עדיין אינך מסוגל לזכור שאתה לא מהאו"ם? תפקידך הוא לעזור-לא לחפש "נקיונות"שצהל עורך ,בהגיון מצידו. אתה רוצה מילחמה סטרילית???????

למעלה